Да де није се десило додека не влезеш таму и да дознаеш. Докторите не се магионичари и целокупнава работа со вакциниве е ради аутизам не ради некоја друга причина. И што се воспостави дека болестите една по една се враќаат, колку деца има заболено од детска парализа во Европа? Не сме тука за да се убедуваме дали да се примаат или не. Но, секој родител треба да е предупреден дека докторот нема магично стапче да му помогне на дете што не примило вакцини дека може да го спаси од се. Еве според тебе кои се последиците од примањето на вакцините?
Конкретно за во Македонија сум против.Доколку би живеела во европските држави би била за.Бидејќи кај нас секогаш завршуваат најлошите по квалитет вакцини.
Дајте линк каде имаат објавено за изолирана дифтерија?Нели задолжително е да се пријави таков заразен случај?
Можда во ск проаѓаат, за во другите градови не знам, ама во Битола навистина ептен е строго контролирана вакцинацијата. Не признаваат изолирани вакцини примени надвор од Македонија, освен ако детето немало друго место на живеење, па има официјакна и уредна документација за тоа. И искрено така сметам дека треба да е секаде.
Па што јадеш кашкавал тогаш кога во Македонија завршува кашкавал со најлош квалитет? Што дишеш воздух зимно време кога во Македонија има воздух со најлош квалитет,м?
Џабе толкава фама околу вакцините. Впрочем интересен факт позади анти-ваксерството стои една навидум "научно истражувачка студија" на само 12 деца во 1998 година од британски научник што навел дека МРП вакцината предизвикува аутизам. После оваа студија масовно почна тоа анти-ваксерство да се развива во светски размери и секакви глупости се изнапишаа за вакцините за да биде докажано дека е false тревога со други студии кои го повториле истражувањето. "In 2010, the General Medical Counsel declared that the paper was not only based on bad science, but was deliberate fraud and falsifications by the head researcher, Dr. Andrew Wakefield, and revoked his medical license. Investigators learned that a lawyer looking for a link between the vaccine and autism had paid Wakefield more than £435,000 (equal to more than a half-million dollars)" Еве еден пример како еден квазинаучник е одговорен за антиваксерството кое до ден денес пушта корења и доведува до тоа да болести што до сега треба да се искоренети од земјината топка зачестено да циркулираат околу популацијата. За среќа лиценцата му била одземена и немал право повеќе да работи во неговата област.
Студијата која ја наведуваш е објавена во престижниот Лансет, и секако, под притисок повлечена. Токму таа и докторот покажува колку се работи за супресија на поинакво размислување но и констатации. На колегите на Вејкфилд им се вратени дозволите, а тој како жртвен јарец останува без дозвола за работа и се сели преку барата. Своите издржани видувања ги преточува во документарци и остава секој гледач поединечно да донесе заклучок. Повиканиот адвокат, родител на аутистично дете донирал на Вејкфилд за неговите истражувања, кои ги прави без подршка на корумпираните противници. Парите не ги става во џеб туку ги наменува во истражување на сведоштва на родители, крстарејќи по Америка со автобус. Документарците се банирани но со мрежите излегуваат во јавност. Погорната изјава дадена е за дискредитација за различното мислење поткрепено на докази кои не одговараат на моќните финансиски фарма гиганти. Заклучок може секој сам да извади. Vaxxed И Vaxxed 2 https://forum.femina.mk/threads/Вакцини-ЗА-или-ПРОТИВ.12657/page-425#post-6365633
Читам 3 пати па се обидувам да разберам. Некако скрпив. Наназад на темата, има интересни графикони. Кај СИТЕ болести за кои постои вакцина, вакцините настануваат при завршување на циклусот на епидемиите на болестите, а тие (вакцините) ја носат медаљата. Последиците од вакцините се во вид на реакција веднаш, како и реакција после одреден период. Да не спомнувам дека нема студија за кумулативно (заедничко) дејство на сите вакцини што се даваат. Наназад на темата има повеќе и околу ова прашање. Сите болести се третираат на идентичен начин, и кај вакцинирани и кај невакцинирани. Не се бара од лекарот да има магично стапче.
Се бара и тоа како од нив магично стапче. Дете што примило вакцина за морбили имале доста полесни симптоми без хоспитализација додека децата без примена вакцина се хоспитализираат воедно има и такви што завршуваат со смртен исход. А дека некој починал од вакцина немам слушнато ниту пак ќе слушнам. Зошто ја воведоа ротата во вакцинален картон? Зошто децата беа со тешка дехидратација која бараше хоспитализација во козле, додека децата со примена вакцина повторни не се хоспитализираат. Едно треба да се едуцираат луѓето вакцините не се направени ДА НЕ ФАЌААТ ВИРУС туку да се ублажат симптомите со тоа што створиле антитела во организмот. Смешно е дури сега да се реагира дека вакцините се штетни и ред други работи. Пак ќе кажам секој си одговара за свое дете.
Во светот пишува бидејќи живееме на планетата Земја и споредбата е со други држави, замисли . Луѓето да беа паметни немаше ни да постои дискусија дали вакцинација е потребна, во 2023 година.
Реално тие што не вакцинираат се нападнати од страна на тие што вакцинираат и истите мислат дека ја решиле равенката на универзумот и тука нешто све разбираат од темата западна "медицина" која нема врска со медицина, ама мислам дека треба да се тргнат од оваа тема или малц Запад ин мај харт
Оди прашај доктор да ти каже 10 состојки во вакцината и секоја од нив посебно што е и од каде потекнува, и врати се на форумов.
Или, луѓето да беа паметни ќе беа и свесни дека на ТВ нема никогаш да ви кажат дека има сериозни компликации од вакцини и изгорени родители што молчат и се плашат.
I da mi gi kaze nisto ne mi znaci, tebe sto ti znaci ako ti gi kaze sostojkite ke guglas i za 5 min ke se opismenis i ke gi zaebes site sto se educirale so godini? Ne ve razbiram kako moze tolku naivno da razmisluvate, super da bea taka ednostavni stvarite i odma da kapiravme kakvi soedinenija kakov efekt imaat na nasiot organizam ali ne se, mnogu pokompleksni se.