Незнам дали го видовте последно едно писмо што кружеше на интернет за учителката по музичко што заведувала мажи, го имаше по бандери го напишала највероватно жена што нејзиниот маж ја изневерил со неа. Ми падна смешно што жената изнапишала. Убаво викаат старите пази се жена да не ти фрли пикот што жена може да смисли никој не може. Жена на жена е волк, мажите поретко се одмаздуваат ама затоа жените наплаќаат.
Ако ми се јави некој со непознат дека мажот мој седел со швалерка не би изреагирала никако пошто нема ни да поверувам, секакви будали луѓе има којзнае кој е и која му е намерата, не сум бар до толку замината одма да трчам на местото. Ок фала и чао и толку. Ако ми каже некој близок или ги видам јас, тоа е друго. Нема да правам сцени, да правам будала од себе, можеби ќе се појавам таму, ама чисто само за да знае дека сум видела, да не биде после те лажат не е точно, ќе гледам што може подостоинствено да поминам, без скандали, сцени и коси кубење, дома ќе се спаковам или ќе го спаковам, барање за развод и толку. Ако некој се осудил да ми набива рогови и тоа на јавно место без бубрези да го болат за тоа, тогаш толку крај. И не сум скандалозна и брза, не паничам и не сум агресивна така да сигурно дека ова ќе се деси, колку што е можно понезаприметливо и помирно, па после нека си тераат ако сакаат и на големиот брат нека одат заедно гајле ми е.
Многу ми е смешен насловот на темата и сум во очекување да се развие некаква дискусија околу поинт 'седи'.
Темата поточно насловот треба да е, Што ќе направите доколку брачниот другар ве изневерува?Се мисли кога ќе фатите на лице место. Ќе се разведете? Ќе се одмаздите на ист начин? Ќе премолчите и останете во брак?
Jas dochekav nova godina da ja slavam so shvalerkata ....koga ke mi tekne kako bilo mi idi da se otepam... Losho e shto ne ni znaev deka se zaedno no sepak bliski bea...ognomet zaedno gledaa aj si pomisliv od porano ziveat da ne bidam i jas do tolku ...no potoa koga razbrav bese losho go prativ upm ( so izvinenje) tamu mu bese mestoto go napraviv od lajno podolu dadov uste edna shansw zatoa shto sakase da se samoubie no bese dzabe pak istoto i na krajot razvod ...pamtam deka mi rece koga ke ja zemi nekoj nea za zena(postenava imase 3 braka zad sebe iii uste 4 drugi rastureno zaedno so mojot brak) togas ti ke se omazis ... Na moja radost iii sreka sega taa mu e zhena ...sepak fala im za zhivotnata lekcija
Iskreno od srce ti kazuvam se posle nego e poubavo i samotija i vrska i se duri i zhivotot si go cenam i sakam poveke
Не можам да сфатам како некои коментираат ќе оделе и ќе направеле сцена не може со нив никој да се зеза ќе одите и ќе направите будала од себе ништо друго луѓето или ќе играат мајтап со вас или ќе ве жалат
И јас не сум за тоа да се праваат сцени да ти се исмеваат од страна подобро ако имаш намера да останеш во тој брак премолчи или па тивко замини си. Нема потреба од сцени. Една моја пријателка беше од тие што неможат да се воздржат да неправаат сцени па ја нападна јавно швалерката ја имаше по сите социјални мрежи постирано, една друга пријателка знае за нејзиниот маж ама ништо не превзема си молчи отворено си кажа дека нема намера да се разведе и одлучила да се прави како ништо да не се случува. Затоа јас викам нема потреба од бламирање.
Не мораш да остануваш во тој брак. Не значи дека ако не направиш сцена ќе останеш во брак. Ама не значи и дека треба да се понашаме ко да сме од џунгла излезени
Јас никогаш не би останала во таков брак нити пак би се пресметувала, ете другарка ми од свои причини одлучи да молчи и да остане во таков брак, а па другава пријателка вика неможам таква сум бунтовна морам да нападнам и направи тоа што направи, морам да кажам дека после тоа мажот нејзин како да се исплаши и како глушец во дупка е. Хаааха