1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Вевчански Карневал - Терор врз животните

Дискусија во 'Политика и настани' започната од eagle.eye, 15 јануари 2015.

1. eagle.eye

eagle.eye Истакнат член

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    89
    Ваков тип на малограѓанство, и монструозност немам видено одамна, еден карневал да се претвори во масовно крвопролевање и тортура на врз животни, е не прифатливо во ВИСОКО ДЕМОКРАТСКИ држави. Но за жал живееме во држава во која не постои правен систем, држава во која нема закон за заштита на животни и на крај никој нема да одговара за сето тоа што се случило тамо.
    ( ја ставив темава во политика и настани, оти не е компатибилна за општи дискусии)

Линковите подоле се од слики од тоа што навистина се случувало на „карневалот“ одн. КРВОПРОЛЕВАЊЕТО.
    http://ohridsky.com/?p=37284
    https://www.facebook.com/AnimaMundi...5347227854850/855346734521566/?type=1&theater

На MaggieTatum, angelche16, SV1911 и 2 други им се допаѓа ова.
  2. Anabelle.Amorette

Anabelle.Amorette Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2013
    Пораки:
    3.077
    Допаѓања:
    44.185
    Си останав подзината кога видов. :x Дали вреди животни да се убиваат заради еден глупав карневал?! Има милијарда други начини на кои ова може да се прослави,ама убивање на животни?! Немам коментар,овие пореметени ќе да се...Јас од сликите се згрозив,а видеово намерно нема да го отворам. :x :(

На MaggieTatum, angelche16, SV1911 и 6 други им се допаѓа ова.
  3. sanja.burgundy

sanja.burgundy Популарен член

Се зачлени на:
    9 април 2013
    Пораки:
    974
    Допаѓања:
    9.167
    На MaggieTatum, Salome и Night Rider им се допаѓа ова.
  4. Valerin

Valerin Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.717
    Допаѓања:
    5.279
    Штотуку ја прочитав веста утрово и без згрозена од настанот. Единствено ми е жал што не постои служба за заштита на животните.

Следна моја благо речено претпоставка, е дека станува збор за рој себе не реализирани луѓе кои не знаат што со својот живот па се иживуваат врз некој кој е физички и психички послаб од нив, и немоќен да си помогне при напади од ваков тип.

Патем, од една моја познаничка дознав дека ''ритуалов'' бил изведен со цел истерување на злите сили. Не знам како преку жртвување ќе ги истераат, изгледа лошо ја напраиле математиката.

На angelche16 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. crimson

crimson Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    4.046
    Допаѓања:
    52.469
    Во нив се злите сили, џабе убиваат невини животни.

На MaggieTatum, SV1911, Lella и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Valerin

Valerin Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.717
    Допаѓања:
    5.279
    Како џабе? Па мора да го нахранат на некој начин своето его.

Башка пред некоја година гледав интервју, и моментот беше кога прашаа еден средновечен човек на чија религиска група припаѓа Василичарството? Како од пушка одоговри ''Па секако дека е наш, христијански''. Yeah, sure. Нема грешка чиче, вози. (y)

На MaggieTatum, crimson и Madam-A им се допаѓа ова.
  7. Night Rider

Night Rider Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    249
    Допаѓања:
    716
    Се враќаат селаните во средниот век.

На angelche16, Salome, SV1911 и 2 други им се допаѓа ова.
  8. Madam-A

Madam-A Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2013
    Пораки:
    1.603
    Допаѓања:
    8.006
    Психопати!
    Не знам кај го наоѓаат задоволството во трагедијава...

Сакам да разберам. Навистина сакам. Сигурна сум дека ќе ми е полесно во животов ако добијам објаснување.

Овој па будалава од сликава |( :

што не се самозапали? Гледам вишак будали имаат и во Вевчани, а они очигледно не сакаат многу гужва таму... :swear:
    Ретардиран!

На MaggieTatum и Valerin им се допаѓа ова.
  9. Valerin

Valerin Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.717
    Допаѓања:
    5.279
    Ваквите нус појави во мене раѓаат психопатски нагони да гледам како овие простаци со шајки приклештени на бандера горат. Кој оргазам би го доживеала не сте свесни.

На MaggieTatum, SV1911, omg92 и 4 други им се допаѓа ова.
  10. Петре Прличко

Петре Прличко Активен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2014
    Пораки:
    330
    Допаѓања:
    387
    Денес имам 300 грама пилешки стек, 6 јајца и малку туна на дневното мени.

На Orthophill му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Valerin

Valerin Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.717
    Допаѓања:
    5.279

Немој да мислиш дека со помош на постов ја доловуваш поентата. Напротив, правиш да изгледа уште по апсурдна од самиот чин. Само за да ја оправдаш традицијата даваш зелено светло на јавното измачување невини животнки до смрт, како и нивно користење при пагански обреди. Кои извитоперени сфаќања ги фураш, мислам дека понекогаш не си ни самиот свесен. :)

На MaggieTatum, BoaVista, Shortie и 8 други им се допаѓа ова.
  12. crimson

crimson Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    4.046
    Допаѓања:
    52.469
    Убивање животни за храна е сосема различно од убивање животни за да парадираш со нив на карневал.
    Едното е потребно за преживување, другото е само глупирање.

На MaggieTatum, BoaVista, Elena69221 и 6 други им се допаѓа ова.
  13. Sunflowers

Sunflowers Активен член

Се зачлени на:
    20 октомври 2014
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    128
    Па кога ќе видеш уште дека тоа го пишува дете, малолетно, во основно школо, и на профилна има пушка в раце.
    Дека сум ужасната од настанот е само благ збор, не можам и не можам да разберам што имаат во главата тие монструми, па верски празник славеле. Тоа што тие не разбираат што е ненормално во ова е само доказ за многу ниско ниво свесност, морал, совест, емоционална интелигенција. За жал не верувам дека ќе бидат казнети од законот, и да бидат тоа би било неспоредливо мала казна за ова изживување и бездушност, ама верувам во карма, ако бегаат од законот од неа не можат.

14. Ivy89

Ivy89 Популарен член

Се зачлени на:
    23 април 2014
    Пораки:
    122
    Допаѓања:
    1.056
    имаше негде некој коментирано демек биле препарирани. Ма немој бре !!!! Каков ли памет е тој паметњакович па дошол до таква идеја мене не ми е јасно кој болен мозок е тоа!!!!!! Ми се испреврте желудникот ;( а отворив само една слика, со кучето ...... Пештерски луѓе, море нелуѓе !!!!! :@

На Anabelle.Amorette му/ѝ се допаѓа ова.
  15. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.674
    Малку повеќе си дозволуваат вевчанциве.
    Република, пасош, монети ...се е џабе кога луѓе немаат.

На Lella и Madam-A им се допаѓа ова.
  16. Anabelle.Amorette

Се зачлени на:
    14 декември 2013
    Пораки:
    3.077
    Допаѓања:
    44.185
    Арно препарирани да беа...Не можам никако да сфатам како може тоа да придонесе за поубава атмосфера на карневалот. :^) Итоа со републиката,пасошот....џабе им е и памет кога немаат :fubar: Како им предизвикува задоволство убивањето на животни навистина несфатливо ми е...Секакви човечки суштества на планетава шетаат,очигледно им фали некоја шајка во тие тинтарите. :@ :fubar: А сигурно сите луѓе не се такви,како останатите дозволиле ова да се направи?...Бог да чува! Да фати човек нив да ги заколе. :punch:

На MaggieTatum, Lella, Ivy89 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.710
    Допаѓања:
    23.172
    Чекајте сеа, препарирани се или не?

18. Anabelle.Amorette

Се зачлени на:
    14 декември 2013
    Пораки:
    3.077
    Допаѓања:
    44.185
    Не се препарирани,за жал.

На tessie му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Петре Прличко

Петре Прличко Активен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2014
    Пораки:
    330
    Допаѓања:
    387
    Тоа што некое животно е инфериорно не го прави невино. И, тие јадат друг вид месо за да преживеат освен тревојадните. Ќе ги убиеш, ќе ги размножиш, пак ќе ги убиеш, па пак ќе ги размножиш. Затоа белиот човек во Европа припитомил животни, изградил фарми. Животните се исклучиво да му служат на човекот, а не да се чуваат пудлици со тренерки облечени како второ дете во семејството. Тоа е болест и идиоштина на европската култура.

Па, можеби сум паган во душа, можеби обожувам древни ариевски пан словенски богови, можеби верувам во Один...

На Orthophill му/ѝ се допаѓа ова.
  20. babyblond

babyblond Популарен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2011
    Пораки:
    1.168
    Допаѓања:
    1.548
    Дали ова палење на животни беше финансиски поддржано од страна на Министерство за Култура, како и самата манифестација? Кога им е дојдено до собирање пари, можеа да смислат и применат строги закони за заштита на животните во Македонија и да соберат повеќе пари од идиоти кои се изживуваат врз животни, наместо таквите идиоти (што се изживуваат врз животни )да држат работни места, а трудот и знаењето на младите луѓе да се ставаат на несоодветен тест. Ја убивате секоја волја за подобра иднина во државава, секоја трошка оптимизам,секојдневно.

Последна измена: 15 јануари 2015
    На mims-89, MaggieTatum, SV1911 и 5 други им се допаѓа ова.