Ние толку се завикавме срце и злато што дури и пред народ така си викаме. Чудно ми е да ми го каже името, или јас неговото. Ептен ако сум лута. Навика. Лоша навика во случајов.
Он уште од старт ме завика маче.. Ама не онака шмекерски „мачее“, туку мило го кажува. Некогаш се лигави. Мене на пример ми беше глупаво по некој прекар да го викам, си има име дечкото, што фајде ако се залигавам мачуле мое срцуле миличко злато колку те сакуфкам. Ама сеа и јас почнав со тоа „маче“, чудно ми е. Ама убаво се осеќам кога му се обраќам така, како и да е..
Буци, сонце, најмило, и други прекари кога станува збор за некој мил разговор. По име се викаме кога правиме озбилен муабет, ма да и тогаш знаеме вакво зборче да убациме. Треба ултра сериозни да бидеме за да се викаме по име. Пред други не се лигавиме, него се викаме по име, али уз муабет може да се испушти некое од погоренаведените прекари. Не е срамота ако кажеш вакво нешто пред друштво, зборам за друштво со кое се знаеш со години, а не пред друштво од 2-3 месеци, кои не те познаваат доволно.
Еден другар ме викаше мечка/мендо и на дечко ми му беше интересно и он сега ме вика Мендо, секогаш и пред други луѓе, ко да ми е име.. А колку сум далеку од мечка, језиво.. А он ми е у главном Мачор. И по некое друго животинче или овошје. Најпоследно му реков дека ми личи на круша и еве една недела како го викам Круша. Злато,срце,душо не се случиле ниту пак ќе се случат.
Ние сонце... И се почна пидејќи јас на сите мои шо ми беа блиски им се обраќав со сонце а него секад го викав по име а он ме викаше лепото, златна, кукле и такви ствари и незнам како почна да ме вика сонце, сончко и јас по некое време се разлигавив малку па почнав да му се обраќам со сонце. А коа сум лута најчесто будало една, гаду еден, идиот и такви ствари... За разлика од мене он не вреѓа но на моменти знае да подвикне...
Најчесто ме вика срцуфко , мече , срцка , маче , бебе .. така некако ме вика тој а јас го викам лаву или на име не сум толку креативна по прекариве
Од деминутивите маченце, сонценце, срценце, газенце, циценце и сл. смисливме нов збор скратено за сите - Ценце и обострано така си се викаме
Охоо, со прекариве баш добро ни оди. Најчесто користени прекари, обострано се: Сонци, Сонцуш, Сонценце, Злато, Златце, Љубов(че) и Забеган/о мој/е. И плус, јас него - Жабец; тој мене - Жапче. Ретко го викам по име, освен при сериозни муабети, кога знае да се вметне тука и Љубов .. за почеток на реченицата. Во такви пригоди или кога се зафркаваме нешто, дофрлам: Ретардиран еден, Будала, Ненормален, Изветреан и др. А нагалено, од неговото име - никогаш. Тој некогаш ме вика по име, нагалено или по уште 2-3 прекари. Не сум јас крива што ми е такво имево, погодно за измислување на уште 100 прекари. Инаку често знае да ми рече: Лудо или Плаво мое (по бојава на косава ова, да не дојт до збунка).
Сонце,срце,кукле но најчесто чоколатце,бисквитче и буци/буцко. А и јас си го викам буцко Ме завика така бидејќи сонувал на сон сум му викала буцко и од тогаш двајцата така си се викаме
ние најчесто си се викаме мило/миличко,љубави,а и сонце,срце,злато,дрн дрн...има мн такви прекари. а во последно време почна да ме вика гзло,прдло нз шо му е а кога ќе се изнервираме на почетокот се вреѓавме,он мене козо,овцо,ја него говедо,а сега он не ме вика никако,а јас него лингур. или па по вистинското име.
Haha ja imam hrcak i sekad koa ke me vidi nadvor mi vika HRCACEE Mu se ima sluseno i niz uclisnite hodnici Na pocetokot malku se nervirav ama mi pomina...