Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Величествениот век (Мuhteşem Yüzyıl) [Канал 5]

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од t.w.e.e.t.y, 15 декември 2011.

1. heart.stealer

heart.stealer Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2012
    Пораки:
    1.016
    Допаѓања:
    278
    девојки имаше на канал 5 на пррви април како што кажаа или не ? сакав да гледам на тв -тека ама гледам нема ,па затоа ве прашувам

2. simonna.a

simonna.a Форумски идол

Се зачлени на:
    23 февруари 2013
    Пораки:
    4.462
    Допаѓања:
    33.355
    немаше на први април како што кажаа...
    изгледа од понеделник ќе гледаме Величествениот :3

На heart.stealer му/ѝ се допаѓа ова.
  3. osamenamajka

osamenamajka Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2012
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    77
    ИВАН МИРЧЕВСКИ И СЕ Е МОЖНО ЛАЖЕ КОРНЕ :lol: ПА ГЛЕДАЧИ СМЕ КАЖИ КАКО ШТОЕ А НЕ НА 1 АПРИЛ ЌЕ ЈА ПУШТАМЕ ГЛУПОСТИ ОВИЕ ОД КАНАЛ 5 И СИТЕЛ РАКА ПОД РАКА ЗАЕДНО ВО ЕДЕН КОШ КАТАСТРОФА НИ СЕ ТЕЛЕВИЗИИВЕ ЗНАЧИ ТЕШКА КАТАСТРОФА

4. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.305
    Колку е Махидевран убава тука. :)
    Ова е Хуремка. Прекрасна е. :)
    И конечно да најдам некоја убава и целосна слика од параноичната. Сите слики од неа што јас сум ги видела се или од почетокот, или мали или неубави. Секогаш кога барам од неа слики имам проблем.

И ова дефинитивно е еден од најубавите моменти. Инаку на Хурем и се поклонуваат (за тие што не се во тек) :)

На simonna.a му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Barbica

Barbica Популарен член

Се зачлени на:
    22 јуни 2010
    Пораки:
    1.309
    Допаѓања:
    489
    Има реклама во која кажуваат дека почнува наскоро, тоа наскоро може и есен да биде.

На simonna.a, hrcace и Sara123 им се допаѓа ова.
  6. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.305
    Заборавив да дополнам за најавата за 93..
    Шахубан и Хатиџе големи идиоти испаднаа.
    Хурем ја заглавија, направија побуна помеѓу жените... и го украдоа златото. Сега Хурем не може да го врати трошокот. Жива или мртва... според нив Хурем ќе си одела. :^)
    Колку смешно ми звучи ова. :D
    http://www.femina.mk/out/?id=522c8958f4 ... ogspot.com

7. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.305
  8. Ana.N

Ana.N Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2012
    Пораки:
    426
    Допаѓања:
    344
  9. hrcace

hrcace Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2012
    Пораки:
    559
    Допаѓања:
    160
    значи махи ми има стварно убава фаца нема збор тука :) ама имам замерка за веѓите нека ги намали малку ;)

10. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.305
    Мене баш веѓите ми се допаѓаат. :)
    Секогаш Нур(Махидевран) ми била убава и во фацата и во телото. Многу е фотогенична и на секоја слика изгледа убава. А и плус тоа има убаво одржувано тело и зрачи со харизма.
    А тоа што не можам да ја поднесам во серијава е друга работа.

На почетокот многу се нервирав кога сите ќе се поздравуваа со султанот... прво величествената.. па Махидевран па Ѓулфем и на крајот од низата Хурем. Тоа едносавно ме иритираше и ги мразев тие сцени.
    Е ова е веќе нешто друго. Поентава ми беше да кажам дека се сеќавам кога го чекав овој редослед. :)

Pelin Karahan

11. Angel-Adriana

Angel-Adriana Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2012
    Пораки:
    1.085
    Допаѓања:
    555
    Офф-топик:
    Имате поздрав од мене во СП до!
    kafe-muabeti/specijalen-pozdrav-do-t472/29800.html

Ја изгледав 93 епизода и немам што да кажам! :x
    Серијава тотално ме разочарува!!
    Излезе и најавата за 94 на турски и разбојници ќе ја нападнат Шах "Султан", а се знае од кој се пратени:
    Од едната и единствената Хасеки Хурем Султан :inlove:

12. DreamAngel

DreamAngel Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    584
    Допаѓања:
    353
    Шах Султан сама ја почна играта со разбојниците, епа нека не се сомнева во способностите на Хурем затоа што ова е мал залак за неа... знае дупло да врати.. на крајот се знае дека Хурем повторно ќе испадне ни крива ни должна се разбира, само двете мутави султанки не сваќаат дека копајки го гробот на Хурем двете ке си паднат во него. :D

Што се донесува до другите настани во 93-та епизода... да прокоментирам нешто за децата на Хурем,
    Михримах навистина знае да си ја носи титулата султанка.. ќерка на големиот владетел, и никој не треба да ја потценува.. мислам дека штотуку ке стане пожестока, се гледа дека карактерно е иста како Хурем.. паметна е и доста снаодлива... и поради тоа таа ќе владее наместо нејзиниот малце неспособен брат Селим кога ке стане султан. :)
    Принцот Бајазид е втората копија на Хурем, секогаш упорен и сака да го постигне она што го сака по секоја цена... најхрабар помеѓу другите принцови, по малце не ми се допаѓа тоа што Хурем е малце строга кон своите деца а највеќе кон Џихангир.. но и ја оправдувам затоа што сепак е таа владетелка, и мора да постави авторитет кон своите деца за да имаат страво почит и да не се бунтуваат.
    Според мене мислам дека Принцот Бајазид бил најспремен за да го превземе тронот, но поради тоа што бил дрзок и бунтовен му се спротивставил на својот татко и за жал му летнала главата.
    Што се однесува дп Принцот Селим на изглед е како Хурем ама карактерно не наликува на никого мислам, дури можеби по малце на тетка му Хатиџе :D разгален е.. и не ми се допаѓа односот спрема неговите браќа.
    И според мене Принцот Мехмет, мислам дека е втор најдостоен принц... по малку е наивен, не можам да одлучам на кого наликува... тотално е спротивен од Хурем, можеби во некои особини налукува на Сулејман ама сепак мислам дека премногу си ги зема работите здраво на готово.. и не е баш добар претендент за престолот (што е спротивно од вистинскиот принц Мехмет, кој бил најобожаван од султанот и најспособен наследник).
    И на крај за Принцот Џихангир, според историјата за него се пишувало дека бил доста интелегентен и мудар.. бил обожаван од сите, но поради мааната не можел да биди султан. Во серијата сеуште е мал и не можеме да ги видиме неговите карактерни особини.
    Се надевам кога ке ги сменат ликовите, кога ке бидат постари ке ги прикажат онакви какви што навистина биле принцовите.

И уште нешто, новиот лик кој се појави архитектот Мимар Синан, чија најголема љубов била Михримах султан.. ке изгради џамија во нејзина чест..
    Инаку не знам зошто ама мислам баш би биле добар пар со Бали беј ама сепак мислам дека би и одговарал некој по моќен паша, смел.. храбар... Рустем паша ми е баш онака погоден, можеби на изглед не си одговараат ама сепак за ќерката на султанот треба некој со голема титула.
    Бали беј е сепак бег.. а и онака не ми изгледа како способен да биде сопруг на Михримах, Рустем паша во спротивно е сепак паша (наскоро ќе стане голем везир).. а и мислам дека ќе ја гледа принцезата како капка вода на дланка. :)

На Angel-Adriana и nancyyy им се допаѓа ова.
  13. Barbica

Barbica Популарен член

Се зачлени на:
    22 јуни 2010
    Пораки:
    1.309
    Допаѓања:
    489
    Од понеделник продолжува Величествениот на Канал 5, а од понеделник почнува и новата трилер серија Тишина, исто на Канал 5.

14. ana.tinkerbell

ana.tinkerbell Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2012
    Пораки:
    344
    Допаѓања:
    239
    Дали некој знае до која епизода прекина да се имитува на канал 5? сакам да почнам да ги гледам на нет зашто неможам да чекам све нешто пролонгираат

15. Golden

Golden Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2013
    Пораки:
    1.077
    Допаѓања:
    1.407
    Серијава стана ужасна.Оваа Шах Султан што дојде?Ја немаше на погребот на Величествената,на свадбата помеѓу Хурем и Сулејман и на останати свечености а,она сега и текна да дојде.Сосема непотребен лик во серијава.Двете глупи гуски прават план да ја уништат Хурем.Ма немој молим те.Го чекам денов кога Хатиџево ќе умре како и пашата нејзин. :D

На Sara123 и Majuv4ence13 им се допаѓа ова.
  16. simonna.a

simonna.a Форумски идол

Се зачлени на:
    23 февруари 2013
    Пораки:
    4.462
    Допаѓања:
    33.355
  17. Barbica

Barbica Популарен член

Се зачлени на:
    22 јуни 2010
    Пораки:
    1.309
    Допаѓања:
    489
  18. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.305
    Сигурно сум пишала и претходно дека ме нервира тоа што Хурем им се оклонува на Шахубан и Хатиџе.
    Тоа никако не можам да го поднесам. :puke:
    Вчера ја изгледав 93 со превод. Плановите на сестрите на султанот брзо ќе пропаднат во вода, затоа што се гледа дека се површно осмислени. :)
    И не знам дали некогаш сценаристот ќе сфати дека Хурем е поважен член на империјата од самите Шах и Хатиџе... :?:

На Ana.N му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Golden

Golden Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2013
    Пораки:
    1.077
    Допаѓања:
    1.407
    Рекоа дека од понеделник ќе почне.Но,во овие Канал 5 ни 5% посто не верувувам.Инаку и јас мислам како Сара.Како обични сестри можат да бидат помоќни од управителка на харемот,мајка на 4 принца и венчана жена на Султанот?Глупости во боја.Споредете ја 1 и 2 сезона со оваа сега.Ужас! :x

На ceca-1 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.305
    Сега ми текна кога сите тука за запаливме дека Мустафа ќе бил погубен.
    Тој по се изгледа не умира така лесно.
    Колку што јас знам... прво Рустем Паша треба да стане главен државен везир а потоа со Хурем Хасеки Султан и Михр-и-Мах Султанија да направат успешен заговор против Мустафа. :)
    Значи... што побрзо Михримах се омажи со Рустем... толку побрзо крајот на Мустафа му се гледа.

Најавата за 94... се врти околу игрите помеѓу Шах и Хурем. Јасно е дека Хурем нема да добие смртна казна и дека Шах не смее да стигне до Едрене и да му ја покаже признаницата на султанот. Знам во чија корист ќе биде победата, но ме интересира на кој начин ќе го постигне тоа.
    :)

Погледнете го ова, тука Хурем решава да ја омажи ќерка и со Рустем.
    http://www.facebook.com/photo.php?v=101 ... =3&theater