Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Висината и самодовербата

Дискусија во 'Психологија' започната од Monce89, 3 јули 2010.

1. Dog-lover

Dog-lover Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2013
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    3.743
    иста јас само јас сум 167 :|

На Lovy1 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Vetruska

Vetruska Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2013
    Пораки:
    791
    Допаѓања:
    493
    Јас сум 160 и многу сум горда на висината. Мајка ми вели: „Се што е скапоцено е во мало пакување“ :inlove:

3. Lovy1

Lovy1 Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2013
    Пораки:
    1.113
    Допаѓања:
    826
    Еии не се секирај тамам си.
    Јас би сакала да сум така, ама ете неможам . Уживај, супер си ;)

На Dog-lover му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Moonstone.17

Moonstone.17 Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2013
    Пораки:
    592
    Допаѓања:
    1.862
    Јас сум висока 1,70 cm. Ама многу сакам да бидам повисока од ова што сум. Највисока сум во школо (мислам на одд.) другите се сите под 1,65 cm. ама не ми е проблем се дружам со нив како и да е. :)

5. sakamtemnogu

sakamtemnogu Активен член

Се зачлени на:
    9 јуни 2013
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    lele luge pomagajte ima 13 godini a se uste sum 1,51cm kako da se izvisam a se uste nema dobieno ni menstruacija :) :sweat:

6. malooto

malooto Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2011
    Пораки:
    641
    Допаѓања:
    380
    јас сум 1 68 а дечко ми 165 малку ми смета тоа ама па што да правам идемо даље :D

7. tirkenbal

tirkenbal Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2013
    Пораки:
    1.688
    Допаѓања:
    12.612
    Јас сум 166 и ми е многу убаво,воопште не се замарам со тоа што ќе кажат другите јас си живеам за себе и според килажата сум таман таман :D

8. chiquita

chiquita Активен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2013
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    37
    Висока сум 1.63 /4 см, но висината никогаш не ми претставувала комплекс. Се тешам на моментот дека знам девојки моја генерација, а се многу пониски. Па не за џабе постојат високи потпетици, така секогаш си компензирам. :rofl: :rofl:
    Патем, не за џабе се рекло '' отровот е секогаш во најмалите шишенца '' :D

9. silk

silk Популарен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2011
    Пораки:
    892
    Допаѓања:
    778
    Не се секирај бе срце па има време и за добивање и за извишување. Обично девојките раснат најмногу кога ќе добијат менструација, нели сепак хормони се во прашање. Не ти е касно за добивање, и поубаво покасно да добиеш да не се замараш уште сега со тоа.Но најчесто се добива до 14-15 години па така и кај тебе ќе биде. Е после тоа си имаш убав период на пубертет во кој ќе се извишиш,ќе си се оформиш и ќе си станеш права девојка. Обично тие во основно школо што се највисоки после остануваат најмали. Ич немај гајле, се ќе си дојде во свое време.Ниту си ниска за годините,ниту ти е касно за менструација. Уживај си во најубавите години,не му ја мисли за овие работи, природата ќе си го заврши своето. :*

10. Xepp

Xepp Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    556
    Допаѓања:
    428
    Мало човече сум, ама :devil:
    Ха ха ха... Не си стварајте комплекси. Еве јас 152, откако имам добиено 2 сантими пораснав. Кај и да е до 155 ќе догурам :rofl:
    Пред одредено време сите ми викаа малечко, ова она... Ама не им замерувам. Ич не ми е комплекс висината. А и знам дека ниско ќе останам. И мајка ми и татко ми се 163, брат ми 173 :^)
    Леле кога ќе ми текне...Кога прв пат се сретнавме со симпатијата, доаѓа ми фаќа здраво и вика :- Лелеее ама си малечко! :rofl:
    Ама не, не ми е никаков проблем. Си се сакам онаква каква што сум и баш ме занима што другите мислат. Мене убаво ми е.

На Bitter-Sweet, Lella, WarriorAngel и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. LadyFlame

LadyFlame Истакнат член

Се зачлени на:
    20 февруари 2012
    Пораки:
    658
    Допаѓања:
    339
    160цм не ми смета но би сакала да сум повисока

12. solnishko

solnishko Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    151
    Допаѓања:
    73
    Јас сум 161/2 цм висока и тоа многу ми делува на мојата самодоверба.. многу пати се чуствувам како да ми се смеат другите на мојата висина... имам и другарки пониски од мене, но повеќето се повисоки.. многу сакам да бидам повисока :worried: знам дека со тоа би ми се зголемила самодовербата :worried: но веќе не растам и мора да се навикнам на фактот дека ќе бидам вечно најниска ;( :doh:

13. curlygirl

curlygirl Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2012
    Пораки:
    680
    Допаѓања:
    521
    Висока сум 160 цм и нема некој проблем со мојата висина.Секој си е посебен за себе и секој треба да е задоволен со тоа што го има.Да ми се случувало да сум најниска во соба,но не го гледам јас тоа така туку сите други се многу високи,а не јас ниска ;)

14. axl-babe

axl-babe Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    450
    Допаѓања:
    577
    Имам 13 години, висока сум 163цм, не сум многу ниска, ама сакам повисока. :rofl:

15. fatamorgana123

fatamorgana123 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2013
    Пораки:
    1.273
    Допаѓања:
    1.530
    имам 17 и сум 175/6 цм. :wasntme:

16. Nika666

Nika666 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    321
    Допаѓања:
    217
    1.64 сум висока и баш ми е фино :)

17. hiddengirl

hiddengirl Активен член

Се зачлени на:
    19 јуни 2013
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    5
    Висока сум преку 180 цм, околу 184 да бидам по прецизна, но не е доволна мојата тежина.. само 53кг, немам голема самодоверба :(

18. Kaley

Kaley Популарен член

Се зачлени на:
    2 јуни 2013
    Пораки:
    1.306
    Допаѓања:
    3.037
    Имам висина задоволна сум 1.70 цм :D ..... сега да се здебелам уште и таман ќе бидам имам само 49 кг. :(

19. Jenniffer

Jenniffer Популарен член

Се зачлени на:
    27 март 2013
    Пораки:
    2.375
    Допаѓања:
    7.416
    Висока сум околу 174, имам 53 кила.
    Нормално ли е? Јас мислам дека треба да качам некое кило...

Со висината не сум имала проблеми со самодоверба, т.е баш ми беше убаво што сум висока.
    Барем не си лечам комплекси. :D
    Мислам дека висината или тежината немаат врска со тоа какви сме ние како личности. Ако имаш цврсто јас, доколку си самоуверена, нема ништо тоа да го смене... А најмалку пак висината.
    Тоа не зависи од нас... ;)

20. the-girl1

the-girl1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2012
    Пораки:
    1.297
    Допаѓања:
    664
    Јас сум висока околу 168/9цм,и сум баш задоволна од мојата висина.Имам и другарки што се скоро цела глава пониски од мене.