Сонце, злато, бебиче, мило, мачулче, душиче, лепота, бебо, бебичко и сите изведени од овие Во последно време си се викаме сточе Кога ќе се скараме се викаме на име - тоа е најнавредливо во нашава врска Ѓубренце мое ми е тој Инаку.. и пред моите и неговите си се викаме злато/сонце и сл. Ич не ми е гајле
аххах во почетокот на врската се викавме циган и циганка . потоа бебе . буцко , јас го викам говедо кога ке ме изнервира, гомце , он ме вика малечко јас него големо ( не дека е нешто поголем од мене ) , љубави душо и така
Тој мене: лепотице, буценце, принзецо, лигушка,срце,бебенце Јас него: смотко,глупчо(коа ме изнервира и коа ме мрзи да се лигавам ) сончко, срценце, бебушка....
срце, злато, коњче, пони (бидејки се лутеше кога го викам коњче), душичка, маче и сите мили животинчиња он мене:врапче, глувче, штурец, маче, буце инаку мама и тато и до ден денеска си се викаат на галено, никогаш на име, мама го вика тато буце а тато мама кукле
Уште на почетокот се завикавме Бабе, и тоа ни остана навика Кога сме сами- Бабе, пред други- Бабе, и така Понекогаш се викаме Мујо и Фата, Маче, Сонце, Злато, и такви „слатки“ прекарчиња
Срце, муце, душо секојдневни ни се, поточно универзални А, некогаш кога ќе одлепам знам да му речам педер А, тој мене кукле
Немаме нешто уникатно, најчесто срце, душо, honey... Јас него најчесто маче, а кога ме нервира станува и куче, кучка, бише...
душо,мило,злато,златце,слаткичко, а пред народ по име, а некогаш и заборавам и му викам душо а кога се караме или лутиме ништо не си викаме само молчиме...а кога сме скарани и се расправаме и треба пак да се смириме тогаш по име... он често ми вика ,,де бе беки саа ,, и објаснува хаха а иначе не сме се навредувале таака со грди зборови...еднаш му кажав бурсук па ми се наллути и веќе не му кажувам така
Од пред некој ден ме вика Бамби , сум го потсетила со окцињата на Бамби кога направив една фацичка . И што да ви кажам од пред некој ден 24/7 се топам... Па никој не ме викал поубаво !