Сè дури уште се дискутира ,, За или против вакцини" ништо не правиме. Во глава ми е 2016 и епидемијата на морбили во струшко-охридско. Дотогашни антиваксери кога видоа колку е сериозно трчаа со дечињата в раце да молат да ги вакцинираат. Далеку било да дозволиме да дојде до епидемија со некоја пострашна болест како тбц, или пак пертусис (за пертусис вакцината држи имунитет до 13-та година од прилика, и благодарение на добрата имунизација сме успеале да исчезне болеста кај цела популација. Кај едно дете да се јави, тешко сите ќе биде).
Кога веќе се спомнуваат морбилите, еве малку изџвакана состојба од истражување на Др Сузан Хемфрис. Предавање од околу саат време, со македонски превод. https://www.bitchute.com/video/KhcJKW5fTmYm/
Da prasam koj ima loso iskustvo od vakcini eve neka spodeli, reakcii, nus pojavi.. Ili nedaj Boze nesto poloso... Ama od licno iskustvo ne od statii citani ...
Јас освен за алергии и температури од вакцина за др неам чуено ни видено, а тоа за аутизмот нема врска пошо аутизмот е вроден дефект, не се добива во текот на животот.
Наназад, на почеток на темата, привте 50-100 страни имаш лични сведоштва, на бившиот форум родители и деца, како и по групите на фејс.
Не така одамна, на 7ми Февруари сум напишал дека се спрема епидемија на морбили, со јасно позната цел, малтретирање за зголемување на вакцинација. Системот е ист, играчите исти како за ковид, а и претходните „епидемии“ кои преку страв (како ковидот и претходните епидемии на сипаници) треба да ја поправат нарушената стапка на вакцинација. Со детенцето со туберкулозата беше пукано кој родителите кои се дрзнуваат да ги одбијат првите вакцини во породилиште, кои инстантно (10 дена ) добиваат да платат казна. Но веќе првите случаи на упорните родители се добиени. Линк до мојот пост од 7ми Фебруари https://forum.femina.mk/threads/Вакцини-ЗА-или-ПРОТИВ.12657/page-432#post-6526714 Денешен скриншот од агрегаторот Тајм.мк со званичен почеток на „епидемијата“. Бидете така.
Обично за возрасни се препорачува бустер доза на секои 10 години (што кај нас не се прави) но при некаква потешка рана или изгореница се препочанува ако во последните 5 години нема примено вакцина задолжително да се вакцинира. Сепак консултирајте се со доктор, ќе ви каже за сигурно.
Јас моето бебенце не дозволив и во болница да ги прими првите две вакцини. Лекарите сосем нормално го прифатија тоа, никој немаше негативен одговор или омраза како што се случува тука на самиот форум. Кога им кажав дека не сакам никаква вакцина да му стават на детето и дали имам право на тоа, тие ми рекоа да во ред е секој има право на избор. Истото со педијатарот, и уште неколку доктори со кои сум разговарала. Системот нема право да одлучува за вас, само вие имате. Вакцинирани и невакцинирани деца, родители, престанете да се пукате меѓусебно. Ништо не е погрешно. А нема да биде лошо и да се едуцирате убаво за состојките во некои вакцини. Има доста состојки што се канцерогени. Ништо не е тајна, не е теорија на заговор, проверете сами. И со доктори сум го разговарала ова. Сите имаат различно мислење. Ама овде на форумов има премногу омраза помеѓу двете страни.
I kako pominuvate nevakcinirani da prasam, od strana na razboluvanja i slicno ? I moevo ne e t.e dvete na bolnica samo drugite ne i nekako sum poveke za ne, ama odma mi se kacuvaat na glava okolu mene, od tipot kako ke go mesas detevo so drugi ne ti e vakcinirano i bla bla
Сега кој пост е точен овој кај што велиш дека се вакцинирани или овој погоре кај што велиш дека не се?
Вакцините можеби и имаат некоја "моќ" да заштитат од тешки болести. Ама клучно за здравјето на едно бебе, дете, возрасен човек не лежи во вакцинација. Чист воздух, чиста вода, чиста храна без пестициди, смирен живот кој што во Македонија е малце по тешко да се изгради, сите тие елементи се клучни за здрав организам Бебенцето ми е 4 месеца што не е вакцинирано новодојдено на свет.
Една од состојките е formaldehyde. Ја има скоро во секоја вакцина. Повелете ви листа со состав на вакцини. Проверете ги сами.
Моето е 2 медеци и планирам да не го вакцинирам, па ме интересираа искуства за понатака, дали би имале некаков проблем администрациски
Отпор ќе имаш до крај. Сите ќе се мешаат и ќе ти попуваат. Тоа е така кај нас, за жал живееме во Македонија и не престануваат да не потсетуваат за да не заборавиме таков е народот тука, што ќе кажат на ТВ тоа е. Нема широка палета на знаење. Ние секогаш ќе бидеме лошите во нивни очи за жал.