Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Вашиот маж седи со швалерката

Дискусија во 'Брак' започната од baba Rada, 6 ноември 2018.

1. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.256
    Баш така (y)

На baba Rada и Feminka22 им се допаѓа ова.
  2. Abc07

Abc07 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 мај 2018
    Пораки:
    708
    Допаѓања:
    1.407
    @WildMk ko tebe so ne ti se bendisvalo glumenje monogamija ima i poedinci na koi ne mu se bendisuva glumenje otvoren brak. I kako toa strucno opredeluvate koj glumi a koj ednostavno si go zivee zivotot kako takov.

На zalosna и H.VAGA им се допаѓа ова.
  3. alana

alana Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2013
    Пораки:
    1.180
    Допаѓања:
    3.335
    Мислиш ќотекот ќе го свести? Фаќање швалер за одмазда е најлоша опција...може после ти ниско да си се осеќаш. А тоа со парите може да биде од полза, ама не да ги трошиш...туку да си ги ставаш под перница за зло време. Ако веќе не може некој да прости неверство се знае на што треба да мисли понатаму сместување, деца и финансии и пред да се разведи убаво е да си ги среди тие работи, оти сам со деца не се постигнува.
    Нормално е првата реакција да е бурна, експлозивна....ама баш тогаш човек треба да се запраша како понатаму. Иритира тоа да ти си бил праведен, посветен...а ти се враќа така.........ама ништо не може да се смени...наместо да се троши дополнително време и енергија на тоа што се случило...треба таа енергија да се насочи кон другите работи што не се средени. Инаку само се губи време, енергија и живци...ако трошите непромислено пари и пари се губат. Не вреди да се сконцетрираш на мажот во тој момент или пак на швалерката...туку треба да се биде себичен и да се мисли на себе само и на своите работи и потреби (бидејќи мажот да мислел на вашите заеднички работи или потреби и на вас немало да брка швалерки, па зошто вие да мислите на него).
    А не ми е ич чудно кога ќе слушнам дека на некој му пукнал филмот, па во афект истепал .
    Сигурно и јас од прва бурно би реагирала.

На tina-63, sj *O*, baba Rada и 3 други им се допаѓа ова.
  4. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2018
    Пораки:
    4.245
    Допаѓања:
    39.586
    12 страници а ниедна не напиша дека би му простила и дека би продолжиле заедно.
    Малце фејк, да беше вака во реалноста како на форумот што се изјаснувате, не би ни имало изневерувачи.

На Belgin1, kravce, JuLleE и 11 други им се допаѓа ова.
  5. candy.cane

candy.cane Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2017
    Пораки:
    1.684
    Допаѓања:
    8.983
    (highfive) браво.
    Колку бракови постојат со историја на неверство.. ама секој за себе.

На WildMk и lovestoneddd им се допаѓа ова.
  6. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.160
    Допаѓања:
    49.321
    Нема да реши ама во афект можам главата да им ја скршам и на двајцата.По природа лесно избувнувам ако ми се спојат жичките не се контролирам.

На anaja1 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. candy.cane

candy.cane Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2017
    Пораки:
    1.684
    Допаѓања:
    8.983
    Би лежела затвор заради некој идиот?

8. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.160
    Допаѓања:
    49.321
    Нема да лежам затвор, нема да го осакатам.Ќе му мавнам 2-3 воспитни.Ептен ако почне да ме прави мутава пред очи.А може да пројде и со дерење или потурување на пијалок.А може и дома кога ќе дојде да си ги најде алиштата запалени или омилените работи уништени, не се знае со мене :devil:

На anaja1 и sj *O* им се допаѓа ова.
  9. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    10.755
    Допаѓања:
    175.499
    Швалерката не ми е виновна само во случај кога и сама не знае дека е швалерка. Не знае дека типот е женет и има семејство, не знае дека станала дел од триаголник и нема вина.
    Афтр ол, за танго се потребни двајца, па во секој останат случај и двајцата делат вина.

Иначе денеска се помалку жени трпат неверство. Обично родените во шеесетти и седумдесетти се најнапатени во таа смисла. Денеска една жена нема да помине преку неверство, ако има услови да си замине. Се знае кој трпи, оние што немаат избор и оние кои не го сакаат сопругот, ама го сакаат лагодниот живот што го имаат покрај него.

На smooch, kravce, JuLleE и 14 други им се допаѓа ова.
  10. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.197
    Допаѓања:
    106.218
    а од тие 12 страници примети ли колку постови се "што би било кога би било" а колку од настан кој навистина го доживеале?

На TutiFuti, sj *O*, WildMk и 3 други им се допаѓа ова.
  11. lovestoneddd

Се зачлени на:
    14 април 2018
    Пораки:
    4.245
    Допаѓања:
    39.586
    Приметив.
    И што ти е поентата ?

На ivi1987 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.071
    Допаѓања:
    76.952
    Па, и самата тема е отворена како таква, што би било, кога би било.
    90% од одговорите се со вклучено насилство. Ќе ги претепаат и двајцата, ќе палат алишта, ќе трошат пари од заедничка сметка. Многу ниско и нецивилизирано во секој случај, бар според мене.

На Belgin1, smooch, candy.cane и 7 други им се допаѓа ова.
  13. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    6.962
    Допаѓања:
    36.147
    Па еве ти напиши.

На Feminka22 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.160
    Допаѓања:
    49.321
    Мислам дека секој треба да се искаже лично на темава.Еве јас не би простила.Што ако пишам ,,да знаете женски, јас би му простила сепак ми е маж имаме и дете.Може да се случи секому.Заради моето дете јас би му простила..треба да разговараме првин” итн
    НЕ, не проаѓам преку тоа, можда мојот метод со викање,дерење и мавање не е добар ама на тоа не премолчувам макар чопор деца да имаме.И баш ради детето не би простила, да го направи тоа иако имаме дете.Не сакам детето да ми расте поред татко лажов и гад.И машко да бев вака ќе мислев.Едно е да немаме дете ќе сфатам го заболе за мене, а за детето?
    После ..... нема каење!Крај не сме мали нити малоумни секој одговара и плаќа за тоа што го прави.
    Добро еве ти си простила, не значи дека може секој.И дека сака секој.И дечкото на братучедка ми ја изневери после 3тод врска пошто му здосади па еве пак се заедно.Не секој гледа исто на работите

На anaja1, sj *O*, cresa-jagoda и 2 други им се допаѓа ова.
  15. lovestoneddd

Се зачлени на:
    14 април 2018
    Пораки:
    4.245
    Допаѓања:
    39.586
    Сум била изневерена, дел по моја заслуга, сум опростила и еве не 4+ години .
    А вие ?

16. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.294
    Допаѓања:
    285.119
    Во брак сте?
    Имате деца?

На cresa-jagoda, gjoker4e и Feminka22 им се допаѓа ова.
  17. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.256
    Многу едноставно: Сите што изневеруваат.

На candy.cane му/ѝ се допаѓа ова.
  18. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.197
    Допаѓања:
    106.218
    @lovestoneddd не би да навлегувам подлабоко, но тоа тој твој став - бев изневерена по моја заслуга - многу објаснува.
    поентата ми е,секако,дека едно е да си направиш хипотетички филм во глава за нешто шо си го гледала само како сцена од филм или си го чула за некој негде од низ град и да доживееш во живо.

На sj *O*, cresa-jagoda, H.VAGA и 2 други им се допаѓа ова.
  19. lovestoneddd

Се зачлени на:
    14 април 2018
    Пораки:
    4.245
    Допаѓања:
    39.586
    Не, али мислење дадоа и членки кои не се мажени, затоа што темава е хипотетичка и доби поширок правец.
    Во едни каде каде 'полесни ' околности, како што е врска, секојдневно луѓе минуваат преку изневерување, а во брак е друга приказна. Деца, стан/куќа, мала плата, одбивање од родниот дом.
    Овие ствари се пресудни, и во пракса се покажува дека овие ствари се неминовни при одлуката дали да се остане во брак или не. Најчесто остануваат.

Не објаснува ништо и ништо не ти е јасно, пошто јас знам што и како е било, ама мојата приказна не е темата овде.
    Нормално. Затоа и викам дека сите тука до една пишаа дека моментално би се развеле, што во пракса и не секогаш е така, поготово кога на маса ќе излезат битни прашања како оние што ги набројав погоре:
    деца, стан/куќа, слаби финансии, одбивање од родниот дом и сл.

Последна измена од модератор: 3 декември 2018
    На Harper и WildMk им се допаѓа ова.
  20. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.256
    Не знам дали би простила.
    Не сакам да знам дали би простила.