Ајде Нашиве нека не се срамат за здравје се работи, оваа недела ке им стигнат пратка од Руската или преку Нивната Амбасада во Србија нека ургираат за кај нас побрзо да дојдат вакцините. Стварно нема смисла ниту од Ковакс имаме нвакцини ниту од Фајзер. Нека ургираат Србиве ни помогнаа н нека урггираат преку нив побрзо да ни донесат.
Најверојатно фатиле ковид пред да стекнат имунитет (2 недели после вакцина) или веќе биле заразени во моментот на вакцинација.
@lovelygirl39, @CameliaMiller јас барав по научни студии може затоа не најдов. Инаку другар се вакцинираше во Србија со АстраЗенека и ништо не го прашале за анафилактички шок. @nena2010 ако се позитивни не е несакан ефект од вакцина. Може не поминало доволно време за организмот да им создаде анти-тела. Кај кинеската тоа особено споро оди според истражувања.
ako e brgu po primena moze i da se zarazile ako ne pazele ili spagaat vo toj procent kade vakcinata ne deluva a posebno dokolku e kineskata zs i treba najmalku mesec dena da pocne da stvara antitela a ona drugoto ne b itrebalo nus efekt da dade pozitiven test zs ne e aktiven virus ..ama ne sum sigurna, aj ke prasam za ova
Каква дијагноза е ова што на англиски се вика тромбоцитопениа- несаканиот ефект од АЗ во Данска, Норвешка, УК... Во меѓувреме големите од ЕУ и откажаа љубев https://www.sfchronicle.com/news/article/Germany-suspends-AstraZeneca-vaccine-amid-16026589.php Толку.
Не сум мед.лице,тромбоцитопенија е намалување на крвните плочки колку што памтам од учено некогаш,крвавење внатрешно мислам дека јавува.Еве нека ме поправат членките кои се разбираат.Пак збунка,деми рекоа згрутчување на крв,сега тромбоцитопенија
Тромбоцитопенија е состојба при која лицето има намален број на тромбоцити (крвни плочки). Тромбоцитите играат многу голема улога во коагулацијата, односно згрутчувањето на крвта, што е потребно, за запирање на крварења. Според ова, ако лицето има многу ниско ниво на тромбоцити, крвта не може да коагулира, што го прави лицето подложно на спонтани крварења од различни делови на телото.
Да да, истовремено и згрутчување и намалување на крвните плочки. Еве, не ми е јасно како е воопшто можно, истовремено двете состојби да се појават Е сега ова е од вести што читам, медицински писанија уште нема... Оф топик- Лејла, медицинско вонредно да завршиш, диплома да земиш
Така говореше Ахој Мора преку Ковакс да се трошат, штом никој ги нејќе, нели? Европска агенција за лекови вика ок си е вакцината... Пак сите против сите Се прашувам, дали вака во Еу прават место за Спутник, кој ЕМА никако да го одобри
https://www.euronews.com/2021/03/15...-to-produce-its-vaccine-in-the-european-union Спутник ќе ја произведувале во Шпанија, Франција, Италија, Германија...
Кулоарски форумски муабети од ЕУ вчера прозуија за Германско производство. Денес ова твоево а истовремено АЗ не чини за горенаведените. ... Хм
Еве уште малку, со здружени сили со Ахој ќе ја откриеме големата слика Ај да видам словачките хрчаци до кај се Уу, Ахој, и Меган Маркл ќе испадне ЕУ таен агент