Вести од светот

Discussion in 'Политика и настани' started by referentka, Jul 24, 2018.

1. referentka

referentka Moderator Staff Member

Огнен појас се створил и неможеле да излезат од круг од пожар.

2. forumce

forumce Форумски идол

Божее ;(

3. cresa-jagoda

cresa-jagoda Форумски идол

Во муабет со една Албанка пред некое време ми рече: ,,Оние што се против нас Албанците, барем еднаш во живот имаат седнато да испијат кафе со Албанец", целосно се согласувам со нејзе.
    Затоа сега јас ќе речам дека: Сите оние кои им се ситат на Грците за ужасот што ги снајде, истите тие ,,патриоти" први се да отидат во Грција на одмор или на продолжен викенд.
    Истите тие лажни патриоти без срам не само во Грција, одат на одмори и во Албанија и Бугарија, а посакуваат само лошо на другите.

Истите тие патриоти што се удираат во гради се спремни и да ги убијат своите браќа (македонци) ако не се исто мисленици со нив, а јас се чудам не ги сакаат Грците, Албанците или Бугарите.

Ми се гади од злобни луѓе!!

Не ми се верува колку некои можат да бидат дволични пред тебе да ти глумат, а зад грб да ти го мислат лошото, полни со злоба да се ситат на туѓа несреќа, наместо да молат Бога да не ги снајде еден ден и нив истото, животот е бумеранг...

Искрено жалам за големиот број загинати и повредени во пожарот во Грција, дури кога гледам слики и видеа лошо ми е и не можам никако да ги сфатам злобните македонци со нивните злобни коментари на интернет, нека земат нека си го истурат сами бензинот врз глава и нека се запалат, бидејќи тоа им го посакуваат на Грците...

4. monibejbi

monibejbi Популарен член

Страшно е тоа што се случило, а уште пострашно е недолочните коментари од наши. Тоа само ја покажува нивната себичност и 3лоба.

WildMk, SummerGirl, LollySky and 2 others like this.
  5. Minci13

Minci13 Популарен член

Морам да се надоврзам.Мене Срби ми го имаат убиено дедото и уште 30 души со мое презиме,истите тие Срби имаат силувано мајки пред своите деца убивано деца и свашта,геноцид. :) И покрај се тоа не треба да се мешаат баби и жаби ТЕ РАЗБИРАМ но ОДРЕДЕН БРОЈ на луѓе не се опис на една нација.Жал ми е за пожарите и жал ќе ми биде за се што има човечки жртви. Национализам е примитивизам.
    Хуманоста да ја ставиме на 1 место.

Dalia93, candy.cane, WildMk and 7 others like this.
  6. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Гледам слики и видеа низ порталиве и ми текнува пред некоја година кога имаше едно пожарЧЕ на Галичица како се гушевме и паничевме а тек овие слики ко со филмски ефекти :( душата да те заболи!! И после листаш по фб и читаш коментари од МАКЕДОНСКИВЕ ПАТРИОТИ како се ситат и колнат и ти доаѓа да се срамиш не само поради што припаѓаш на нив по националност туку и по основ на човечки род :x

WildMk, buba4e89, Milobebence and 6 others like this.
  7. RAF Camora

RAF Camora Истакнат член

Никој да не се најде во ситуација да се бори за својот живот на ваков начин. Ова ме потсети на природната катастрофа кај нас. Никој не заслужува да загине на ваков начин. Тие што ќе преживеат ќе имаат големи последици од сликите на кои биле сведоци, животот ќе им се промени. Очите ми се полнат со солзи кога ќе сетам дека бев дел од нешто слично и покрај сите напори не успеав да спасам 3 сограѓани. Цел живот ќе се обвинувам за тоа. Не посакувам на никого да се соочи со таков пекол каде што имаш неколку секунди за реакција и донесување на одлука.

WildMk, Milobebence, LollySky and 5 others like this.
  8. Walker7

Walker7 Активен член

?? :))

Attached Files:

9. ЕденЧлен

ЕденЧлен Форумски идол

10. simonka93

simonka93 Форумски идол

Ај тој
    Ама со 694-ве лајкови што правиме?

11. ЕденЧлен

ЕденЧлен Форумски идол

Идиоти ко него.

12. cresa-jagoda

cresa-jagoda Форумски идол

Таквите треба да земеш и да ги фрлиш во пожарот, да видат колку е убаво живи да горат.

13. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Во вакви ситуации се гледа (не)човечноста.

Во ниту еден момент не помислив на политиката која прави раздор. Единствено чувствувам само жал. Луѓе, души како сите. Да не го доживее никој ова, ни овие што се ситат... Страшно.

14. kuc

kuc Форумски идол

На вакви како овој кај ќе му оди душата стварно незнам ..

15. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Аман бе македонци. Колку ниско паѓаат некои луѓе.

16. JoeJane

JoeJane Активен член

Толку многу години? Баба ми и дедо ми се уште живи. Браќата што им преживеале и стигнале тука им се уште живи. Роднини чиишто родители не преживеале, се уште помлади. Сакам да кажам не е само една генерација што страдала. Туку и тие после тоа. Да ги оставам настрана убиените. А тоа колку се имаат сменето судбините на тие што преживеале? И моите родители ќе имале поинаков жибот доколку баба ми и дедо ми не морале да почнат тука од апсолутна нула. Деца од 10 год без ништо, под отворено небо. И нивните братучеди ќе имале поинаков живот доколку родителите им останале живи. Трауми се тоа, терор. Кој одговарал за тие човечки судбини? Во грција ги слават сторителите на тие дела. Ги имаат прогласено за светци. СВЕТЦИ. Каде им е нив хуманоста? Оти денес не се јави некој од „современите и хуманите“ таму и да рече, чекајте, било тоа пред толку години, не било човечки, дајте да ги смениме прогласениве, да не ги величаме. Ама не, не сме свесни колку нѐ мразат и ден денес.

Ја спомнувате Германија. Германија и со зборови и со дела има покажано извинување, сочувство и емпатија. Ја имаат признаено грешката. И немаат омраза во нив. Не се препукуваат секој ден да избришат нечие минато. Грците викаат, немало геноцид, измислено е.
    На твитер прочитав Македонци што изразуваат сочувство кон Грција, а овие назад со политики и навреди.
    Зошто немаат емпатија кон сопствениот народ, туку бистрат политики на твитер?

Пак ќе речам, не им се ситам. Не посакувам ни природни ни било какви катастрофи на никого. Да зависело од мене, или да сум можела да влијаам некако на пожарот, би го спречила. Не сакам да умираат луѓе. Само колку и да е човечки да се простува, не можам и нема да простам за тоа што свесно и намерно правеле. Не простувам стотици илјади упропастени животи, толку.

Last edited: Jul 25, 2018
    fana, vaga95, sjdgo and 1 other person like this.
  17. makedonkamak

makedonkamak Форумски идол

Болесник, кој си ја покажува болеста по не знам кој пат?
    Уште ,додатно прочитав дека се заканувал дека ќе го тепа А.Ружин(facepalm)
    Срам ми е да читам, срам за цел човечки род:x.
    Возрасен човек во години, до толку мозокот да не му работи(facepalm)(facepalm)

Last edited: Jul 25, 2018
    WildMk, buba4e89, SummerGirl and 6 others like this.
  18. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Леле, а како им било на кутрите луѓе више незнам од кои се националности, кои Ацета ги силувал, коктел и палел?

Затоа сме вукојебина, затоа шо окрече се коло сече, а и плус не колнат.

Добра ноќ и убави сни.

Tan4ence, buba4e89, Ketchup and 11 others like this.
  19. toogood

toogood Популарен член

Strasno I zalno za obicniot narod.

Kade se krizni sabovi, kako moze da ne se nadgleduva regionot, da ne se proceni deka oganot doaga so brzina pogolema od svetlinata, kako moze taka da se ostavi narodot na cedilo sam vo haos da se bori za sopsven zivot, …..

Kako moze vlasta da ne pobara hitna pomos od cel svet, odma vo moment bez ni minuta da se ceka koga se raboi za covecki zivoti, kako moze (kako gledam po videava) da dozvolat civilni lica sami na svoja odgovornost da trcaat da si ja stitat kukata namesto dobro trenirani sluzbi, X kako moze?

Eftin e zivotot na balkanot, nikoj za nikogo ne mu e gajle ;(

Joi, vitamina, lovestoneddd and 2 others like this.
  20. Mamli

Mamli Истакнат член

Нека почиваат во мир...

hermosa, SummerGirl and LollySky like this.