И јас имам такви очи, те разбирам Баш прочитав пред некој ден што си пишала за пластична, и ја цело време тоа го размислувам кога ќе „остарам“ дека би сакала да направам Инаку, не за презицноста, мене ми изгледа тоа океј туку за самата линија, мислам дека треба да биде по истакната, т.е. побела. По драстична да биде разликата, бидејќи тука некако како изблендана да е над тушот. Пробај и со кафени сенки ако имаш мислам убаво ќе ти стојат на окото. https://imgur.com/a/rqbaM Ова е хелпфул.
Спојлер Прајмер-Balea Пудра-Alverde Молив за веѓи-Alverde Сенки пазарски некои, стари се Маскара -Maybelline Руменило- Essence Молив за уста од тие дебелите на гр
Јас сакам, ама многу сакам шминкани очи Затоа и толку замарање. 99% се шминкам мат, земјени тонови зошто со нив сум на безбедно. Овде сликиве ми се експерименти по дома, во слободно време.
Нонстоп користиш убави производи кои јас би сакала да видам како навистина иззгледаат и се понашаат на лицето а сликите ти се нонстоп замачкани од толку мн ефекти и ништо не се познава.Зошто?
Да да, прочитав наназад, коментирав како девојка која живее ептен едноставно,особено на тема шминкање.
Бидејќи немам добра предна камера така слика samsung j7 2015. Ќе поработам на тоа да имам подобри слики ти благодарам на забелешката.
Точно е дека имам пуштено ,но не беше стриктно наменета за темава. Сепак таков е квалитетот на тој телефон. Сликата од минатиот пат е без бјути фејс и пак не се гледа баш најдобро.
Мислам дека нема тема за hooded eyes конкретно, а и не мора да има, не знам дали има некоја општа, tips&tricks да речеме, да не ја полниме оваа со муабети?
Може тука, мислам и порано некој имаше постирано трикови за шминкање ваков тип на очи. https://forum.femina.mk/threads/make-up-трикови.5951/
Не сум забележала да се собира ниту едниот, ниту другиот. Но ако веќе бирам, Хелти Микс повеќе ми одговара, попрекривен е а и повеќе ми одговара жолтеникавиот поддтон кој го има. Иако и Аура како за цената е сосема ок коректор.
Користени продукти: пудра- oriflame liquid silk коректор- catrice маскара- aura look for passion веѓи- моливче на аура хајлајтер и контури- палета oд oriflame кармин- gr mat 10 очи- essence палета со 4сенки туш- gosh
Користено Пудра - мејбелин dream wonder nude Коректор - Катрис Камена пудра - Катрис Бронзер - Хула Бенефит Хајлајтер - Кико маскара - Катрис Веѓи - Катрис Слеек сенки
Спојлер: Користени продукти bourjois healthy mix, essence коректор , Гејша транслуцентна пудра, бронзер essence, маскара за веѓи Essence, beauty glazed Aliexpress, essence nude моливче за очи, miss sporty маскара, bare it all wnw кармин
Продуктите се истите од минатиот пост + руменило на аура и кармин на гр мат 21 *извинете за квалитетот, морав да jа сечам