на што е алергичен? Тие 2те вакцини што ги пишуваш се во родилиште за туберкулоза и едната беше за хепатитис. Тие ок, меѓутоа има цел календар. Чисто ме интересира на што е алергично ако сакаш да споделиш.
Ете напишав на претходната страна, првиот пост. Ова му доаѓа како одокативна мерка за имуност. И да, се што има ризик мора да има и право на избор. Особено билокоја медицинска интервенција МОРА да е во согласност со пациентот/старателот Вакцините се „измислени“ да искоренат болести. И да се дадат еднаш. Ама потфрлиле тоа. Па потоа се измислени бустерите (ревакцинација). Ама и тие потфрлиле, дури и предизвикале болести. На пример вакцинално индуцирано полио. Не може никогаш да постои доказ дека вакцинираната единка ќе помине полесно. За тоа треба да имаш ист организам кој е и вакциниран и невакцниран. Тоа е, таков е моменталниот закон. Искрено се надевам дека ќе се донесе закон за homeschooling. А додека е таков како што е во школо мора да оди секој. И вакциниран и невакциниран. Еве да те замолам за објаснување. Што е колективен имунитет. И како функционира. Онака со твои зборови, 2 реченици. Ако и вакциниран и невакциниран може да заболи, тогаш ова се паѓа во вода. Добро прашање.Од каде би дошла болеста ? Прво зошто служат вакцините? За да не се добие болеста или за да „полесно“ се прележи. Ако е второто, тогаш и „полесно“ вакцинирана единка може да е преносител. Неретко, вакцините прават мимикрија на болеста, па вакцинираната единка е сеач а не знае, Да, важи
Додека чекаме одговор, за претходното и за немањето double blind placebo за ниту една вакцина, излезе одлично меме. Кој ќе разбере ќе разбере.
Уште е овој тука едно 20 години дебатира и убедва, а компетентност 0, нафрла некој безвезни статии...не си ги вакцинирал децата твој избор, а ти си вакциниран малку чудно како те натерале еве али пак ќе се вртиме во круг. Али што ти е гајле ти заштитен па сега ум се дели тука со години уназад, ааа заборавив тогаш и сега не е ист квалитетот на вакцините па оттука е оправданоста да е господинот заштитен, а да убедва другите да не се вакцинираат.
@yarre толку убаво ти образложија пред страница/две, со аргументи со све; што мислам темава стана исцедена веќе. Останува само твојата одлука да веруваш во тоа што веруваш, а тоа никој жив не го променил. Вера не моеш на човек да му смениш, ако он не сака.
Толку знаете ? Само лични дисквалификации и адхомием напади ? @EarthFire јас верувам на логика. Веројатно затоа и не го препознаваш мемето. Ти веруваш слепо. Јас - во логичност. Ќе ти помогнам. Double blind placebo студија. Нема. За ниту една вакцина. Тоа треба да е основата во фармацијата. За секој медикамент. И за вакцините особено. И да. Човек можеш да поробиш лесно. Тешко можеш да го ослободиш. И знам , тешко е, сум бил како тебе. Некој може некој никогаш нема да знае дека има и друга страна.
Ова е стандардот за секој вакцина и има милион вакви студии. Не знам дали халуцинираш или само толку сигурно лажеш.
Благорарам. Да токму тоа е стандардот за сите медикаменти. Но double blind placebo нема ниту за една вакцина која се употребува. Магично нели ? Предлог. 1. Ова треба да е стандардот и за вакцините. 2. Точно провери што значи "double blind placebo study". 3. Најди таква, за вакцина, за да ме одвратиш од халуцинацијата. Значи не со претходна/друга вакцина. Со растворче. ПС. Погледни го мемето, за помош. Полесно ќе разбереш.
Дали ќе можи да ми кажите што испитувања правевте за примање на мрп вакцина ? Ја доцнам мрп и таа после неа што е. Негативни страни на вакцината? До кога чекавте за да ја примите ? Од симптоми што да очекувам? ( доколку се одлучам да ја прими....)
Освен крвна слика ништо друго. Ја прими редовно на 13 месеци. Немаше никакви симптоми после тоа. Обично викаат од кај 7-10 ден може да се јави температура. Единствено што и пред вакцина и после тоа седеше дома, не ја праќав во градинка.
@Lady Maria За негативните страни можеш да прочиташ од почетокот на форумот. Има прилично голем број на мајки со очајни сведоштва. Секако после вакцинацијата. Пример https://forum.femina.mk/threads/Вакцини-ЗА-или-ПРОТИВ.12657/page-7#post-1500176