1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Вашите љубовни прекари

Дискусија во 'Врски' започната од kejsi, 8 март 2010.

1. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.047
    Допаѓања:
    66.666
    Ние толку се завикавме срце и злато што дури и пред народ така си викаме. Чудно ми е да ми го каже името, или јас неговото. Ептен ако сум лута. :wasntme:
    Навика. Лоша навика во случајов.

На Lepaaa и Beauchamp им се допаѓа ова.
  2. Ice-age

Ice-age Активен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2011
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    1
    Ние најчесто злато, сонци (малку нагалено), А сега ни стана навика Џиџи и Љубави... ;)

3. Cynthia

Cynthia Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    622
    Допаѓања:
    2.368
    Он уште од старт ме завика маче.. Ама не онака шмекерски „мачее“, туку мило го кажува. Некогаш се лигави. Мене на пример ми беше глупаво по некој прекар да го викам, си има име дечкото, што фајде ако се залигавам мачуле мое срцуле миличко злато колку те сакуфкам.
    Ама сеа и јас почнав со тоа „маче“, чудно ми е. Ама убаво се осеќам кога му се обраќам така, како и да е..

4. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.985
    Мене ме вика пулаки-во превод значи пиленце :lol:

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  5. bonbona92

bonbona92 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 ноември 2011
    Пораки:
    306
    Допаѓања:
    128
    Јас: мило, смрдле, мајмун, гомце..
    Тој: мило, кукле, сонценце, маче :)

6. LilBaby

LilBaby Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    3.458
    Допаѓања:
    7.886
    Буци, сонце, најмило, и други прекари кога станува збор за некој мил разговор. :D

По име се викаме кога правиме озбилен муабет, ма да и тогаш знаеме вакво зборче да убациме. Треба ултра сериозни да бидеме за да се викаме по име. Пред други не се лигавиме, него се викаме по име, али уз муабет може да се испушти некое од погоренаведените прекари. Не е срамота ако кажеш вакво нешто пред друштво, зборам за друштво со кое се знаеш со години, а не пред друштво од 2-3 месеци, кои не те познаваат доволно.

7. MandyLane

MandyLane Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    3.726
    Допаѓања:
    24.596
    Еден другар ме викаше мечка/мендо и на дечко ми му беше интересно и он сега ме вика Мендо, секогаш и пред други луѓе, ко да ми е име.. А колку сум далеку од мечка, језиво..

А он ми е у главном Мачор. И по некое друго животинче или овошје. Најпоследно му реков дека ми личи на круша и еве една недела како го викам Круша. :lol:

Злато,срце,душо не се случиле ниту пак ќе се случат.

8. anneyy

anneyy Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2010
    Пораки:
    1.280
    Допаѓања:
    1.422
    Сматок... :rofl:

9. Oxymoron

Oxymoron Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    1.394
    Допаѓања:
    12.258
    Имам нов прекар: облаче. Ни тргна со метеоролошкиве поими :D

На Cynthia му/ѝ се допаѓа ова.
  10. sillygirl

sillygirl Истакнат член

Се зачлени на:
    21 февруари 2011
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    2
    Ние сонце... И се почна пидејќи јас на сите мои шо ми беа блиски им се обраќав со сонце а него секад го викав по име а он ме викаше лепото, златна, кукле и такви ствари и незнам како почна да ме вика сонце, сончко и јас по некое време се разлигавив малку па почнав да му се обраќам со сонце. :D А коа сум лута најчесто будало една, гаду еден, идиот и такви ствари... За разлика од мене он не вреѓа но на моменти знае да подвикне... :D

11. s.a.n.y.a

s.a.n.y.a Истакнат член

Се зачлени на:
    22 август 2011
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    16
    зависи од ситуацијата...
    козле,бушава,маче,пиле,срце-најчесто,плаво мое ....

12. HeelsLover

HeelsLover Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2011
    Пораки:
    565
    Допаѓања:
    655
    Најчесто ме вика срцуфко :fubar: , мече , срцка , маче , бебе .. така некако ме вика тој а јас го викам лаву или на име не сум толку креативна по прекариве :wasntme:

13. Shortie

Shortie Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2011
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    71
    Цице,цицко понекогаш babyy...^^

14. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.496
    Допаѓања:
    173.387
    Јас него Драги :lol: (иако нема врска името со неговото име),а он мене Лепа(пак немам врска со името) :lol:

15. Cence

Cence Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    733
    Допаѓања:
    763
    Од деминутивите маченце, сонценце, срценце, газенце, циценце и сл. смисливме нов збор скратено за сите - Ценце и обострано така си се викаме :)

16. black-angel

black-angel Praefectus Vigilum Член на тимот

Се зачлени на:
    14 декември 2009
    Пораки:
    2.647
    Допаѓања:
    4.545
    Бебе, мече ,сонце ја по некогаш дунде го викам и изумот на дечко ми Дундо Марое :D

17. L-enna

L-enna Популарен член

Се зачлени на:
    6 октомври 2010
    Пораки:
    1.106
    Допаѓања:
    1.793
    Охоо, со прекариве баш добро ни оди. 8)

Најчесто користени прекари, обострано се: Сонци, Сонцуш, Сонценце, Злато, Златце, Љубов(че) и Забеган/о мој/е. И плус, јас него - Жабец; тој мене - Жапче. :inlove:
    Ретко го викам по име, освен при сериозни муабети, кога знае да се вметне тука и Љубов .. за почеток на реченицата. Во такви пригоди или кога се зафркаваме нешто, дофрлам: Ретардиран еден, Будала, Ненормален, Изветреан и др. А нагалено, од неговото име - никогаш.
    Тој некогаш ме вика по име, нагалено или по уште 2-3 прекари. Не сум јас крива што ми е такво имево, погодно за измислување на уште 100 прекари. Инаку често знае да ми рече: Лудо или Плаво мое (по бојава на косава ова, да не дојт до збунка). :wasntme:

18. Ammy.Lee

Ammy.Lee Популарен член

Се зачлени на:
    31 јули 2011
    Пораки:
    1.995
    Допаѓања:
    2.279
    Сонце,срце,кукле но најчесто чоколатце,бисквитче и буци/буцко.
    А и јас си го викам буцко :)
    Ме завика така бидејќи сонувал на сон сум му викала буцко и од тогаш двајцата така си се викаме :D

19. Slatko-Malo

Slatko-Malo Истакнат член

Се зачлени на:
    2 октомври 2011
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    13
    ние најчесто си се викаме мило/миличко,љубави,а и сонце,срце,злато,дрн дрн...има мн такви прекари.
    а во последно време почна да ме вика гзло,прдло :^) нз шо му е :lol: а кога ќе се изнервираме на почетокот се вреѓавме,он мене козо,овцо,ја него говедо,а сега он не ме вика никако,а јас него лингур. :lol: или па по вистинското име. :)

20. Nicole.L

Nicole.L Активен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2012
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Haha ja imam hrcak i sekad koa ke me vidi nadvor mi vika HRCACEE :D Mu se ima sluseno i niz uclisnite hodnici :) Na pocetokot malku se nervirav ama mi pomina... :$