не го прочитав текстот од линкот ама точно е дека невакцинираните деца се поздрави од вакцинираните. Едното ми е вакцинирано другото до 8 месеци после тоа не. Еве го сега наполни 6 г. Не знам каде можам да извадам документи за да не вакцинирам. За тоа што ви се случило со ммр не сакам да прашам. Верувај. И ние се изгоревме еднаш. Покрај сите изнаправени тестови прегледи и сл мрп прва доза наместо на 1 год ја прими сега на 6. И тоа со надзор на педијатри и невролози и се за недај боже пак да не јави реакција. Тие 15мин после примање ми беа најстресни. Зедовме потврда ја однесовме на школо и веќе не вакцинирам Успат сакав да прашам нешто. Може и сте пишувале ќе разгледам подоцна. Имало некоја изјава од Трамп за токсини во вакцините. Дали некој чул или знае нешто повеќе за таа изјава?
За ова дека невакцинираните се поздрави не се согласувам, моите се двајцата вакцинирани, едниот е стално болен, се живо го фаќа, и нема антибиотик што го нема пиено, ама другиот нема гајле и 3 год. нема пиено никаков антибиотик. Сметам дека секое дете си е различно и различно гради имунитет.
ЗА. Статистички ако погледнеш минатите невакцинирани генерации многу повеќе се разболувале и умирале на рана возраст. За болести што веќе одамна е најдено решение да ги враќаме назад нема никаква логика Така да квази докториве со нивните теории на заговор се реално опасни пошто некој ќе ги послуша и нема децата да ги вакцинира што не е само за децата што не се вакцинирани лошо туку постои веројатност и кај вакцинираните да може да се заразат ако невакцинираното веќе ја има болеста.
Процентуално постои мала веројатност, не знам како замислуваш ти дека 100% се заштитени? Затоа и не можеш сам да си одлучуваш кога си дел од општеството од еноставна причина што не си сам, се движиш меѓу луѓе мораш да имаш одговорност и за другите.
здраво мамички дали ги вакциниравте вашите бебиња против пневмококни инфекции(PCV) јас треба утре да одам па се мислам, и кој вакцини ги имаат примано, инаку сме 4 месеци дали и рота вакцината се прима сега или на 6 месеци
Здраво @Beksss12 Имаш посебна тема за ова. Вакцинирање и реакции после вакцина. Повели на следниот линк. https://forum.femina.mk/threads/Вакцинирање-и-реакции-после-вакцина.16027/page-613
Излезе документарецот за студијата за здравствената состојба вакцининрани вс невакцинирани. Бесплатно гледање дури и симнување. Секако без превод. Се надевам некој од нашиве ќе седне да го преведе. https://www.aninconvenientstudy.com/
Додека се одлучите дали да го погледнете документарецот, еве една изјава од патронажна сестра во пензија од соседна Србија.Со оглед дека сме дел од бившата држава овие работи важат и за Македонија. Слични согледувања како документарецот. Прва вакцина у Србији је уведена 1957 и то је била вакцина против ТБЦ. С њом се те 1957 године вакцинишу само регрути. Кад сам ја водила службу вакцинације ТБЦ вакцину су добијала деца до 2 месеца старости, прва доза. Ревакцина се давала пред упис у школу, а друга ревакцина се није давала деци која имају два ожиљка од претходне вакцинације. Ако ожиљке нису имали прво смо радили код деце имуно пробу, (деца старости 10година), а затим смо их у зависности од имунореакције вакцинисали или не. Данас беба прима вакцину против туберкулозе на рођењу и више не. На једном семинару, на питање зашто нема ревакцине, одговорено је да 96% људи свакако дођу контакт са Коховим бацилом и да сама вакцина не штити од ТБЦ. Зашто се онда даје новорођенчету? Зато јер можда мајка има ТБЦ, а не зна, ( а постоји проба којом се сазна да ли је неко инфициран Коховим бацилом или не), и новорођенче штитимо од милијарне туберкулозе. БЦГ је жива вакцина, и ако је не искористимо у року од 4х од отварања морамо да је се решимо по принципу отровног биолошког средства. А дајемо је новорођенчету, код кога у нашим болницама не пуштамо ни оца, ни најближе сроднике, да не би угрозили дететово здравље. 1962 године је уведена ДТП вакцина, вакцина против дифтерије, тетануса и великог кашља, и жива вакцина против полиомијелита. Њом се обавезно вакцинишу деца старости од 1-6 година. и то једном дозом. 1971год се уводи вакцина против малих богиња. Смртност у неразвијеним земљама од малих богиња у то време је била 1/10 000. У развијеним 1/500 000. Данас медији јављају да су мале богиње јако опасне по децу, јер је смртност од њих 1/1000. Задњи оболели од малих богиња у Кучеву је регистрован 2000 године. У мом 34 године дугом стажу и раду са децом никад нисам чула а камоли доживела да умре дете од малих богиња, а наша општина никако и никад није спадала у најразвијеније. 1981 године уводи се вакцина против заушака, због заштите мушке деце од стерилитета, ако оболе од заушака у пубертету. 2000 године је болест проглашена искорењеном, а још увек је део обавезног календара вакцинације и мушке и женске деце. 1994године уводи се вакцина против црвенке, рубеле, потпуно за децу безопасне болести. Рубела се уведи као обавезна вакцина због заштите жена у периоду трудноће, јер вирус рубеле може да оштети плод, ако трудница дође у контакт са вирусом. Највећи побол од рубеле се десио у периоду након увођења вакцине, негде 1995-2000године. Зашто? Немам научни одговор. 1996 године је уведена ревакцина против малих богиња, заушака и црвенке, јер након вакцине није било трајног имунитета. Водила сам књигу оболелих од заразних болести код деце и чињенично тврдим да су од ових вирусних болести оболевала и деца уредно вакцинисана и ревакцинисана. Уредно сам попуњавала образац о болести и вакциналном статусу оболелог, узетом из вакциналног картона, Образац је слат ЗЗЈЗС. Никад није јавно постављено питање зашто обољевају деца којима је вакцинални картон уредно попуњен вакцином и ревакцином. Чињеница је да вакцина и ревакцина нису довољна заштита од болести против којих се деца вакцинишу. Сав материјал који се користи прилоком вакцинације и неискоришћене вакцине шаљемо из службе као опасан биолошки отпад. Зашто их онда дајемо деци, са два месеца старости? 2004године се уводи вакцина против жутице "б". Жутица "б" није болест прљавих руку, и преноси искључиво путем крви, као последица незаштићеног сексуалног контакта оболелог и здравог, или путем коришћења исте игле. А у њој има највише живе, која је најјачи отров ако изузмемо радиоактивност. У неким својим зачецима давала се само новорођенчету чија је мајка ХБ позитивна.Мајка се тестира на ту болест пре порођаја! Ако је мајка негативна зашто је та вакцина обавезна сваком новорођенчету, пар сати иза рођења? 2005 године је уведена вакцина против хемофилуса инфлуенце, неког облика грипа. Зашто?И већ смио имали ситуацију са смо одојче од 2 месеца боли у једном дану у обе ноге и једну руку, плус је дете пило живу вакцину против полимијелитa. Док изређам све шприцеве дете ми помодри, а родитељ у мене гледа као у доктора Менгелеа. Ствар се понављала за 6недеља, па за шест недеља... Једна наша педијатрица, са великим искуством, ми је једном, на моје жалбе, на нови календар вакцинације , рекла "пази, да ти приликом толиког наношења бола детету, дете не упадне у срчани застој!" Како да пазим? У то време је све наше вакцине производио Институт за вирусологију и имунологију Торлак. Уз сваку набавку вакцине ишли су сертификати за сваку компоненту вакцине. Уредно смо водили поствакциналне реакције и о њима уредно извештавали ЗЗЈЗ Србије. Свака промена здравственог стања у току месец дана од пријема вакцине сматрала се поствакциналном рекацијом и дете се слало у Тиршову због провере и одобрења или неодобрења даљње вакцинације. А онда се трага за пентаксимом, и хексаваксом...То су комфорније вакцине за децу, које у једној флашици носе вакцине против пет, односно шест вирусних болести. Вакцинација отпочиње од два месеца старости и наставља се још два пута на шест недеља. Не поставља се питање колико у тим флашицама има живе, алуминијума, формалдехида...стабилизатора и кондензатора... Са дв, три, пута унесени отров се приликом свакомг давања пење на 5-6 пута. Кад разбијете топломер строго пазите куд је отишла жива и на крајње безбедан начин је елиминишете из свог окружења. А...не поставља се питање како тек рођен организам врши самодетоксикацију, унесених отрова, који су иза радијације, најубојитији отрови. Не поставља се питање како дечји организам подноси толике "болести" у свом малом, тек рођеном телу. Јер...зна се да имунитет од вакцине настаје тако што вакцина у телу опонаша стање болести. Тело је препознаје вакцину против болести као болест и бори се против ње као да је заиста оболело. Никад се јавно не поставља питање како је организму кад осећа да је оболео од шест вирусних болести одједном...Шта се дешава тада са тим малим, вољеним телом? Данас се у Америци деца вакцинишу против 16 болести 72, односно 76 пута. Код нас се уводи вакцина против пнеумокока, у току је припрема обавезне имунизације против ХПВ-а. А саобразно овом додаћу још једно моје професионално запажање. Водила сам књиге новорођенчади и деце ометене у развоју. У једном годишту, на општини Кучево је тад било око 200новорођенчади годишње. и да ли је било једно или ниједно дете ометено у развоју. Укупно у свим генерацијама од 0-18 година било је 3-5 деце. Од 1998 године значајно се мења ситуација у погледу ометености деце у развоју, те тако сада у току једне генерације, око 60-70 новорођенчади годишње, имамо 3-5 деце ометене у развоју. Број деце са аутизмом и кашњењем говора, као и деце са разним облицима поремећаја пажње, предњачи над свим осталим поремећајима. У књизи хроничара, свако треће дете има алергијске реакције у виду честих ринита, ринофарингита до астме, као и алергија на храну. Немам жељу да будем против. Против деце. Јер њих нам је Бог поверио да бринемо о њима и једног дана ће нас питати шта смо урадили са његовом децом. Морам "не шкодити"! То је моја етичка обавеза и верско право. Јадранка Рамаз Дејић, патронажна сестра у пензији https://x.com/maleticjasmina/status/1978045161264337032/history