Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Вашиот маж седи со швалерката

Дискусија во 'Брак' започната од baba Rada, 6 ноември 2018.

1. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.090
    каков суд што ти е тебе..јас до сега ко така ке требаше секој втор ден на суд да сум :o

2. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.804
    За да стигне до седнат на маса кај што може јас да поминам, значи веќе ние сме дома пред развод нели?
    Или па тој ми е дал до знаење а јас се правам намутава.
    Или скандирам па си легнувам на брашното.
    Или па имаат толку голема несреќа па уште се пресни и јас поминувам ама баш ненадејно . Ние да живееме Велес а тој ја наседнал на кафе во Кочани а јас случајно пак таму сум поминала .

Абе сите не снајдува по некоја мака во животот. За секоја има решение. Некои сме изневерени вака баш, некои и полошо..
    Ама доста често пак си страдаме и од свои глави од што не знаеме да се свестиме на време.
    Колку случаеви знам само кои најпрво се тешат дека мора да останат со Волот наводно заради детето, па дури ке направат уште едно надевајки се дека ке се средат. Некои навистина немаат кај да одат, но едно сигурно од искуство го знам .
    Има граници за одредени работи. И не, не се работи за тоа дека прагот на толеранција не ни е на сите ист
    Неврство и семејно насилство не се простува. Простува некој на кој му е сеедно, или буквално во тој период е заслепен или е глуп . Нека не ми замери никој.
    Тоа е мое размислување .

Да го фатев со друга на кафе реално не верувам дека би им пришла. Но да продолжам пак со него при условите што ги имам нема шанси.

На sj *O*, M&M, JuLleE и 8 други им се допаѓа ова.
  3. toogood

toogood Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2014
    Пораки:
    2.126
    Допаѓања:
    12.326
    Nikogas , ni hipoteticki ni realno.

Nema potreba za takvo nesto. Luge sme pred se, vozdrasni, moze da se dogovorime, na kraj kraeva se vo zivotot se specaluva.
    Covek koj ima obrazovanie, idei,... vreden, gladden I beden ne ostanuva. Moze da stagnira nekoj 3 god I posle nema zima.

Se znae redot I ubavo da si sedneme da se podelime, a potoa dali ke ostaneme priateli, toa vo tretiot del od prikaskava sleduva :lol:

На WildMk му/ѝ се допаѓа ова.
  4. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.804
    Ако било за убаво договарање, ке седнел да се договориме да најдам и јас некој па да седнеме заедно сите четворица.. :D

Ајде ајдее, нема простор тука за договор.

На sj *O*, Dust и WildMk им се допаѓа ова.
  5. toogood

toogood Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2014
    Пораки:
    2.126
    Допаѓања:
    12.326
    @galapce pa se ne vleguva vo teska ljubovna vrska.
    Ima pomalku vesti mazi/zeni pa ke gi fatat uste ne pocnale :lol:.

Imam jas priateli koi bez nekakvi peripetii si se dogovorija, podelija I zbogum.
    Poznavam I takvi koj za stol masa cudo napravija I na kraj cudo pari potrosija po advokati sto za niv nisto ne ostana.

Izborot e nas, dali ke delime na dvajca ili na cetvorica (+dva advokati). :^)

6. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    10.965
    Допаѓања:
    133.425
    Шо знам, сигурно нема ладно да поминам.

Прво, ако некојми се јави дека е со жена, прво шо ке речам е, добро е не е со маж. И од другата страна не знам на што ке наидам, ама беројатно нема да се скарам со тој што ми кажал. Секако нема да покажам слабост.

На маж ми ќе му пишам, тој и тој ми кажа дека сега седиш со швалерка, верно? И ако се прибере за 2 минути дома ќе знам. Па ќе гоубедам да и раскине, па ќе го убедамда се осеќа толку лошо шо следен пат некоја да го моли да му ги излиже,ќе бега како од ѓавол.

И така, нема да раскинам брак за ебачица. Не е она крива секако.

На Tajnaotrovna, Dust, fina erika и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. Abc07

Abc07 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 мај 2018
    Пораки:
    708
    Допаѓања:
    1.407
    Te citam po komentarive i moram da ti odgovoram na ova moze da se podigne pogolema suma i te kako. Konkretno vo nasiot slucaj vo sparkase mk imav polnomosno na smetkata na maz mi i imase situacija koga sum vadela 6000-7000 pa nekogas i poveke evra i da ne go izvestuvav jas soprugot malo morgen so ke mu se javea od banka. Taka da da mozno e ova scenario. Inaku za sedenje so svalerka toa e mission impossible vo nasiot slucaj si znam so partner imam do mene.

На sj *O* му/ѝ се допаѓа ова.
  8. toogood

toogood Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2014
    Пораки:
    2.126
    Допаѓања:
    12.326
    Taka site vikaat znaat so kogo imaat rabota pa na kraj
    "iznenadzenje" :o

Kakvi vi se tie banki bogami da se zaprasa covek ? :^)

9. Abc07

Abc07 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 мај 2018
    Пораки:
    708
    Допаѓања:
    1.407
    Hhhhh so ova iznenandzenje me iznasmea da ne puknes. :) Kako sto pisaa poveketo clenki pogore toa ednostavno se primetuva. A bogami se primetuva i covek koj edvaj ceka da se pribere od rabota porano da pomine malku poveke vreme so semejstvoto .takov koj nema den da ne si gi bakne zenata i deteto pred da zamine na rabota a i koga ke se vrate. I so go zanima kako ni pominal denot. I kako sto veke imam pisuvano koga si go znaes partnerot nisto ne prebegnuva a uste pomalku doaga do iznenadzenje.
    A za ova kakvi vi se tie banki. Ti ni malku ne si ja poznavas makedonija taka mi stois po komentarov.

На cresa-jagoda и violetblue им се допаѓа ова.
  10. violetblue

violetblue Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2010
    Пораки:
    1.827
    Допаѓања:
    5.554
    Така работат сите банки кај нас @toogood ,ако имаш полномошно можеш да располагаш како сакаш со сметката, па дури и да ја испразниш целата нема да го известат властодателот, бидејќи се раководат по тоа дека тој издал полномошно и полномошникот ги има истите права како и властодателот.

Он топик: Најпрво ќе се обидам да проверам дали е вистина и дали е навистина швалерка или не. Ке појдам да видам со мои очи. А потоа дома ќе го прашам како му поминал денот за да видам дали ќе ми каже сам или не. Е доколку навистина има нешто му давам куферот да се пакува и тоа е тоа. Не гледам поента да останам со него, кога потоа на секое излегување од дома јас ќе треба да бидам ЦИА и да испитувам и се мислам дали ми е верен или пак си нашол швалерка, премногу е стресно за така да продолжам да живеам, со таков соменж. Во никој случај не би се бламирала да правам скандал на јавно место.

На sj *O*, candy.cane, Victorian и 7 други им се допаѓа ова.
  11. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.074
    Допаѓања:
    77.010
    Не знам што толку се чудиш. Не живееш тука за да знаеш како е и што е. Тука доволно е пинот на картицата да го знам па од банкомат да ги извадам сите с-ва без никакво известување и прашање од банка.
    А и не знам што толку се чудите некои ако каже жена дека си го познава партнерот и е сигурна во неговата верност. Не се сите мажи исти, тоа е факт.

На sj *O*, Mr. Right, Gosh и 10 други им се допаѓа ова.
  12. Milan93

Milan93 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2018
    Пораки:
    192
    Допаѓања:
    1.102
    Ако “сите с-ва“ ви се под дневниот лимит, да ќе му ја испразниш. Бидејќи секоја банка има дневен лимит колку можеш да подигнеш од банкомат, а моментално мислам дека кај повеќето банки тоа е 30 000денари. Јас мислам дека членките зборуваат за многу поголеми суми од дневниот лимит односно за илјадници евра. Сите банки имаат опции за известување кога се подига сума над некоја одредена од корисникот на сметката за што дополнително се плаќа па затоа малкумина и ја користат таа опција.
    Како што кажа една членка погоре гледајте да не ве снајде такво нешто , сега со еден мозок размислувате тогаш ќе биде сосема друго. И верувајте дека како вие си имате планови како ќе се однесувате кога ќе дознаете така и тие сигурно се спремни што во таков случај. Повеќето што изневеруваат се свесни во што се впуштаат, што би добиле од швалерај а што би изгубиле. Во секој случај најмногу ќе страдаат децата ако ги имаат.

13. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.074
    Допаѓања:
    77.010
    Со полномошно нема известување, вадиш колку сакаш и тоа е тоа.
    Човек што е склон на изневерување уште во врска се приметува. Тоа не се глуми, не се крие. Се осеќа неговото одсуство дома, се приметува по однесување, гестови. Ако не си ги познавате партнерите, тоа е веќе друго.
    Јас имам блиска пријателка што доживеа вакво нешто. Јас го сретнав со девојката како шета во Ситимол, и кажав и иако на почетокот не веруваше (иако човекот дење, ноќе беше во "работилница" за да заработи повеќе), после кратко време испадна дека со години бил и со неа и две вонбрачни деца направил.

На sj *O*, Mr. Right и WildMk им се допаѓа ова.
  14. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.739
    Допаѓања:
    172.848
    Во тутунска стига смс ако вадиш на банкомат, кој банкомат и колку пари, ако ја имаш смс опцијата
    Во стопанска не стига, само ако плаќаш нешто онлајн.

Друго нешто...
    На заедничка банкарска сметка т.е таму каде што имаш дадено полномошно, слободно си вадиш дополнителна картичка за ополномоштениот и ги ужива сите права како и сопственикот.

Ако веќе имаш полномошно дадено, сите пари на сметката се уствари на двајцата, па кој отиде во банка може да ги извади сите. Не стига никакво известување по смс.
    На комерцијална стига и за вадење на шалтер ако ја имаш апликацијата.. ама ако јас вадам, нормално дека се наеднаш ќе извадам.
    На банкомат гледам најчесто е 60.000 мкд дневен лимит, јас на тутунска си го покачив на 100.000 ..тоа си е по желба. Некои може имат 500.000 дневен лимит..
    Кај тие што не стига смс оди 5 дена по ред, вади барем по 1000 евра и ете ти 5000...
    Демек македонците чуваат по 5000 евра на трансакциска..пази да не.
    Од друга страна пак, на штедна книшка освен ако не си ополномоштен, лично не можеш да вадиш пари никако. Ако си, не стигаат никакви известувања.
    Ако маж ви има електронско банкарство, се логираш, префрлаш од штедна на трансакциска и вадиш..
    Иако не сите банки ги линкуваат и штедните на ел.банкарство.

Ова е информација и за @toogood .. да не се чуди кога врска нема како работат банките во МК.

На sj *O*, toogood, cresa-jagoda и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.256
    Ама зошто да ги земеш парите бе?
    Не сфаќам?

На toogood му/ѝ се допаѓа ова.
  16. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.297
    Допаѓања:
    285.241
    @Dust не само МК и тука е така. И те како може да се испразни контото.
    Во фаза на развод, која трае околу 1.5 год. Слободно и двајцата си ги користат картичките од заедничката сметка по договор, доколку имаат разбирање и нормална комуникација, или едниот може да биде побрз од другиот па да извади што има на картица.

17. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.804
    Да му покажеш демек што и нрго го снашло.
    Освета ваљда.

На sj *O* и WildMk им се допаѓа ова.
  18. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.256
    Нема да има корист никој од таква 'освета'... ама ај :)

19. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.804
    Е не знам баш.
    Викаш швалерката ке ги плака после кавињата, а?

На sj *O* и WildMk им се допаѓа ова.
  20. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.297
    Допаѓања:
    285.241
    Па да има децата каде да спијат и да им се подмират некои основни потреби, доколку морааат парталите да си ги спакуваат од заедничкиот дом, ми е една од причините.

На sj *O*, Mr. Right, Harper и 9 други им се допаѓа ова.