Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Вакцинирање на доилки и трудници против коронавирус

Дискусија во 'Коронавирус' започната од PurpleMind, 17 февруари 2021.

1. Liu

Liu Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2016
    Пораки:
    725
    Допаѓања:
    2.501
    Еве погоре јас што пишав и матичниот, доктор од приватна клинина и специјалист од Бугарија ми рекоа после 6ти месец бидејќи дури во 7ми органите се оформени односно ембрио-генезата е завршена.

На Bubamaricka му/ѝ се допаѓа ова.
  2. steffriss

steffriss Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2015
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    1.449
    Ја сум веќе 8ми месец ама пак некако ми е страв зошто уште не е испитано и докажано кај трудници и покрај тоа што во светот се вакцинираат и тие.Мојата докторка од Ремедика на третиот скрининг кога ја прашував и таа немаше свое мислење..само кажа тоа е лична одлука и дека никој ништо не знае во врска со последиците и ефектитр од вакцината кај трудници и затоа и ме замисли.

На Bubamaricka му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Bubamaricka

Bubamaricka Популарен член

Се зачлени на:
    22 декември 2011
    Пораки:
    1.243
    Допаѓања:
    2.356
    Се нема официјален став кај нас и ниту еден матичен верувам дека не сака да даде точна насока без да има поддршка од лекарската фела. Ако не дај боже нешто се случи ќе биде матичниот/матичната се криви. Не можат да дадат препорака за вакцинирање без доволно информации и без поддршка од министерството. Да имаше официјален став заземен можеби поинаку ќе размислуваа и матичните. Вака треба на своја рака и одговорност да даваат мислење. И заради тоа и ги разбирам зошто не се експлицитни и викаат секоја за себе да си одлучи на своја одговорност. Но од друга страна пак никој не кажува позитивни и негативни страни од вакцината за да можеме да си пресметаме ризикот и да донесеме одлука.

4. Ana-Marija24

Ana-Marija24 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 декември 2013
    Пораки:
    227
    Допаѓања:
    203
    Дечки дали има некои предности за бремени/доилки по вакциналниве пунктови? од типот на предност, одредена вакцина, без термин. Или важат истите правила како и за сите? Минатата недела во Борис имаше предност за нас од оваа категорија? Некој да не има инфо? Фала

5. ГорданаР

ГорданаР Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2016
    Пораки:
    96
    Допаѓања:
    419
    Во консултација со матичен гинеколог не ми е препорачано да се вакцинирам. Нема докази како вакцините делуваат на бебињата.

На Grateful и Kitten им се допаѓа ова.
  6. ≈ Moyocoyotzin

≈ Moyocoyotzin Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2021
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    1.178
    Живеам во Англија и не ми препорачуваат вакцинирање во бременост, имало доста несакани реакции некои завршувале и со спонтан. Мене ме избришаа тука од системот за вакцинација.
    Инаку на интернет пишува демек можело со Фајзер и Модерна, но последниве резултати зборуваат друго.

На Kitten му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Bulibu

Bulibu Истакнат член

Се зачлени на:
    31 март 2021
    Пораки:
    464
    Допаѓања:
    1.904
    Некоја мама да се има вакцинирано, а бебе да е 3м да каже искуство, реакции?
    Имам можност да се вакцинирам со Фајзер, но уште сум на два ума:?:

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  8. mssuniquee

mssuniquee Форумски идол

Се зачлени на:
    11 февруари 2015
    Пораки:
    3.776
    Допаѓања:
    53.109
    Moeto bese 5 meseci koga se vakcinirav so Fajzer. Vednas ja doev. :)

На mal.ecka и Bulibu им се допаѓа ова.
  9. LoneWolfGuy

LoneWolfGuy Популарен член

Се зачлени на:
    3 август 2017
    Пораки:
    814
    Допаѓања:
    1.331
    219446058_10225180155915813_1151182226765770761_n.jpg

80% од вакцинираните во израел се заболени од корона па сега вие видете дали се добри вакциниве или безначајни.

10. Ahoy

Ahoy Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јануари 2020
    Пораки:
    9.500
    Допаѓања:
    39.112
    Ај дај статистика колку од овие 80% се хоспитализирани и починати, па да видиме колку се безначајни вакциниве :D :headbang:

На MaggyBoy, mal.ecka, noteforself и 5 други им се допаѓа ова.
  11. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.505
    Допаѓања:
    201.487

Се додека мислите дека вакцините ве штитат да не се заразите воопшто, ќе споделувате вакви мислења.
    Ниедна вакцина не може да те заштити да не се заразиш, ама може да спречи тешка форма на болеста и хоспитализација.
    Аман, никој не ве тера да се боцкате, прележете си ако сакате.

На ruzoo, mal.ecka, Knizhevnik11 и 9 други им се допаѓа ова.
  12. Vivienen

Vivienen Истакнат член

Се зачлени на:
    27 март 2021
    Пораки:
    301
    Допаѓања:
    389
    As you can see from the data we’ve just presented, none of the Covid vaccines are proving to be safe for use in pregnant women. A total of 2,431 reports of miscarriage due to the Covid-19 vaccines have been made across the UK, Europe, and the USA. This is an increase of 183% on the number that had been reported as of the 29th of May 2021.

https://dailyexpose.co.uk/2021/07/1...19-vaccine-their-doctor-advised-them-to-have/

Тука има важни информации и статистика како вакцината влијае на бремена жена.

На ≈ Moyocoyotzin му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Linda24

Linda24 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јули 2021
    Пораки:
    270
    Допаѓања:
    557
    Дали некоја од вас се вакцинирала за време на доење бебе је 10 месеци?
    Дали е безбедно доењето после вакцинирање?

14. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.048
    Допаѓања:
    118.793
    Вакцинирана, бебе беше 7м.
    Продолжив со доење, без проблем

15. попкек

попкек Истакнат член

Се зачлени на:
    22 февруари 2021
    Пораки:
    246
    Допаѓања:
    239
    Јас планирам да се вакцинирам, дојам, бебето има 8 месеци, но слушнав дека немало фајзер, имате ли некаква информација?

16. Пудинг8

Пудинг8 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    131
    Допаѓања:
    231
    Дали за доилки само фајзер се препорачува? Јас кога го носев малиот минатата недела на педијатар во Букурешт имаше Фајзер.

17. попкек

попкек Истакнат член

Се зачлени на:
    22 февруари 2021
    Пораки:
    246
    Допаѓања:
    239
    Па мене мојата матична и педијатарот на децава ме советуваа со фајзер да се вакцинирам.

18. Linda24

Linda24 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јули 2021
    Пораки:
    270
    Допаѓања:
    557
    Nemam nikakva informacija zatoa i jas prasuvam dali se bezbedni tuka kaj nas vo Kicevo vakciniraat so Sinovak ama sepak ke prasam utre maticen lekar i ke vi pisam sto odgovor dobiv

На Пудинг8, mal.ecka и попкек им се допаѓа ова.
  19. ariel30

ariel30 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 август 2014
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    300
    Здраво девојки. Јас разговарав и со Димчев, и со интернист. И двајцата ми рекоа да се препорачува фајзер, ама ако е неопходно 8 или 9 месец. Порано не. Всушност ми рекоа дека тоа е нивно мислење и препорака, ама на крајот одлуката е моја и дека одговорноста ја сносам само јас. И дека македонската лекарска фела едноставно немаат став за ова. Е сега од друга страна, настрана кафичи и прослави, еве ке издржиме неколку месеци, што правиме со работните места? Конкретно мене работата ми зависи од организирани настани, и не знам како да присуствувам на семинарите на затворено без вакцина? Од друга страна нема да го ставам во ризик бебе. Мора да има некакви исклучоци за трудници, јас сум регистрирана во систем за вакцинација, ама додека чекав термин останав бремена. Ова се луди правила

20. ≈ Moyocoyotzin

≈ Moyocoyotzin Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2021
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    1.178
    Само што го разгледав линкот постиран погоре од членка и добро е објаснето дека не се сигурни во бременост.