Висината и самодовербата

Дискусија во 'Психологија' започната од Monce89, 3 јули 2010.

1. Adina

Adina Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    1.048
    Допаѓања:
    8.016
    висока сум 180цм и никогаш не ми сметала висината.. сум се нашла во безброј незгодни ситуации, ама умеам да праам шеги на лична сметка :D :D

На Lovy1 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. kathy-style

kathy-style Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2012
    Пораки:
    301
    Допаѓања:
    191
    Висока сум 165 и имам 16 години.Сакам уште малце да се извишам

На hrcace му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.513
    Допаѓања:
    18.507
    еве како стои долг фустан на девојка од 153 см :lol: од кога го пробав не се замарам чим видов дека убаво стоело долг фустан и на ниски цури :rofl: :inlove:
    :*

Прикачени фајлови:

• Photo1931.jpg
      Photo1931.jpg
      Големина на фајлот:
      166,3 KB
      Прегледи:
      295
    На sweet-star и artemis им се допаѓа ова.
  4. Leeloo

Leeloo Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2010
    Пораки:
    645
    Допаѓања:
    290
    Понекогаш врз самодовербата влијае и опкружението.
    Барем кај мене влијаеше. Можеби глупо што сум дозволила, али биднало.. поминало.

Мој совет е, секоја страна има предности, доколку знаеш како да си ги создадеш.
    Јас сум висока 1.76, и сум највисока од друштвото.. далеку највисока. Кога ќе ставам штикли, можете да замислите како делам.
    Али гајле ми е.
    Си ја сакам ногата што ја имам, и фактот кога ќе облечам куси панталони или фустан.
    Исто па така, ептен ми е кејф што сум толку висока што знам дека долгите фустани се скроени за оваа висина.
    :)

5. elkazelka2

elkazelka2 Активен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2012
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    4
    Како мене и ти хаха :)

На Veki4kaa му/ѝ се допаѓа ова.
  6. elkazelka2

elkazelka2 Активен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2012
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    4
    одлично ти стои! :) и ја сум 153 :l:

На Veki4kaa му/ѝ се допаѓа ова.
  7. T.e.d.d.y

T.e.d.d.y Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    1.552
    Допаѓања:
    8.265
    Висока сум 165 а имам 13 ипол. Никогаш не ми сметала висината. До пред две год бев најниска од сите женски во одд. Сега сум меѓу првите. ]:)

На hrcace му/ѝ се допаѓа ова.
  8. hrcace

hrcace Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2012
    Пораки:
    559
    Допаѓања:
    160
    Јас сум опседната во последно време. Само тоа гледам, кој колку е повисок кој колку понизок од мене :lol: не дека е нешто важно ама ај

На Lolo5 и sweet-star им се допаѓа ова.
  9. WarriorAngel

WarriorAngel Популарен член

Се зачлени на:
    16 март 2012
    Пораки:
    1.824
    Допаѓања:
    5.092
    И јас сум едно малечко човече. :D 154 сум висока, а имам веќе имам 18. :tmi:
    До пред две години се нервирав кога некој ќе ми речеше малечко ама сега око нема да ми трепне некој да ми рече. Во генерацијата има уште едно девојче малце пониско од мене ама таа е дебела треба да ослаби. :lol:
    Не ми смета што сум ниска, баш ми е гајле. Лесно си наоѓам облека, а и долги фустани ми личат само слабо носам.

10. lilybeth

lilybeth Активен член

Се зачлени на:
    31 мај 2012
    Пораки:
    91
    Допаѓања:
    14
    Јас сум негде 156-7 и воопшто немам комплекси , мислам дека добри 5-6 години немам помислено на тоа дека нешто ми смета висината. Порано имав страшни комплекси и самодоверба на нула , сега можеби претерувам со самодоварбата , но само јас си знам низ што поминав . Убавината според мене највеќе е во харизмата и умешноста за комуникација ,манирите , од искуство изгубено и време и енергија е некој да се нервира за висината , секоја висина според мене си има свои маани и предности и секој различно си ја носи , ама се забележува кога некој гордо си ја носи и убаво е за око ЧД Имам и доста специфичен од за кој често добивам комплименти , а коментарите од типот леле колку си мала , кога ке пораснеш одамна не ги зимам за срце , тоа ми е толку неумесно како јас за некого да искоментирам леле колку не знам си дебела или неубаво градена или кога ќе ослабеш итд

11. LadyDPC

LadyDPC Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2013
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    3
    jas decki sum 171 cm i si se svigam samo sto poslednite 2 godini mnogu variram so tezinaa posebno letno vreme slabeam ne mnogu no 2-3 kila ama toa mnogu mi se poznava i site me primetuvaat, toa malku mi ja rusi samodoverbata - si mislam deka kako kostur izgledam... inaku normalno sum 60 -61, a koga ke oslabam 57-58...
    druga rabota sto pravi loso da se cuvstvuvam e sto decko mi e 170, znaci za santim ponizok od mene i koga sum vo patiki ili baletanki ne se primetuva mnogu ama problemot e sto jas OBOZAVAM STIKLI i koga izleguvame isto se cuvstvuvam grdo oti strcam celi 10-15 sm :(

12. Golden

Golden Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2013
    Пораки:
    1.077
    Допаѓања:
    1.407
    Јас сум 151 cm.Порано ми беше голем комплекс но,повеќе не.Сите тие особи кои ме нарекуваа џуџе,малечка и слично ме нервираа.А,што беше најлошо беа и постари и повисоки.И немав смелост да се одбранам.Со тек на време почна тоа да ми смета.Што им е ним гајле за мојата висина?Каква сум таква и се засакав себе си.Мислеа дека мене можаат така да ме навредуваат и да си лечат комплекси а,во меѓувреме самата да си створам комплекс.Но,згрешија.Никој не е животно за да некој така цело време го напаѓа за нешто што би требало да му е најмалку грижа.Веќе почнав да им враќам на таквите навреди.Мада веќе од едно уво ми влегува од друго ми излегува.Така да девојки не се оптеретувајте многу,многу со вашата висина и засакајте се со сите ваши мани и доблести. :*

13. Crazyinlove14

Crazyinlove14 Активен член

Се зачлени на:
    15 април 2013
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    8
    Ниска сум,некаде околу 155 цм.Ама самодовербата ми е на највисоко ниво.Се знае дека се си има своја убавина,свои предности и свои мани.Така да мене баш ми е убаво што сум си ниска и не си лечам комплекси заради тоа,туку сум си среќна.

14. the-dark-angel

the-dark-angel Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2012
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    38
    нит сум висока нит сум ниска средина имам(162)..ама се дружам со повисоки и секогаш ме викаат џебна венера сум им била ниска..и пријателот е повисок ама не ми е нешто комплекст тоа..порано нос во плафон имав коа ќе ми речеа ниска си само им викав убавите парфеми се во мали шишиња..и со тек на време сфатив дека е убаво да си средина можеш и ниско и високо да носиш и секако без разлика висок или низок секој си има своја мана и предност

На kikkki му/ѝ се допаѓа ова.
  15. beliver

beliver Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2012
    Пораки:
    151
    Допаѓања:
    59
    јас сум 178.. коа бев помала многу ми сметаше.. ме викаа жирафа и како уште не.. но сега тоа го глеам како предност.. многу ми ја крена самодовербата коа едно девојче ми кажа што има да ти биде глупо да не беше убаво да си висок немаше манекенките да треба да бидат високи.. е сеа проблем ми е тоа што обожаваам штикли а коа ќе ги облечам... не само што сум многу висока туку и во автобус мора да се наведнат а и се имам најдено во многу незгодни ситуации коа во кафичи ќе сум ја акнела главата од некој стуб... па пред некое време дури по скали ќе се истумбав :lol:

16. beliver

beliver Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2012
    Пораки:
    151
    Допаѓања:
    59
    јас сум 178.. коа бев помала многу ми сметаше.. ме викаа жирафа и како уште не.. но сега тоа го глеам како предност.. многу ми ја крена самодовербата коа едно девојче ми кажа што има да ти биде глупо да не беше убаво да си висок немаше манекенките да треба да бидат високи.. е сеа проблем ми е тоа што обожаваам штикли а коа ќе ги облечам... не само што сум многу висока туку и во автобус мора да се наведнат а и се имам најдено во многу незгодни ситуации коа во кафичи ќе сум ја акнела главата од некој стуб... па пред некое време дури по скали ќе се истумбав :lol:

17. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.767
    Допаѓања:
    145.269
    Висока сум околу 165 и доволно ми е :wasntme:

Не се доживувам ни како висока ни ниска , таман сум си, имам фора да си се качам и на висока штикла. Е сега малку проблем ми прави тоа што "малиот" ми е 2 метри ама се навикнавме и на ова.

18. HollyCombs

HollyCombs Активен член

Се зачлени на:
    1 април 2013
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    19
    Јас сум 174 и не се доживувам како премногу висока..си носам штикли и ич не ми е проблем .. па и слаба сум (ама не ептен) и супер ми е..сум слушнала и коментари кога сум на штикли Леле колку е висока..ама не се замарам со такви коментари..имам самодоверба.. претходниот дечко секогаш ми велеше Висината е убавина.. и така е :P

На barbyyy му/ѝ се допаѓа ова.
  19. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.590
    Допаѓања:
    37.992
    И јас сум висока колку тебе. И јас имам самодоверба. Ниска сум, ама имам убави атрибути на телото. Единствено што не ми се допаѓа е што сум 25см. пониска од маж ми. Ама тоа и не е толку важно.

20. Lovy1

Lovy1 Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2013
    Пораки:
    1.118
    Допаѓања:
    826
    Јас со моите 14, висока сум 174,5 Цм..
    О боже ако растам уштеее.. Пупупу, скајада :worried:ilent:
    За понатака незнам со штикли што ќе правам, дека сум слаба, излегам многу висока..
    Ме мислат сите 180 -.-' Пак и ми викаат да сум се мерала со некој.. а многу наверди сум слушнала, и многу ми ја намалиле самодовербата.
    Си имав и проблеми со рбет дека се искривив заради таа пуста висина...

Се би дала да сум ниска :(

На sweet-star, Someonespecial и Dog-lover им се допаѓа ова.