Форумџика на годината

Вевчански Карневал - Терор врз животните

Discussion in 'Политика и настани' started by eagle.eye, Jan 15, 2015.

1. eagle.eye

eagle.eye Истакнат член

Ваков тип на малограѓанство, и монструозност немам видено одамна, еден карневал да се претвори во масовно крвопролевање и тортура на врз животни, е не прифатливо во ВИСОКО ДЕМОКРАТСКИ држави. Но за жал живееме во држава во која не постои правен систем, држава во која нема закон за заштита на животни и на крај никој нема да одговара за сето тоа што се случило тамо.
    ( ја ставив темава во политика и настани, оти не е компатибилна за општи дискусии)

Линковите подоле се од слики од тоа што навистина се случувало на „карневалот“ одн. КРВОПРОЛЕВАЊЕТО.
    http://ohridsky.com/?p=37284
    https://www.facebook.com/AnimaMundi...5347227854850/855346734521566/?type=1&theater

2. Anabelle.Amorette

Anabelle.Amorette Форумски идол

Си останав подзината кога видов. :x Дали вреди животни да се убиваат заради еден глупав карневал?! Има милијарда други начини на кои ова може да се прослави,ама убивање на животни?! Немам коментар,овие пореметени ќе да се...Јас од сликите се згрозив,а видеово намерно нема да го отворам. :x :(

3. sanja.burgundy

sanja.burgundy Популарен член

4. Valerin

Valerin Популарен член

Штотуку ја прочитав веста утрово и без згрозена од настанот. Единствено ми е жал што не постои служба за заштита на животните.

Следна моја благо речено претпоставка, е дека станува збор за рој себе не реализирани луѓе кои не знаат што со својот живот па се иживуваат врз некој кој е физички и психички послаб од нив, и немоќен да си помогне при напади од ваков тип.

Патем, од една моја познаничка дознав дека ''ритуалов'' бил изведен со цел истерување на злите сили. Не знам како преку жртвување ќе ги истераат, изгледа лошо ја напраиле математиката.

angelche16 likes this.
  5. crimson

crimson Форумски идол

Во нив се злите сили, џабе убиваат невини животни.

6. Valerin

Valerin Популарен член

Како џабе? Па мора да го нахранат на некој начин своето его.

Башка пред некоја година гледав интервју, и моментот беше кога прашаа еден средновечен човек на чија религиска група припаѓа Василичарството? Како од пушка одоговри ''Па секако дека е наш, христијански''. Yeah, sure. Нема грешка чиче, вози. (y)

MaggieTatum, crimson and Madam-A like this.
  7. Night Rider

Night Rider Истакнат член

Се враќаат селаните во средниот век.

angelche16, Salome, SV1911 and 2 others like this.
  8. Madam-A

Madam-A Популарен член

Психопати!
    Не знам кај го наоѓаат задоволството во трагедијава...

Сакам да разберам. Навистина сакам. Сигурна сум дека ќе ми е полесно во животов ако добијам објаснување.

Овој па будалава од сликава |( :

што не се самозапали? Гледам вишак будали имаат и во Вевчани, а они очигледно не сакаат многу гужва таму... :swear:
    Ретардиран!

MaggieTatum and Valerin like this.
  9. Valerin

Valerin Популарен член

Ваквите нус појави во мене раѓаат психопатски нагони да гледам како овие простаци со шајки приклештени на бандера горат. Кој оргазам би го доживеала не сте свесни.

MaggieTatum, SV1911, omg92 and 4 others like this.
  10. Петре Прличко

Петре Прличко Активен член

Денес имам 300 грама пилешки стек, 6 јајца и малку туна на дневното мени.

Orthophill likes this.
  11. Valerin

Valerin Популарен член

Немој да мислиш дека со помош на постов ја доловуваш поентата. Напротив, правиш да изгледа уште по апсурдна од самиот чин. Само за да ја оправдаш традицијата даваш зелено светло на јавното измачување невини животнки до смрт, како и нивно користење при пагански обреди. Кои извитоперени сфаќања ги фураш, мислам дека понекогаш не си ни самиот свесен. :)

12. crimson

crimson Форумски идол

Убивање животни за храна е сосема различно од убивање животни за да парадираш со нив на карневал.
    Едното е потребно за преживување, другото е само глупирање.

13. Sunflowers

Sunflowers Активен член

Па кога ќе видеш уште дека тоа го пишува дете, малолетно, во основно школо, и на профилна има пушка в раце.
    Дека сум ужасната од настанот е само благ збор, не можам и не можам да разберам што имаат во главата тие монструми, па верски празник славеле. Тоа што тие не разбираат што е ненормално во ова е само доказ за многу ниско ниво свесност, морал, совест, емоционална интелигенција. За жал не верувам дека ќе бидат казнети од законот, и да бидат тоа би било неспоредливо мала казна за ова изживување и бездушност, ама верувам во карма, ако бегаат од законот од неа не можат.

14. Ivy89

Ivy89 Популарен член

имаше негде некој коментирано демек биле препарирани. Ма немој бре !!!! Каков ли памет е тој паметњакович па дошол до таква идеја мене не ми е јасно кој болен мозок е тоа!!!!!! Ми се испреврте желудникот ;( а отворив само една слика, со кучето ...... Пештерски луѓе, море нелуѓе !!!!! :@

Anabelle.Amorette likes this.
  15. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Малку повеќе си дозволуваат вевчанциве.
    Република, пасош, монети ...се е џабе кога луѓе немаат.

Lella and Madam-A like this.
  16. Anabelle.Amorette

Арно препарирани да беа...Не можам никако да сфатам како може тоа да придонесе за поубава атмосфера на карневалот. :^) Итоа со републиката,пасошот....џабе им е и памет кога немаат :fubar: Како им предизвикува задоволство убивањето на животни навистина несфатливо ми е...Секакви човечки суштества на планетава шетаат,очигледно им фали некоја шајка во тие тинтарите. :@ :fubar: А сигурно сите луѓе не се такви,како останатите дозволиле ова да се направи?...Бог да чува! Да фати човек нив да ги заколе. :punch:

17. tessie

tessie Форумски идол

Чекајте сеа, препарирани се или не?

18. Anabelle.Amorette

Не се препарирани,за жал.

tessie likes this.
  19. Петре Прличко

Петре Прличко Активен член

Тоа што некое животно е инфериорно не го прави невино. И, тие јадат друг вид месо за да преживеат освен тревојадните. Ќе ги убиеш, ќе ги размножиш, пак ќе ги убиеш, па пак ќе ги размножиш. Затоа белиот човек во Европа припитомил животни, изградил фарми. Животните се исклучиво да му служат на човекот, а не да се чуваат пудлици со тренерки облечени како второ дете во семејството. Тоа е болест и идиоштина на европската култура.

Па, можеби сум паган во душа, можеби обожувам древни ариевски пан словенски богови, можеби верувам во Один...

Orthophill likes this.
  20. babyblond

babyblond Популарен член

Дали ова палење на животни беше финансиски поддржано од страна на Министерство за Култура, како и самата манифестација? Кога им е дојдено до собирање пари, можеа да смислат и применат строги закони за заштита на животните во Македонија и да соберат повеќе пари од идиоти кои се изживуваат врз животни, наместо таквите идиоти (што се изживуваат врз животни )да држат работни места, а трудот и знаењето на младите луѓе да се ставаат на несоодветен тест. Ја убивате секоја волја за подобра иднина во државава, секоја трошка оптимизам,секојдневно.

Last edited: Jan 15, 2015
    mims-89, MaggieTatum, SV1911 and 5 others like this.