@TutiFuti Проблемот е што јад не сакам воопшто бланш да користам. Гледав некои отстранувачи на бои, малку е комплицирано да го користиш ама вајда ќе успеам. Сепак фала ти,баш ми се допаѓа бојата која ја имаш сега.
@1209 ако отидеш кај фризер што работи со олаплекс, нема да ти се оштети воопшто косата од бланшот. За жал црна коса фарбана со години , бојата само така излегува. Од искуство ти кажувам. Пробав во ноември мојата коса да ја осветлам со деклорантот на Loreal colorista bleach но без успех , шарена ми стана косата и пак на крај отидов на фризер. Да не бидам оф топик, еве ја мојава коса фарбана со Keune 1517, ова ми е трето миење од тогаш
Мене само со фарба ми фати. Темна кафена коса имам накај црна, со чоколадна боја на фарба, ако не се лажам на Гарниер 5ката беше, ептен ми осветли, после неколку фарбања скрос бојата ми се промени баш слична на втората слика. Јас омбре ја правев од половина надолу. Сестра ми прамени правеше, исто и неа и успеа а има потемна коса од мене.
Ова го следев: На почеток е малку тешко, ама кога ќе пробаш 3-4 пати ќе ти појде од рака и дури и мижејќи ќе можеш.
Стварно многу ти е порасната. Вакви прамени ќе добиеш со деколорант па шатирање со бланш, имам поназад постирано како од црна стасав до ваква ко на втора слика нијанса, со деколорант, шатирање и фарба, на фризер. И вака ти е убава инаку, преубава невеста ќе бидеш Да не сум офф, моментално
Си закажав и јас на фризер, некоја недела пред свадбата ќе ми ја направи, сакам да пробам ако не ми се допаѓа, црна секогаш можам да ја исфарбам пак и да фати. Фала ти ќе видиме каква ќе бидам
Дали некој знае да ми каже како да извадам плава боја? Птиродна ми е кафеава, со фарба на Аура ја фарбав. Се фарбав пред 1 месец, уште тогаш не ми се свиѓаше. Сега ми е уште посветла, г*мно боја одвратна. HELP?
Офарбај се со потемна. Неможеш плавото да го извадиш, извадено е веќе хаха. Кога се фарбаш, а особено со плава односно со јак хидроген, бришеш дел од твојот природен пигмент и избришано е готово. Треба потемна да се офарбаш и редовно пошто фарбата паѓа после некое време а основата ти е светла. И така додека не ти израсне...ако веќе нејќеш светла. Иначе незнам колку ти е светла но за поквалитетно решение плавата се фарба прво со црвена па после со црна за да биде црна хаха. Ама ако ти е некоја медова а сакаш кафена можеш мислам и само со кафена потемна.
Хидрогенот и бланшот од Мк ги земав најефтините што можеше да ги најдем пошто немаше мн време и избор да бирам сега кога бев пред тоа имам пробано од др фирма и бланш и хидроген но не знам како се викаа тие. Балсамот за коса од лидл еве слика. Ама супер ми е сеуште косата нит ми е оштетена нит сува топ.
Ова е ок опција ама се прави со слаб хидроген 3%. Не си играјте со 12% нема врска што ќе го разредиш со регенератор пак е јако. Ако решавате сами бланш да ставате барем за ова пазете. И пак треба да се пази на апликација, треба секој прамен да се пројде ако пропуштиш негде ќе испадне флека...барем на сигурно да сте направете го во поголема количина подобро да ви остане вишок од смесата одколку негде да промашите. Има други посоодветни теми: Бојадисување на косата и Идеална руса фарба
Колку време беше црна ? Бидејќи цел живот сум црна фарбана а мојата природна коса е темно кафиава ми е страв да ја оштетам многу ..