"baby" i toj mene i jas nego a na ime mnogu retko samo koga me nervira nekako mi e cudno da go vikam na ime??
Па знае да ме нарече малечка, шекерче, срценце.. И многу ретко ме вика по име, ма скоро никогаш јас него знам некад да го наречам по име али почесто со некои такви лигави зборчиња
обично си викаме жапче тоа највеќе а и бубачка или јас него момче заморче а он мене девојче заморче,илии слепчо,шапшал хахха ама тоа на шала кога се караме не се вреѓаме
Сите варијанти на маче - маченце, мачко, маце, мачуле...крај нема Љубовче, сонце, миличко, малечко...ги има неколку, ама најубаво и најмило ми е кога го користи моето име нагалено како што ме викаат само дома Можеби е лигавење, ама мене ми е убаво кога така си се викаме. И тоа ми е еден начин на искажување милост кон него, а инаку до толку не се контролираме што и дома пред моите и неговите ни се испушта некое маче, мече, сонце А кога сум лута, ееее тогаш мачето преминува во ѓубре, некое возрасно животно или стока
мажотми најчесто ме вика сречо и апче хеххехе, тој е од хрватска кога не му беше добро му велам душо се напи ли апче а тој дека не знаеше што значи му стана интересно и од тогаш сум апче
тој на мене/среќо,сонце,најмила,мацо, јас на него/срцко,мачорче,сокол,најмил, а моментално сме на леј офф и тој за мене е серко а јас за него сум луда.... ...хахаха...е па времињата и приликите се менуваат а и луѓето богами....
Ние немаме одредени прекари со кои го викам јас него, а со кои тој мене. Сите што ни паѓаат на памет заеднички си ги користиме. Освен некои што мора, пр. не можам јас него да го викам принцеза, а ни тој мене магаре Јас сум негова принцеза и убавица. Тој мое магаре. А од оние што и двајцата ги користиме: бебо, бебе, бебенце, слаткиш, сонценце, злато, мило, најмило, љубави, среќо, ангелче, срце, срцка, срценце, бубенце, миличко, жапче... Кога ми е лут, гласно извикува БЕБО! или ЖАБО! Никогаш до сега не ми има викнато по име Јас кога сум му ептен лута го викам на име. Е тогаш знае дека е озбилна работата
највише сакам кога ме викаше злато .. а кога се зезавме знаеше некогаш да ми каже свињче и ако не сум дебела хаха , мила,душичке .. а јас него гудеееее,прасе,злато понекогаш и стоко.. хаха ама све тоа е од љубов .. И ако више не сме заедно сепак јас многу го сакам а знам и он мене
Он мене по име! Јас него по име! Знае понекогаш да летне некое, сонце, злато, убав, убава, згоден... Коса ми се крева од некои разлигавени прекари особено кажани во деминутив. Најголем минус во врска му е ако ми се обрати со "маче". Одма оваа слика ми излегува пред очи
Не почетокот му се смеев кога ќе ми речеше Цвету мој. Сега гледам каква сентименталност се крие во тоа детиште. Рак во хороскоп.... како не ми кликна порано?