Kazi mi kade odis na frizer i cena otprilika? Ja imam tvojata dolzina i podizrasnato baleyage pa sakam skroz plavo da odi kako tvojata ali so koren.
Здраво девојки не можев да најдам соодветна тема па сакам тука да прашам за совет и мислење. Косата ми е ваква боја и должива скоро до половината и да релативно исправена ми е ама сакам да и направам некоја промена деновиве. Се мислам дали доле да ја направам како плава, како омбре? Или му помина модата на тоа?
Јас колку што знам омбрето не е веќе баш во мода но не значи дека не треба да направиш ако ти се допаѓа. Мене лично овој начин на боење на косата ми се допаѓа но само ако е убаво изведен. Сакам кога бојата постепено оди како градација, никако да се познаваат линии и преоди. Не е едноставен за правење и ако се решиш би ти препорачала да одиш кај некој добар фризер, никако експериметирање кај некои неиспробани или пак сама да се обидеш.
Омбрето не го носат одамна ама има други техники кој изгледаат поубаво од омбре. Балајаж, фламбојаж, бејбилајтс.... Побарај слики на гугл стварно преубави се.
Има тема за опаѓање на косата. Има доста совети таму. појдете на дерматолог и плус испитајте си тироида, хормони, железо итн.
@zhap4e знам за темата. Јас користам алпецин шампон има подобрување не паѓа како претходно имам и појава на бебешки влакна, а и знам од што ми е хормонско пореметување имам затоа ми паѓа.