Без разлика. Можиш да замислиш колку ќе бидиш напната, исплашена, нервозна, во тој момент? Ништо чудно и на децата да му се втуриш во таква состојба.
@WildMk Значи фантазирам шо ти е ? Децата не се осакатуваат на таков начин. На мн други начини се осакатуваат. Во мојата замисла седам и јас до нив на маса и се понашам со децата најнормално како да сме си излезени. Кој ќе се усрами така ? Јас или швалерката и мојот маж ? Кој ќе замине од кафичот??
Те разбирам на што мислиш, па јас имам трауми од мајка ми кога ми се жалеше за проблеми во бракот кога јас имав 10 години. Ама тоа е друго, пошто јас веќе можев да зборам, да разбирам, а сепак не можев емотивно добро да го прифатам како возрасен. Членката стварно има мали деца кои не би ја разбрале ситуацијата туку ќе им се чини дека се на кафе излезени. Не сметам дека е најбоља опција ниту пак сметам дека во реалноста така ќе постапи ако и се деси. Ама не е ни толку драма.
Можда ти е чудно. Ама ако маж ми јавно излегува со швалерка а јас дома еве и во моментов го дојам бебево, нема да го сакам веќе. Криво ќе ми биде ама дека драма ќе правам никогаш.
Според мене, а Бога ми... и според стручњаци, не е во ред мешање деца во проблеми на возрасни. Вие, како сакате...