Мила да ja израмниш преубава ке ти е,или степени како каj мене ,ама подобро рамна мн поубава ке ти е ,вака ти е како искината на врвовите ,штета преубава коса вака да е Израмниjа и стави слика мила да и се изнагледаме
@Askopje фала ти Имам слики од шминка во друга тема, види во вашата шминка низ слики. Иначе природно ми е права косата, а овде ми е виткана со моливче
Blagodaram Ja odrzuvam posebno nea Sekoj prvo ja gleda kosata kaj eden covek potoa kako izgleda na lik
ништо воопшто поприлично имам цврсто и сјајно влакно , не ми се оштети воопшто по фарбањето , многу ретко скоро воопшто не користам преса или што и да е друго. Ја чешлам полека и внимателно додека е мокра после бањање и откако ке ја исушам ми е вака права како на сликата .. среќичка сум знам
kosata e peglana se poznava ,ja farbas i sigurno osven kopriva sampon koristis i regenerator bidejki samponot kopriva ja pletka kosatacisto sumljam deka ja rascesluvas bez regenerator Ubava ti e
Под здраво влакно мислиш на : 1.фарбана коса? 2. Дали сметаш дека фарбаната коса има здраво влакно? 3. Нефарбана? За природната нефарбана коса знаеме дека не се плетка И на керками и е природна НЕ Фарбана не се плетка. - Така да што сметаш под здраво влакно? -Твоjата во кои е? - Се плетка? Здраво влакно е или од тие другите е? Чисто информативно прашувам
Ne mi e peglana za cista informacija ne koristam presa kako sto navedov samo ceslanje na vlazna kosa i fen , a za samponot od kopriva imam od mnogumina slusnato deka im ja pletka kosaata no mene mi e super podobar od nekoi poskapi samponi
Здраво влакно е тоа што не е третирано со топлина и не е расцветано. Бојата за коса е добра за косата, она што ја уништува е всушност хидрогенот. Силиконот во препаратите за коса е тој што ја прави мазна, односно формира обвивка околу влакното и не дозволува хранливите состојќи како на пример од домашните маски да допрат до него. За да се прочисти косата од силиконот и "соголи" влакното се препорачува да се мие и третира косата исклучиво со шампон без состојки што завршуваат на "cone" како на пример оние евтините со коприва или бреза. Таквите шампиони обично ја грубат на почетокот бидејќи влакното во суштина е оштетено, но со тек на време и правилна нега, плус голема улога има исхраната и наследниот фактор, може да се добие здрав и квалитетен изглед на косата. Само влакното без силиконска обвивка целосно ги впива корисните состојки од природните маски и масла, а со тоа надворешно се храни. За мојата коса не знам зашто би дискутирале кога ниту сум поставила слика, а ни темата не е за тоа.