Вакцинирање на доилки и трудници против коронавирус

Discussion in 'Коронавирус' started by PurpleMind, Feb 17, 2021.

1. Liu

Liu Популарен член

Еве погоре јас што пишав и матичниот, доктор од приватна клинина и специјалист од Бугарија ми рекоа после 6ти месец бидејќи дури во 7ми органите се оформени односно ембрио-генезата е завршена.

Bubamaricka likes this.
  2. steffriss

steffriss Популарен член

Ја сум веќе 8ми месец ама пак некако ми е страв зошто уште не е испитано и докажано кај трудници и покрај тоа што во светот се вакцинираат и тие.Мојата докторка од Ремедика на третиот скрининг кога ја прашував и таа немаше свое мислење..само кажа тоа е лична одлука и дека никој ништо не знае во врска со последиците и ефектитр од вакцината кај трудници и затоа и ме замисли.

Bubamaricka likes this.
  3. Bubamaricka

Bubamaricka Популарен член

Се нема официјален став кај нас и ниту еден матичен верувам дека не сака да даде точна насока без да има поддршка од лекарската фела. Ако не дај боже нешто се случи ќе биде матичниот/матичната се криви. Не можат да дадат препорака за вакцинирање без доволно информации и без поддршка од министерството. Да имаше официјален став заземен можеби поинаку ќе размислуваа и матичните. Вака треба на своја рака и одговорност да даваат мислење. И заради тоа и ги разбирам зошто не се експлицитни и викаат секоја за себе да си одлучи на своја одговорност. Но од друга страна пак никој не кажува позитивни и негативни страни од вакцината за да можеме да си пресметаме ризикот и да донесеме одлука.

4. Ana-Marija24

Ana-Marija24 Истакнат член

Дечки дали има некои предности за бремени/доилки по вакциналниве пунктови? од типот на предност, одредена вакцина, без термин. Или важат истите правила како и за сите? Минатата недела во Борис имаше предност за нас од оваа категорија? Некој да не има инфо? Фала

5. ГорданаР

ГорданаР Истакнат член

Во консултација со матичен гинеколог не ми е препорачано да се вакцинирам. Нема докази како вакцините делуваат на бебињата.

Grateful and Kitten like this.
  6. ≈ Moyocoyotzin

≈ Moyocoyotzin Истакнат член

Живеам во Англија и не ми препорачуваат вакцинирање во бременост, имало доста несакани реакции некои завршувале и со спонтан. Мене ме избришаа тука од системот за вакцинација.
    Инаку на интернет пишува демек можело со Фајзер и Модерна, но последниве резултати зборуваат друго.

Kitten likes this.
  7. Bulibu

Bulibu Истакнат член

Некоја мама да се има вакцинирано, а бебе да е 3м да каже искуство, реакции?
    Имам можност да се вакцинирам со Фајзер, но уште сум на два ума:?:

mal.ecka likes this.
  8. mssuniquee

mssuniquee Форумски идол

Moeto bese 5 meseci koga se vakcinirav so Fajzer. Vednas ja doev. :)

mal.ecka and Bulibu like this.
  9. LoneWolfGuy

LoneWolfGuy Популарен член

219446058_10225180155915813_1151182226765770761_n.jpg

80% од вакцинираните во израел се заболени од корона па сега вие видете дали се добри вакциниве или безначајни.

10. Ahoy

Ahoy Форумски идол

Ај дај статистика колку од овие 80% се хоспитализирани и починати, па да видиме колку се безначајни вакциниве :D :headbang:

11. Annath

Annath Форумски идол

Се додека мислите дека вакцините ве штитат да не се заразите воопшто, ќе споделувате вакви мислења.
    Ниедна вакцина не може да те заштити да не се заразиш, ама може да спречи тешка форма на болеста и хоспитализација.
    Аман, никој не ве тера да се боцкате, прележете си ако сакате.

ruzoo, mal.ecka, Knizhevnik11 and 9 others like this.
  12. Vivienen

Vivienen Истакнат член

As you can see from the data we’ve just presented, none of the Covid vaccines are proving to be safe for use in pregnant women. A total of 2,431 reports of miscarriage due to the Covid-19 vaccines have been made across the UK, Europe, and the USA. This is an increase of 183% on the number that had been reported as of the 29th of May 2021.

https://dailyexpose.co.uk/2021/07/1...19-vaccine-their-doctor-advised-them-to-have/

Тука има важни информации и статистика како вакцината влијае на бремена жена.

≈ Moyocoyotzin likes this.
  13. Linda24

Linda24 Истакнат член

Дали некоја од вас се вакцинирала за време на доење бебе је 10 месеци?
    Дали е безбедно доењето после вакцинирање?

mal.ecka likes this.
  14. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Вакцинирана, бебе беше 7м.
    Продолжив со доење, без проблем

mal.ecka likes this.
  15. попкек

попкек Истакнат член

Јас планирам да се вакцинирам, дојам, бебето има 8 месеци, но слушнав дека немало фајзер, имате ли некаква информација?

mal.ecka likes this.
  16. Пудинг8

Пудинг8 Истакнат член

Дали за доилки само фајзер се препорачува? Јас кога го носев малиот минатата недела на педијатар во Букурешт имаше Фајзер.

17. попкек

попкек Истакнат член

Па мене мојата матична и педијатарот на децава ме советуваа со фајзер да се вакцинирам.

18. Linda24

Linda24 Истакнат член

Nemam nikakva informacija zatoa i jas prasuvam dali se bezbedni tuka kaj nas vo Kicevo vakciniraat so Sinovak ama sepak ke prasam utre maticen lekar i ke vi pisam sto odgovor dobiv

19. ariel30

ariel30 Истакнат член

Здраво девојки. Јас разговарав и со Димчев, и со интернист. И двајцата ми рекоа да се препорачува фајзер, ама ако е неопходно 8 или 9 месец. Порано не. Всушност ми рекоа дека тоа е нивно мислење и препорака, ама на крајот одлуката е моја и дека одговорноста ја сносам само јас. И дека македонската лекарска фела едноставно немаат став за ова. Е сега од друга страна, настрана кафичи и прослави, еве ке издржиме неколку месеци, што правиме со работните места? Конкретно мене работата ми зависи од организирани настани, и не знам како да присуствувам на семинарите на затворено без вакцина? Од друга страна нема да го ставам во ризик бебе. Мора да има некакви исклучоци за трудници, јас сум регистрирана во систем за вакцинација, ама додека чекав термин останав бремена. Ова се луди правила

20. ≈ Moyocoyotzin

≈ Moyocoyotzin Истакнат член

Само што го разгледав линкот постиран погоре од членка и добро е објаснето дека не се сигурни во бременост.