Редовно раскажуван, запамтен за доживотно, сеуште во контакт (со open possibilities за подобри времиња) .... Бев на одмор со моите, ама имав навика да си излегувам навечер сама на коктелче, две, ви фи и раат. Ама од старт ми се закачи средовечно македонче из америке кое дошло на одмор со брат му и буквално секаде пред очи ми излегуваше. Една вечер седејќи у кафич ми се тупна на маса. Нит дали може да седне, нит дали чекам некој... оп хоп туп! Си нарача пивце, си тегне од централа и и шепкам на келнерката - вади ме од шитов како знаеш и умееш. Оди до шанк се враќа за две мин и ми вели- оди седни до оној дечко онде. Пред старчево се извадив дека партнерот ми дошол и ме чека на шанк. Е, од тука почнува најспонтаниот и најубавиот не-состанок во мојот живот. Он тотално незаинтересиран за нешто повеќе, од култура муабет ми правеше, за после пола саат да сме задлабочени у без врска лајт теми кои одлично ни одат, ама сепак секој својот ќош си го држи без никаква намера. Саат време подоцна, културна смеа, пријатна атмосфера, коктели си леткаат, он винце си тера.... Два саати подоцна, шанкерот свеќа ни пали пред нас, романтична атмосфера наводно Ако ви се верува од некаде пред 21 часот до 01 седевме заедно! Ме најде на фб, нареден ден мислејќи дека одам на плажата од кафичот си чекал таму... ама пошто поминав одма ме виде... Ииии така почна една пренајубава врска која секој состанок беше приказна за себе и траеше 5-6 месеци. Не дека Грција е далеку ама... Лили беше удрена и раскина. И ден денес сме во контакт... и се си ветуваме дека ќе се видиме ама никако никој да отиде кај другиот набрзинка напишав
Уште бевме во врска тогаш, се договорил со мајка ми, ми спакувала во куфер најбитни работи, а во меѓувреме ме викна да одам нешто до кај него, сам ќе бил, да сме си поминеле време заедно. Супер викам, ќе си поминеме убава вечер, одам, ми вика уплатив за мини викенд за утре, се е спремно, одиме. Многу ме изненади, сред зима не очекував, не сум некој љубител на планина, не скијам, а и мајка ми што ништо не ми кажала и се спремила. Преубаво си поминавме, што секс падна тогаш, по тоа го памтам местото. Ладно беше за шетање, не сме скијачи, но хотелот беше преубав, таква атмосфера. Најубав дејт-одмор.
Дојдов да пишам, ама мислам дека прекрасен дејт треба да се осети, не може да се опише. Со последниот партнер, излеговме на ручек/вечера да одбележиме некој месец заедно, во еден ресторан со прекрасна атмосфера - не би рекла романтична, но пријатна, баш по мој вкус. Потоа шетавме низ Стара чаршија, доцна беше, се затворено, ние онака си шетаме заљубени, рака под рака, се луламе лево-десно, споро одиме. Ги гледавме излозите на златарите, биравме веренички прстен за мене и после седнавме на клупа покрај реката во центар. Немаше гужва, се беше многу мирно, само далечна галама од другата страна. Седевме гушнати и разменувавме по некој бакнеж и тишината ја „уништувавме“ со по некоја изјава на љубов. Тој дејт ми останува најубав на свет, што се насолзив сега. Без разлика на крајот, за вакво сакање и вакви моменти... се вреди.
Он си е по планина и ладно, јас по топло и море. Ама можевме секс и дома да имаме, вака се потрудил барем, одма друга атмосфера е. Малку треба за среќна жена, тоа е само маж што се труди за неа...
Да речеме еден од поубавите... Беше дечко кој живееше во моја населба ама никогаш не сум го сретнала.Се запознавме на моето работно место.Еден ден случајно враќајки се од кај другарка,осетив како ме поминува кола и наеднаш кочи.Ме праша каде одам да ме префрли.Одејки натака ме праша дали имам време да испиеме кафе.Си отидовме лабав муабет,а уз муабет стигнавме до тоа дека ќе оди за Ох деновиве,таму имале вила,ако некогаш одам накај Ох да го барам.Бидна кафето и секој по свој пат. Арно ама јас од нигде никаде отидов за некој ден во Струга.Си пишавме некоја порака и ми врти.Спреми се утре доаѓам да те земам одиме во Ох.Само му реков ќе се чуеме утре ќе видиме.Цела ноќ мисли се да одам или не.Највеќе ми беше да не сака чисто да се видиме ради секс,во моментот такво нешто не ми требаше.Шетајки натака навака сум ја разбудила братучетка ми,тогаш спрема мене детиште.И раскажав што се случува и само рече оди ако нешто не сакаш а навалува само спакувај се и дојди си. И бидна.Ми се јави утре дента рече абе што направи да доаѓам? И така почна нашето патешествие полно со љубов болка караници убави моменти.Долги 4/5 год заедно,почнати од нигде никаде. Ме зема си отидовме на плажа,муабети како да се знаеме сто години.Се вративме кај него падна и прв бакнеж.И од еден ден испаднаа скоро 7 да бидеме таму заедно. Луѓе од два различни света,возрасти,погледи кон светот,почнаа да функционираат заедно,и си рекоа што биде нека биде се дур иде. Отварање врата,дамата да влезе прва,да ти намести столче,да се осетиш како вистинска принцеза. Страшно добро ни се поклопуваше хуморот.Уживав со него.Не се сеќавам да возел а да не ми ја држел раката. И не,не ми е маж
Не беше дејт иако со истата личност сум имала преубави дејтови, но на оваа сега се сетив. Тогашен дечко кој живееше у странство дојде кај мене на една недела. Стигна во 6 саат сабајле. Се симнувам пред зграда да го пречекам. Искача од такси со букет рози, јас у шок кај најде цвеќе рано сабајле доаѓајки од аеродром. Се качивме у стан муабети па јас отидов на работа. Кога се вратив ме чекаше со поставена маса со пред јадење, јадење и десерт - готвел додека ме чека мене. Ручавме па отидовме на кафе. Вечерта изглеговме со мое друштво, игравме се смеевме си поминавме најубаво. Во текот на вечерта другарка ми ми шепка дека навистина ме сака и у план е запросување. Тогаш го дознав датумот на кој сакал да ме запроси. За среќа или не среќа не се случи тоа. Имам уште една случка со него што ќе ја паметам цел живот, но за таа друг пат.