Виртуелнo неверствo

Дискусија во 'Брак' започната од Cosmi, 14 август 2018.

1. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.298
    Молим лепо!

Длабок наклон!! :bow:

На Dadusicka му/ѝ се допаѓа ова.
  2. candy.cane

candy.cane Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2017
    Пораки:
    1.684
    Допаѓања:
    8.983
    Не сум во брак ни во врска, но знам дека доколку дојде до интимност помеѓу мојот партнер и некоја друга девојка/жена не би ми пријало ич.
    Не сум личност што би прифатила отворена врска/брак и затоа знам дека партнерот ќе крие доколку има "врска" на страна, а секое криење е лажење и изневерување. Ако чувствува потреба секојдневно да комуницира со некоја друга, очигледно е дека или има намера да отиде подалеку нивниот однос или пак има посилни чувства. Во секој случај, би било лошо за нашата врска.

На Harper, cresa-jagoda, Amellie13 и 5 други им се допаѓа ова.
  3. KateKane

KateKane Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јули 2018
    Пораки:
    3.545
    Допаѓања:
    62.209
    Јас така си се ладев на времето, си пишуваат другарски само, ај лајкче на инста, ај муабет за "глупости", па кафе скроз најдругарско... Сум била глупава, сум имала доверба.
    Се дури еден ден не ме откачи и за недела дена да ги видам заедно, па по соочувањето да ми каже "I've moved on". Ми рече се заљубив во неа, што да правам. Емоционално ме изневериле значи уште од поодамна, за физичко сум исто така сигурна, само што не признаваше.

Сакам да ви кажам да не бидете глупави како мене, почна ли да дреме на нет со некој/некоја и да го троши времето, сфатете си го како една/две автобуски постојки оддалечени од дестинација пропаст. Не дозволувајте да си игра некој курот со вас, само после повеќе ќе ве боли.

Затоа сум ваков тежок идиот станата, затоа не верувам веќе на никој.

На _Schmetterling_, SexiLy, Konfetka и 44 други им се допаѓа ова.
  4. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.728
    Допаѓања:
    45.620
    Не би можела да поминам преку тоа
    За пријателско допишување исто!Ма какво и да е не ми изгледа во ред
    Кога некој започнува разговор со некој непознат од спротвен пол значи нешто кај партнерот не го исполнува,уште скришно...аааа ноу ноу!
    Таквите разговори можат да влијаат фатално врз бракот или врската
    Можат да доведат до емоционално спојување,видување и натаму не би да продолжам
    Не се опуштам во такви авантурички,нити ќе толерирам такво однесување од сопругот!

На Konfetka, NarCis@, Milobebence и 5 други им се допаѓа ова.
  5. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.784
    Допаѓања:
    323.669
    Виртуелниот контакт е плодна почва за она вистинското неверство:)

На SexiLy, Konfetka, NarCis@ и 16 други им се допаѓа ова.
  6. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.361
    Допаѓања:
    90.303
    Не мoрa ништo дa се реaлизирa вo реaлнoст нo тoј виртуелен кoнтaкт емoцoнaлнo пoврзувaње, тие пеперутки вo стoмaкoт кo дa е личнoстa тинејџер знaчи неверствo.Емoциoнaлнo.

А честo се читa нa фoрумиве кaкo се случувa.

Нaстрaнa штo се прaви зaд грб нa пaртнерoт , секaкo е вoвед и дa се реaлизирa и нa физичкo нивo кoгa веке емoциите се јaвиле.

Имaм пријaтелкa кoјa едвaј си гo спaси брaкoт пoрaди вaкви дoпишувaњa.Се сплеткa сo еден виртуелнo, првo беa пoрaки, пa кaкo дoбивaлa внимaние кoе никoгaш не гo дoбилa oд мaж и,пa кoлку oвoј виртуелниoв јa сaкaл, јa oбoжaвaл,и прaќaл срцињa и гушки, серии|(...Се дoдекa мaж и не и ги прoчитa пoрaките.

Oстaнaa вo брaк,нo верувaм декa гo бoлеше , тoa неверствo вo кoе се јaвиле чувствa е мoжеби и пoбoлнo oд физичкoтo.

На NarCis@, Joi, lilo и 3 други им се допаѓа ова.
  7. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    4.186
    Допаѓања:
    56.880
    Се што се прави позади грб на едниот партнер што може да доведе до повредување на чувствата, е неверство. Не мора секогаш да има физички контакт со друго лице за да се смета за неверство.
    Толкава блискост, допишување секојдневно со личност од спротивен пол не е на арно. Треба да си стварно наивен за да веруваш дека "ништо не се случува". Никогаш не би дозволила дм да е "другарски многу близок" со друга и да се допишува.

Љубовта е себична и таква треба да биде. Нема блискости со други скоро толку колку што треба да има меѓу двајца партнери.

На Milobebence, Joi, Someonespecial и 2 други им се допаѓа ова.
  8. violetblue

violetblue Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2010
    Пораки:
    1.849
    Допаѓања:
    5.607
    Помалку ке ме боли ако ми каже ми се дигаше на некоја, се исексавме, отколку да дознаам дека со недели и месеци си пишувал со трета личност, значи тука проработиле емоциите а не само физичкиот нагон. А и колку и да е невино тоа допишување постепено се јавуваат емоции, навика, заљубеност ..Многу врски сме почнале само од допишување, нели. Не гледам како возрасна личност во брак (или врска) би имала потреба од ново пријателство и тоа виртуелно. Ако му се прави муабет, било каков, може да прави со партнерот.

На tessie, crazylady, Oscar Lady и 10 други им се допаѓа ова.
  9. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2018
    Пораки:
    4.250
    Допаѓања:
    39.631
    Виртуелното изневерување води кон физичкото.
    С е к о г а ш.

На Konfetka, Milobebence, *Bridget Jones* и 8 други им се допаѓа ова.
  10. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.130
    Допаѓања:
    221.372
    Некој убаво кажа погоре " се што прават партнерите и спаѓа под некаква си тајна и скришност е неверство најпрвин на доверба" а после тоа и емоцијално и човечко.
    Тој што те љуби цени почитува итн нема да оди да пишува и губи драгоцено време со икс персона оти во неговата глава ќе нема простор за вакви глупости а не пак нешто друго.. а овие глупости сите знаеме до каде водат штом партнерот свесно ги начнал, може и нема да водат ако партнерот или спротивната страна се пишманат но тоа не значи дека не е неверство па и било какво.
    Оној што те љуби и почитува не прави вакви работи, нема ни време ни начин ни простор и точка.

На pharmacy, Milobebence, Oscar Lady и 12 други им се допаѓа ова.
  11. kejtmoss

kejtmoss Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2018
    Пораки:
    167
    Допаѓања:
    347
    Јас сум моментално во таква ситуација. И мислам дека не само јас сите барем еднаш сме се нашле во истата. И најчесто паѓаме на такви работи бидејки ни е ново поразлично. Можеби и мојата врска е премногу монотона па океј ми е ова сето. И немојте премногу да сте светици, во 21 век се е пуштено на слобода. Колку и да изгледа верен мажот има гадни девојки што се вешти и можат да го заведат добро.
    Така дa upload_2018-8-17_14-43-14.jpeg

На stetoskop, Dadusicka, BoyL и 3 други им се допаѓа ова.
  12. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.130
    Допаѓања:
    221.372
    "Така да"
    Да се надополнам ти уствари се тешиш тука така?
    :D

Инаку цврст изграден карактер ретко би подлегнал под влијаниево што го зборуваш во постот.
    Каква сака да е уствари ако една персона знае и свесно умее да раководи во чиста глава не верувам дека би потклекнала пред икс ситуација иначе..

На NarCis@, Tan4ence, Milobebence и 12 други им се допаѓа ова.
  13. lilo

lilo Популарен член

Се зачлени на:
    27 февруари 2010
    Пораки:
    743
    Допаѓања:
    1.293
    Ако ти забегат умот ќе ти забегат и газот.

На Titanium 2, Bitter-Sweet, stetoskop и 3 други им се допаѓа ова.
  14. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.298
    Не е страшно, ако не е со лажење и е само игра.
    Ако почнат емоции да се плеткаат... може опасно да биде...

На Mari* му/ѝ се допаѓа ова.
  15. baba Rada

baba Rada Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    4.526
    Допаѓања:
    25.593
    Виртуелно или реално...убаво е се додека внимаваш да не те откријат.

Потребно е малку зачинување на монотонијата во врската со некакво неверство...се продолжува животот...хахаха...колку само парови своите неверства си ги однеле со себе на оној свет...и си живееле среќно..

На Tetrapak и kejtmoss им се допаѓа ова.
  16. shz

shz Форумски идол

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    6.236
    Допаѓања:
    50.824
    Штом започнува виртуелно продожлува и во живо. Штом тој се решил да се допишува со некоја утре ден може да се виде со таа или со која било.
    Така започнува рушењето на довербата и се друго.

На stetoskop, lunchy и WildMk им се допаѓа ова.
  17. Feminka192

Feminka192 Популарен член

Се зачлени на:
    24 април 2017
    Пораки:
    338
    Допаѓања:
    2.567
    Ако таа комуникација трае подолг период се појавува некоја блискост што е блиска на неверство и не би ми било сеедно и би побарала да прекине со тоа. Виртуелното неверство е чекор до реалното!
    Еднаш комуницирав така со еден дечко кој имаше долга врска која не му одеше баш најдобро. Реално не беше неверен но после толку муабети повеќе знаев јас за него отколку девојка му.

На stetoskop, poenta и WildMk им се допаѓа ова.
  18. Herrera

Herrera Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    1.035
    Допаѓања:
    11.159
    Најинтересни ми се оние кои буквално висат по 24 часа на социјалните мрежи и таква некоја ќе ми кажува колку била среќна во бракот. (тука не спаѓаат тие со отворен брак туку баш оние другите кои се лажат дека имаат верни сопружници )

Не ги можам стварно. Ако почнам да коментирам, многу ќе се пронајдат и ќе настане нервоза на форумот. Затоа сеир од страна за да не се возбудат "верните " жени па и мажи....да да оние кои се во брак :lol:

Респект за твоето мислење, штета што реалноста е друга :) Камо среќа повеќето да мислеа така, ама швалерајот си го прави своето :bandit:

На Askopje, Dadusicka и WildMk им се допаѓа ова.
  19. poenta

poenta Форумски идол

Се зачлени на:
    29 ноември 2013
    Пораки:
    5.028
    Допаѓања:
    36.091
    Виртуелно или реално, неверството почнува од некаде... Не сум го искусила и спокојна ми е совеста.
    Освен форумов не користам друга социјална мрежа.
    Дистанциран тип сум кога станува збор за комуникација со луѓе во поглед на допишување, а и границите ми се строго поставени. Таквиот контакт ми е напорен и здодевен, а тоа не сум јас...
    Достоинството и гордоста ми се на прво место и не ги менувам за никој и ништо, иако сум свесна дека сум изгубила некои работи во животот поради таквите особини.
    Лесно можам да препознаам нечии намери, ама не можам да преминам преку наивни изговори кои се користат како тактика за освојување на целта.
    Само личност со цврст карактер може да биде доследна на своите принципи.

На stetoskop и Lolipop23 им се допаѓа ова.
  20. LoLa96

LoLa96 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2020
    Пораки:
    150
    Допаѓања:
    182
    Остварување нови контакти, онлајн палење и жарење , разговори на интимни теми па макар и преку форуми со непознати ...
    Ѕиркање на бившите до каде се со нивните животи или комуникација со истите преку социјалните платформи...
    Ваше мислење дали е неверство, дали е во ред и како вие би реагирале ако го фатите партнерот во таква ситуација?

На Crna Dama му/ѝ се допаѓа ова.