Вечен аутсајдер

Дискусија во 'Психологија' започната од Alien, 1 декември 2011.

1. princessofthedark

princessofthedark Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2010
    Пораки:
    1.018
    Допаѓања:
    151
    па и јас сум ама ич не ми смета тоа и не се замарам многу многу

2. Sramezlivoto

Sramezlivoto Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    268
    Допаѓања:
    100
    Се мислев каде да ја отворам темава и најсоодветно место и е овде.

Ме интересира дали ги приметувате овие типови на луѓе и која е причината што ви се одбивни, а најмногу како се однесувате сонив.
    Се осекам како тотален аутсајдер и си ја барам грешката, не сум совршена, а и никој не е, сакам да знам дали навистина има нешто одбивно намене што јас не го гледам или си имам створено комплекс. Свесна сум за се што се случува околу мене и правам нормален муабет не сум некоја која 'повеке зборува отколку што кажува', умеам да се шегувам, иако имам вишок килограми секогаш сум средена. Работава станува сериозна и почнувам да се плашам, некогаш ке помислам готово, се е океј и работите пак ке се вратат на старо.

3. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.185
    Допаѓања:
    175.639
    Јас сум аутсајдер. Не знам зошто, но грешката е во мене. Кога сите лудуваа по Роберт Патинсон, јас велев дека Џони Деп е легенда. Кога сите збореа за тирски серии јас зборев за Др. Ху, а кога сите збореа за Твајшит, јас зборев за Хари Потер. Некогаш мислам дека тоа е причината и со тек на време се одвикнав да бидам околу луѓе и поудобно се чувствувам без нив ...

4. Sramezlivoto

Sramezlivoto Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    268
    Допаѓања:
    100
    Исто и јас, усвари во многу работи сум различна од нормалната македонска жена, домене или до менталитетот наш е незнам теорија нема ама изгледа сум еднорог.

5. simonna.a

simonna.a Форумски идол

Се зачлени на:
    23 февруари 2013
    Пораки:
    4.474
    Допаѓања:
    34.080
    Јас...зошто деца го користите компјутерот,за забава?Кој го користи компјутерот освен за забава и за учење на нешто?ЈАС...само јас кренав рака дека не го користам само за забава :clap:
    Сите со некој свој стил на музика...мене ме опушта класичната музика,на другите му е чудно тоа...
    Сакам да учам еве пример за историја нешто...оти толку учиш?Ќе се мрдниш...Аха,да... :fubar:
    Сакам за некои предмети да знам нешто повеќе,+ литература од библиотека-не си со сите?Јас..веројатно да...со самата себе :wasntme:
    Атлетика?Неее...сите фудбали,ракомети,одбојки....Ќе следам митинзи,си одам дома за да гледам дијамантска лига-не си салам атлетика гледаш!Ој отепај се! :x
    Аутсајдер сум нели?
    Шо сакате повеќе деца?Филм или книга?Сите филмови,јас како зафрлено врапче велам книга... |(
    Интересно му е по кафичи-јас не сум по кафичи...
    Се сликаат за све и свашта,па одат до вц срц-муц сличе-тоалетната шо е позади тебе изгледа фабулозно!Јас?Не сум по такви работи... ;)
    Всушност многу сум поинаква бе...во аутсајдери спаѓам? :geek:
    ;)

На daylight му/ѝ се допаѓа ова.
  6. MorbGoth.666

MorbGoth.666 Популарен член

Се зачлени на:
    16 септември 2013
    Пораки:
    531
    Допаѓања:
    150
    Јас немам против овие луѓе, затоа што секогаш се подобри пријатели од колку некој нафурани што се прават јаки пи*ки а се толку очајни сиротите.Имав период кога мислев дека е проблем до мене затоа што имав друштво од повеќе другарки..Ова е период од поодамна, средно некаде и дел од основно.
    Завршувавме осмо и дојде ред да се запишуваме средно и тука почнаа поделбите.Не се запишав во слабото и очајно средно каде што одеа сите, туку избрав друго. И додека продолжив да живеам се подобро , дел од нив почнаа да се тргаат затоа што мене ми беше интересно да одам во град, во парк, несакав да идам надвор од Скопје по кафани и да ме собираат мажи од 40 години, и додека они паѓаа на турбо фолк по кафаните, јас одев по свирки и нормални места и цело време чудно ме гледаа и веќе не ни излагавме и така еден период се осеќав како аутсајдер, можеби повеќе од што ми било глупаво или сум сакала едно кафе да испијам со нив но сето тоа заврши.Престанавме да се дружиме затоа што пробаа на неколку пати да ми направат проблеми, сакаа да ми местат сељаци, едни други две идеа со албанци и сакаа да го правам истото, цело време ми се смееја на стилот на облекување затоа што не се носев очајно, за на крај таа што највеќе ми се смееше да мора да се пресели од срам и да доаѓа еднаш на пет месеци тука кај нејзините од срам и тоа само навечер на пола саат, другата да заврши очајно, а другите што не ми беа толку блиски се сами затоа што сите ги знаат какви се, и од милион пријатели на фб да останат на 20 затоа што сите коментари од луѓето им беа-маци пудра ти е или нутела? Многу си грда, и се во тој стил..:D Сите сте копи пејст, и тоа :D
    Затоа сакав да кажам, на некој начин нема аутсајдери туку има луѓе што се свои и попаметни од другите ;)

На Sramezlivoto и Cicero им се допаѓа ова.
  7. QueenElena

QueenElena Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2013
    Пораки:
    1.212
    Допаѓања:
    1.290
    Грозно е да си аусајдер. Знам, бев едно време...неколку временски интревали (ај така да се изразам, бидејќи ќе одам на натпревар по физика). Прво, кога одев во забавиште, бев една година помала од другите. Одев онака, бидејќи дома ми беше досадно (немам брат или сестра, родителите ми се на работа, а баба и дедо се стари). Таму девојчињата ме нервираа бидејќи беа премногу лигави. Но, после еден месец најдов друштво -две момчиња. Со нив ја поминав годината. Потоа отидовме во новата куќа и повторно одев на забавиште, овој пат со деца на моја возраст. Идиоти...Или можеби само јас бев идиот. Сеедно. И еве ме, повторно аутсајдер. Шмизли, шлизли и уште шмизли... Речиси цела година ја поминав така. Кога децата одеа да јадат надвор, јас останував во училницата бидејќи грозно смрдеше. Еднаш, учителката ме праша зошто не доаѓам, а јас реков дека многу смрди. Сите почнаа да се смеат... Имаше една дебела свиња (да, да таа полничката) која многу ме нервираше, но бидејќи немав со кого, се дружев со неа. Таман се здруживме некако, заврши годината и почнавме прво одделение. Свињата не беше во исто одделение со мене. И еве, ме. Се здружив со една скопјанка, една шмизла и една без личност, без карактеристики. Многу често се каравме, но така, довлечкавме некако до петто одд. Во новото одделение, повторно се дружев со истите, но и онаа свињата беше во мојот клас. Така една година. Подоцна и мене ми дојде преку глава, па почнав да се дружам со една бубалица, една исто така без личност и една „возрасна“. Секако и онаа дебелата. Со нив се дружев една година, но потоа и со тие почнавме да не се поднесуваме. Намерно си играа со мене а сеуште не знам зошто. Па сега не ме убивајте затоа што онаа ја нареков свиња. Ме моткаше два дена само за да изгубам време и потоа се откажа од се. Понекогаш без причина и текнува да ме навредува и брка како да сум куче, навистина не знам зошто.
    Сега немам друштво, но не сум аутсајдер. Разговарам со сите и ич не ми е гајле. :)

На Sramezlivoto му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Cicero

Cicero Истакнат член

Се зачлени на:
    7 ноември 2013
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    18
    Never apologize for having high standards. People who really want to be in your life will rise up to meet them. ;) П.С. Ме погоди со ова дека Џони Деп е легенда, го обожавам :lol:

На theowndemon му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Anne15

Anne15 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 февруари 2012
    Пораки:
    762
    Допаѓања:
    245

Се согласувам со тебе.И јас не го користам компјутерот само за забава.Сакам да читам книги и да се образувам се повеќе и повеќе.Сакам да бидам културен,интелигентен и начитан човек.
    Не сум многу по кафичите.Велам дека ми се оди и кога ќе отидам одвај чекам дома да си дојдам.
    Тоа сликањето во вц да не зборувам колку простачки изгледа.Не знам што е работава али ми се чини дека постојано се сликаат без разлика каде се и што прават.
    Јас не можам да ги поднесам луѓето кои ја отфрлаат книгата и воопшто не сакаат да дознаат нешто повеќе.Да го сменат својот став на размислување и својот говор.Да бидат луѓе на место.

На simonna.a му/ѝ се допаѓа ова.
  10. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.342
    Како бе без причина те навредува и брка, па за`ржи и како куче што и молчиш и се повлекуваш.

11. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.185
    Допаѓања:
    175.639
    Она шо болдирав прам го и јас. Ама не те прави аутсајдер она што ти го правиш туку како околината те прифаќа тебе со сите твои карактеристики, лолз ... :P Јас на досадни часови обично читам и затоа сите дуват бегат од мене „Ах ова ненормалната пак чита на телефон ... НА АНГЛИСКИ КНИГА! Остај брат, мрдна.“ и бегат од мене како вирус да имам некој заразен, а јас само читам.
    Кога од Ема им треба нешто зашо она знај англиски, по одредени предмети учи и можи да им помогни, тука се, кога врви се ... „Чек, која беше ова? СО нас учеше?“
    Кога играме на фзо последна ме бират (а одличен голман сум на пример, ама на кој му гајле?) и кога игравме само една соученичка вика: „еј и ОВА е со нас?“ ни името не ми го знаеше, три пати годеше која сум.
    Ама имам и другарка која на час буквално книга си носи и чита, ги прај работите јас шо ги прам ама она е ин, ама не сум и јас.
    Многу зависи и како околината те прифаќа за да бидиш аутсајдер или не .... :) I was always the little weirdo in the class and everyone are kind of ... getting away from me.

На simonna.a му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Cinderfakinrella

Cinderfakinrella Популарен член

Се зачлени на:
    17 ноември 2016
    Пораки:
    957
    Допаѓања:
    7.434
    Јас бев во основно, па во средно, па на факултет. На работното место ми е супер, сите се дружиме и ме сакаат. На факултет се намали чувството на аутсајдеризам.
    Напишав книга, тоа многу ми помогна. Сега се чувствувам среќно и исполнето.:)

На zhap4e, Jas! и biGirl им се допаѓа ова.
  13. Nyngya

Nyngya Активен член

Се зачлени на:
    12 септември 2016
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    57
    Цел живот искрено. Не можам никако да се вклопам никаде, или не сакам? хм..

На Jas!, biGirl и Cinderfakinrella им се допаѓа ова.
  14. Cinderfakinrella

Се зачлени на:
    17 ноември 2016
    Пораки:
    957
    Допаѓања:
    7.434
    Биди своја, така ќе си најсреќна :)

На Jas! и ku4ence им се допаѓа ова.
  15. biGirl

biGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    1.118
    Допаѓања:
    2.918
    Autsajder po svoja volja ...ne sakam da bidam umesana vo nekoja glupost a uste pomalce centarot na taa glupost pa sekoj den pogledot da bide vperen vo mene ...nekogas gledam od strana demnam hahajhaha a mn retko poveke se fokusiram na rabotite sto mi odgovaraat na mene

На Jas! и Nyngya им се допаѓа ова.
  16. biGirl

biGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    1.118
    Допаѓања:
    2.918
    Veruvaj ne sakas :)

На Nyngya му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.815
    Допаѓања:
    80.651
    Има ваква тема на форумов, Вечен аутсајдер се вика.

By the way:
    4b9c22434b35bd0868d526d35cd31c4d.jpg

На zhap4e, ♣ Alba Viduam ♣, Jas! и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. Nyngya

Nyngya Активен член

Се зачлени на:
    12 септември 2016
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    57
    Ни сакам ни можам. Кога пробам да се вклопам здогледувам во какви се глупости се мешаат, па затоа најчесто си правам се по мој мерак, иако почесто личам на стереотипичен аутсајдер.. Нека мислат што си сакаат :)

На ♣ Alba Viduam ♣, Bitter-Sweet, Jas! и 2 други им се допаѓа ова.
  19. Cinderfakinrella

Се зачлени на:
    17 ноември 2016
    Пораки:
    957
    Допаѓања:
    7.434
    Мене пак ми се исмеваат на размислувањата, што и да направам. Не сум правела никад глупости, нит не знам ти што. Секогаш сум била мирна и повлечена. Ама ептен тежок период беше за мене. Мислев дека сум идиот што не може да сфати каде "греши"..

На Mr. Right, biGirl и Jas! им се допаѓа ова.
  20. Nyngya

Nyngya Активен член

Се зачлени на:
    12 септември 2016
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    57
    Исмеваат само тие што сакаат да се направат паметни кога не се

На Mr. Right, biGirl, Bitter-Sweet и 2 други им се допаѓа ова.