Vakcinirani li se site stomatolozi? @Ahoy ti vaka ko poupaten? Zab me boli od sinoka ama pusti strav kako da idam
Јас нема шанси да се вакцинираам , не сум антиваксер ама имам лупус и имам алергии на се можно ,многу ми е страв дека од вакцината може да ми се случи нешто.
Нас како пациенти не ни значи многу дали стоматологот е вакциниран или не, тој/таа секако е заштитен/а со маска, визир. Поголем е ризикот ако не се добро дезинфицирани добро апаратите и алатките и треба воздухот внатре да биде проветрен, тоа е доста битно. Битно е да нема многу пациенти во чекална и да не чекаш многу всушност. Верувам дека сите ја држат хигиената на многу повисоко ниво од обично, оди и не се секирај, ако е нешто што не можеш да одложиш
Што се случува со пазаров со вакцини https://www.jutarnji.hr/vijesti/svi...ijes-necemo-vise-biti-korisni-idioti-15060544
I jas na toa pomisliv obicno kaj mojov maticen nemalo vo cekalna do sega zakazuva za da ne se stvara guzva a sega so situacijava bi trebalo uste poveke da pazi na toa sto znam..mi pomina sega za sega pa ke vidam kako ke e ako me fati zort ke baram termin stom zapocnuvaat so rabota neli zaradi provetruvanjeto
Не знам што се случува, ама дежа ву имам веќе од ова. Ко да се има нешто слично случено лани во истото време, нешто со залихи на маски ли беше, што ли беше
Оди слободно на забар, особено ако те боли заб. Не се секирај имаат протоколи. Јас бев два пати еднаш лани само што им дозволија да работат и минатиот месец. И детето го носевме претхондава недела. Сите работат по протоколи заради нив пред се. Закажуваат со паузи измеѓу.
Многу е важна дезинфекцијата, јас поправав заби и летото и сега пред да фати овој лошиов бран, и детето го носев (итно беше) со страв секако, и вакцини примавме во пандемијава, па не се заразивме и на крај мм закачи ковид од Бог знае каде. Не знам што да речам ,секаде веќе со страв одимее. Ако можеш да ја издржиш болката подобро одложи , сега е многу раширен....
И ете го! Ефектот на вакцината на дело. Израел спроведе успешна вакцинација, најуспешна досега. Да, Владата набави вакцини, но да, и народот сакаше да се вакцинира, дури и деца над 12 години. Браво за Израел
И мене ми даде надеж ова. Сега читав дека во Босна денес по ковакс системот добиле 23.000 вакцини,а ние шипак
Во Србија имаат Фајсер, Спутник, Синофарм и АстраЗенека. Ама не е како што кажуваа дека можеш да бираш со која сакаш. Се вакцинираш со таа што ја има во моментот на лагер. Односно со која ќе ти се падне. Битно имаат вакцини и можат да се вакцинираат. Тоа е најбитно.
Кога се пријавуваат бираат со која вакцина. Повеќето бираат неколку, и од која има у моментот со таа вакцинираат. Од тоа што разбрав бар до сега.
^ Од денес почнале да се јавуваат и на лица со мкд пасош, и тоа млади. Да бев поблиску до Србија веднаш ќе се пријавев