Ај баш прашај на пункт и мене ме интересира, знам дека може за деца над 1 год , ама незнам што треба да се направи за да ја прими дете од 4 год. Се распрашував кај педијатарот не беше сигурен за деца како е, прашував во министерството за здравство поим немаа, можеби и јас не ги погодив вистинските, прашував во ИЗЈ ме прошетаа наводно ќе ми се јават ништо од тоа, ама на пункт не ми текна. Инаку две се, вакцина и ревакцина после 45 дена
Majki na koj nacin ja odlozuvate mrp sto im kazuvate na doktorite? Denes bevme se bockavme ama mrp ja odloziv i mi stavi nov tetmin do mart. Sakam da ja odlozuvam do nareden dekemvri pa togas da primi. Sto da kazam?
Твоја одлука е тоа, и јас на ќерка ми не сакам да и ја стават. Ни пишаа за во Декември, кога бевме на 6 месеци, уште тогаш кажав дека не сакам да ја прими, ќе ја одложиме.
За овие прашања имате посебна тема, https://forum.femina.mk/threads/Вакцинирање-и-реакции-после-вакцина.16027/page-577
Тогаш кога ја вакцинираа малава, и ни кажа као следно мрп и ни пиша во книшка Декември на крајот така нешто и јас реков дека би сакала да ја одложиме и почна муабет докторката за вакцинава..и баш маж ми ја праша а што има друго за вакцинирање тој период, и само кажа дојдете ќе ви објасниме тогаш..и искрено не знам што треба сеа периодов..планирам да проверам во книшката од Систина..вас што ви рекоа, освен мрп која е следна за ставање?
Мене во Јане сами ми ја одложија на неодредено мрп зошто детето има алергии. На деца кои немаат никакви индикации не им ја одложуваат.
Imam primeno ko dete vakvina za morbili no nikogas go nemam fateno I prelezano? Sto treba da pravam so ogled sto sum Nakaj 40 ? Strav mi e,dali nekoj na pozreli ili postari godini fatil, dali treba da se revakciniram ,ako e upaten nekoj neka mi kaze
Вакцината е да не ги прележиш нели. Ако ви е страв провери антитела на морбили ради сигурност дека е успешна вакцинацијата
fala <3 a prijatelkata se vakcinirala li i gi fatila? ili ne bila vakcinirana....mislam deka vakcinata stiti od poteska slika,no ne i od zaraza
pojma nemam,mn slabo informiraat vo vrska so ova,...a segde najloso pisuva samo. Inaku se zainteresirav zasto periodov sum po igroteki rodendeni,a spomnaa za zaboleno detence od sipanici...pa malku panika me fati bidejki nemam prelezano.