kako kje ni dojdi...jas nego pocesto srcko i zlato,toj mene dusicka zlatna,srce,ljubavi.....a koga me nervira idiotce
Me interesira koj e vasiot stav za ovie raboti jas dodeka bevme vo vrska so soprugot si vikavme i muce i srce i od kako se zedovme isto no po raganjeto na deteto nekako gi snema tie zborovi koj iskreno mi nedoatigaat nekogash sega mazotmi se zapnal zeno me vika)) duri smesno mi e
Ние на пр. си имаме прекари кои само ние си ги знаеме и по дома така се довикуваме ама немаат врска со цуце, муце... Надвор ич не ми изгледа убаво тоа срце, љубави, злато, mwa,mwa...лигавешки Да се дополнам, извинете... Ова цуце-муце не ми излгеда убаво од некои си лигли кои ги знам дека мажот и е рогоносец, елен-лопатар а надвор цуце-муце...или дома јаде ќутек декој ден а надвор се лапаат како вчера да се запознале.. Е токму од оваа причина, но не значи и дека постојат луѓе кои тоа им е внесено во секојневие и им е најнормално да се ,,галат,, и јавно
Јас сум 9 год во брак и не памтам маж ми да ме нарекол жено или пак по име.Имам прекар и со години ме нарекува по него,дури и пред гости.Незнам како тоа им звучи ним ,но ние дома се навикнавме на тоа .дури мислам ако ме нарече поинаку не би се свестила дека по мене вика.Но тоа е далеку од срце,цуци и слично. Не гледам причина зошто по стапување во брак или добивање деца ваквите навики да се прекинат.
Јас маж ми го викам сонце, сега и син ми го викам сонце и двајцата се вртат на сонце Секогаш пред спиење му кажувам на маж ми дека го сакам, без разлика дали сме се скарале или колку и да сум лута, тоа е нешто што цел живот ќе го правам. Знам дека ќе се разбереме, лутината ќе помине и без разлика на се, на крајот на денот сепак се сакаме. Може некому тоа му е лигаво, ама еве веќе 10 години така функционираме и нас така ни одговара. Они се моите сонциња, ги сакам и сакам тоа да го слушаат секој ден.
Мене ми вика 'женче', понекогаш, и не ми смета... што знам, ваљда до навика е. Јас му викам 'сонце', ама искрено, на име ретко се довикуваме... дури чудно ми е
ние си викаме пуфка, цуфка, муце, душиче, душа... а кога едниот од нас многу збора следува прекарот БУМБАР... ама сепак најчесто е ПУФКА..
тој: бебе , сонце , дрво , гранче , Џеврие , душа , невесто , мало , кравичка , клето , женичке , bitch , сатана и мн други јас: к*ре ,Секула , желче , бебуш , крофна , душичка , срцко итн.
Наjново ни е брат без разлика коj на коj вика "Еj брат шо праjш?" - "Еве брат низ дома" Кога ме нервира му викам коњ, а он мене тиква Aма ова за насамо, а пред другите злато, мило или мече
Хахаха и ние си имаме прелази , сега по најново на мм од работа и дружба со другарите со кои мегусебно се викаат "брат" на грешка и мене ми вика "брат" инаку најчести ни се : тој: цици , мици , мече , срце , крофна , Чу ( скратено од кратенката на моето име плус од ПикаЧу ) , а јас : цуц , буц , мицо , душо , срцко , цуцко , муце .. А кога сме си нервозни и лиги еден на друг , на цело име и презиме се викаме хаха е тек тогаш нешто није у реду хаха
тој - бубле , бебле , нане , нусе , нуска , срце јас - златичко , бебе , срце , сонце , жапче понекогаш папагалче ама се лути и ме кара (ми вика немој пред другари да ти се испушти ке те шлакнам хихи) кога се караме јас него со цело име и тој мене со цело име и кога му докажувам нешто нервозна му се обракам со пријателе хахаха .
Јас : срце,мило. Он: мило,миличко,сонце,нане,невевче,шенче ( демек од шенка колозова а,зашо... неам поим)
Ѓубре - јас него, он мене - бубу, нели малото мече од Јоги зошто он бил како Јоги и тогаш јас сум Бубу и зато ко ќе го мрзи да мисли и ме остава јас да одлучам ми вика фраза шо ме нервира: ''You do you Bubu'' Зато јас сум крајно романтична и го викам ѓубре. пс. кога неќиме да се нервираме се викаме „брат“ или „чоек“. Знам дека умираме од романтики. Знам, знам.