Настрана од настанот со пожарите, многу коректна држава станавме, формираме предмет за говор на омраза, а по се изгледа тој говор кај Грците е легален, па и пожелен кога ние сме во прашање. Кога Грција казнила некого поради говор на омраза против Македонија? А да не споменувам дека таквата тензија е присутна и помеѓу Албанци и Македонци, но тоа не е битно, во рамките на државичката ни, можеме и да се испоколиме едни со други, битно соседчињава оддоле да не ги навредиме. Смешни сме, ужас.
Грците се покварени и самобендисани ѓубриња,варвари кои секогаш крадат нешто туѓо. А,и покрај тоа жал ми е за починатите и повредените.Никој не го заслужува тоа што им се случи. И јас велам Господ нека им е на помош.
На нет некаде (незнам каде точно пишувало, бидејќи колеги од ФБ ми читаа) пишувало дека има предупредување да не се патува викендов во Грција
Едно зло никогаш не доаѓа само за жал. И во Скопје пред катастрофалниот земјотрес на денешен ден пред 55 години, имало поплави. Господ нека не чува сите...
Страшно и тажно е ова што се случува во Грција,жално за секој еден изгубен живот.Во битката со поплави,пожари ,земјотреси најчесто има голем број жртви.Напомош нека ни е Господ на сите без разлика каде сме
https://skopje24.mk/dva-zemjotresa-go-stresoa-poznatiot-grcki-ostvo/ Не знам колку е точна информацијата, ова е единствениот извор каде го прочитав ова. Жално ако е вистина.
Пред некој ден грчки навивачи извадија транспарент Macedonia RIP а грчки народ гине. Луѓе како луѓе, сите сме исти. Не им посакувам лошо ама не значи тоа дека ги жалам. Сакам да кажам дека се врти тркалото. Тоа е тој македонски карактер. Ако го сакаш ќе те мрзи, ако му правиш лошо и ако го мрзиш тој ќе те сака и сожалува.
пред недела дена исто сценарио беше во Јапонија . Исто со жртви само бонус земјотрес добија после се. пожар поплави земјотрес... светов оди во неповрат ..
Абре аман шо зборваш, ме снеможи! Закони си имаме, само никој до сега не презел акција од државните органи за санкција на сторители на говор на омраза. Сега ќе ги испоредат сите, за се'. Ова е само почеток. Во правна држава, која ги следи и спроведува законите без притисоци и тефтерчиња од Гоца, доправа ќе следат казни за кршење на законите.. И со право.
И мене во очи ми падна ова за говор на омраза ќе казнувале. Ма немој, се средија па уште говор на омраза. За Садовски пишуваа убаво било што починал, па никој не казни говор на омраза, така? Ужасно владеење, да се удоволи на секој, на сите соееди, само својот народ да се краде и уништува.
Ајде баш да видиме кој и колку ќе испореди. Можеби треба уште некое дете да се убие или избоде во автобус на база на тие препукувања за да се почне со подредување бидејќи засега не гледам ништо. Ете, ќе бидеме поголема демократија од Грција, каде ниту имало ниту ќе има казни за говор на омраза кон нас. Можеби тогаш ќе се "опрајш" од снеможвањето.
Секој кој го прекршува законот, треба да биде казнет. Тоа што до сега никој не му текнало да истражува, не значи дека не треба сега да се почне. Нема да нагаѓам како ќе биде. Сега-за сега, тера. Ако не се спроведе соодветно и до крај, тогаш нема да е добро за никој, пошто повторно би биле на статус-кво
Од Македонци ќе почне, а сите други ќе бидат поштедени, нешто како Тетово такс фри. Ако важи селективно, не е закон. Нели Грците се во ЕУ, па зошто шират говор на омраза под секоја народна македонска песна на Јутјуб? Немам емпатија за народ кој го мрази мојот народ, нема да донирам, и не треба никој да донира. Заради нив сме надвор од НАТО и ЕУ, заради нив немаме територија, немаме народ 300.000 признаено. Гледајте го филмот „Окото ми остана во Солун“, со нож на Македонка очо извадиле, и ќе ги жалам. Денар не давам во грчка земја.