1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Висината и самодовербата

Дискусија во 'Психологија' започната од Monce89, 3 јули 2010.

1. Monce89

Monce89 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2010
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    10
    А што мислите за висината на машките :) која е нивната идеална висина???!

2. BlackCat

BlackCat Популарен член

Се зачлени на:
    16 август 2010
    Пораки:
    521
    Допаѓања:
    202
    ^ Па за машки идеално мислам дека е од 175 па натака....
    Иначе јас сум 159 и мнооогу сакам уште да пораснам ама нема :( Не си набивам неко комплекси за ова, туку ми е само неостварлива желба..... Неможам со дечко да се замислам , он 180 ако не и повеќе, јас 20 цм пониска......

На MarchelineAmaru му/ѝ се допаѓа ова.
  3. LGBT

LGBT Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јули 2011
    Пораки:
    231
    Допаѓања:
    108
    Jaс сум 150... што би требало да кажам па јас?

4. LilBaby

LilBaby Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    3.458
    Допаѓања:
    7.886
    Jас сум кепец, максимално задоволен (до негде) од својата висина, и си се гордеам со мојата нискоќа. Па зарем треба ко ној и жирафа од 180 сантима да носам чак и штикла на 10 сантима и да се праам Перо Антич во дискотека ?! НЕ! Задоволна сум со моите 1.64-5 и супер ми е. Самодоверба до неба.

П.С: Зарем неколку сантими може да ти ја покварат самодовербата ?!? :^)

5. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.007
    Јас сум висока отприлика 165-166, а дечко ми е цела глава повисок од мене. Треба да се кренам на прстиња за да го гушнам :) Посакувам да бев барем уште некој сантиметар повисока, ама тоа не ми создава никакви комплекси. Освен тоа, сите мои другарки се тука некаде со висина, па не сум најмалечка во друштво :)

На kikkki му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Loritaa

Loritaa Истакнат член

Се зачлени на:
    6 август 2011
    Пораки:
    395
    Допаѓања:
    661

Јас сум 1.57,а дечкото со кој се мувам е 1.80.Ко џуџенце сум кога е до мене,но навистина не ми претставува никаков проблем мојата висина. Јес да сакам да сум бар малку повисока,али мајка природа ...тоа е :)

7. Artemission

Artemission Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    2.031
    Допаѓања:
    15.673
    Баш ми е мило за тебе што си задоволна од твојата висина, но споредбиве "ној" и "жирафа" ти вриштат. Јас сум 180, носам штикла 10ка и не би скратила ни сантим од висината.

Што е најважно, не делам луѓе според висина (кепци и жирафи), туку на луѓе и нелуѓе.

П.С. А што му фали на Перо Антиќ? :^)

На Ana.brojka, Rozich, interesna и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. Butterfly77

Butterfly77 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2011
    Пораки:
    150
    Допаѓања:
    77
    Највисока сум у клас,1.75 сум а иам 14 години :D

На MarchelineAmaru му/ѝ се допаѓа ова.
  9. BlueEyess

BlueEyess Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2011
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    26
    Јас сум си 1.68-1.70 и си набивав сама на себе комплекси (до пред некоја година)дека сум превисока и се грбавев и мислев дека кога ќе пораснам нема да можам штикли да носам ама си сватив дека пак ќе можам и дека е супер тоа и дека не е ништо лошо сега сум си исправена и баш не ми е гајле сите сме си убави какви што сме!!! :* :*

10. LilBaby

LilBaby Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    3.458
    Допаѓања:
    7.886

Извини, ако си се навредила со мојот пост нарекуваќи ги високите девојки -> жирафи. Нити ми беше намерата некого да навредам, нити некој да се пронајде во мојот пост. Мене ми сметаат девојки кои сосила сакаат да постигнат метража од 2 метри, тоа е се. Нигде не спомнав дека ги делам луѓето на кепци и жирафи, барем се надевав дека сарказмот и шегата на своја сметка некој ќе ги сфати.

Поздрав, и не ми вади дефиниции и твои сопствени ставови од мојот пост. :)

11. malaa.1

malaa.1 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 август 2011
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    8
    јас сум висока 177 и имам 60 кг и сум преслаба самак барем уште 5 да качам али нема тешко иде :( .. А за самодоверба немам .. и не носам штикли а сакам да сум барем неколку см пониска за да си носам женско сум поубаво изгледа кога ќе излезеш со штикли али што да правам ..

12. Artemission

Artemission Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    2.031
    Допаѓања:
    15.673
    Не сум ти јас професор за да вадам дефиниции од твојот пост од кој и онака не може да се извлече ништо корисно. Едноставно се надоврзав и си искажав мое мислење за што и постои овој форум.

Да не бидам оф топик, и ниска и висока девојка може да биде привлечна доколку знае како да ја истакне својата убавина. Самодовербата не зависи од висината туку пред се од карактерот на личноста и нејзината зрелост.

13. Elenuskaa

Elenuskaa Популарен член

Се зачлени на:
    11 септември 2011
    Пораки:
    1.865
    Допаѓања:
    2.038
    И јас го имам тој комплекас сакам да пораснаам висока сум само 1.47 а имам 22 океј знам дека ми е последица од операција ама... Пробав да играм кошарка играв 2 месеца онака секој ден идев на спортска сала и мавав на кошевите кога видов дека нема фајде од тоа се откажав... Некако ме страв да излезгувам од дома ме страв дека ќе ми се смеат што сум толку ниска.. неможам да се вклопав во друштво... За дечко и да не зборам... :tmi: :tmi:

14. k.a.j.a

k.a.j.a Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јуни 2011
    Пораки:
    90
    Допаѓања:
    34
    173 уште од мојата 12та година... би си додала уште 3-4 цм... обожавам високи цури... ама не е лошо и вака за моите 61 кг :)

15. interesna

interesna Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2010
    Пораки:
    1.919
    Допаѓања:
    674
    ми се допаѓа твојата поделба на луѓе и нелуѓе на ист начин ги делам и јас луѓето, денес многу ретко се гледа на она човечното кај луѓето.

инаку јас сум 159 цм, порано ме мачеше сега не иако искрено би додала уште 5 цм, но што дал Господ тоа. ;)

На Artemission му/ѝ се допаѓа ова.
  16. CIA

CIA Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2011
    Пораки:
    1.525
    Допаѓања:
    3.029
    јас сум висока 167 и би сакала уште 10 цм плус :)

17. Radiance

Radiance Истакнат член

Се зачлени на:
    10 август 2011
    Пораки:
    130
    Допаѓања:
    170
    висок 182, тежок 63.

Сакам да сум 190 и да сум 78-80 кг тежок...-.-

18. A.d.e.l.a

A.d.e.l.a Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2011
    Пораки:
    377
    Допаѓања:
    98
    167 си ја обожувам висината . ме бива со штикли кои реално високите девојки ако ги носат би личеле на џинови а ме бива и на ниско затоа што не сум баш многу ниска .
    кога бев малечка многу бев искомлексирана со висината затоа што бев меѓу најниските во класот но се се промени па сега си се гордеам
    во секој случај секој треба да си ја сака висината и да најде позитивно во неа затоа што човек неможе ниту да се скрати ниту да се растегни .
    поздрав

19. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    31.524
    Малечка сум јас, 160цм. Не ми пречи воопшто. Од секогаш бев меѓу најниските, во основно, во средно, па и на факс....Имаше еден период кога почнав да се нервирам за висината, за среќа многу брзо ми помина, ептен кратко ми траеше. И од тогаш наваму се чувствувам одлично со мојата маленкост, т.е. нискост ;)
    Висината не треба да има никаква врска со самодовербата. Секогаш треба да се чувствуваме добро во својата кожа и со своето тело, заедно со сите недостатоци, кои можеби само ние самите ги сметаме за недостатоци, а другите можеби и не гледаат така на нив. Проблемот е секогаш само во нашата глава, треба тоа да се надмине.

20. LadyEj

LadyEj Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2011
    Пораки:
    76
    Допаѓања:
    128
    Висока сум си само 154 cm, најмала сум во друштво. Немам никакви комплекси, иако не ми би ми пречело да имам уште плус 10 cm, ама тоа е тоа. Си правам шеги на моја сметка и достоинствено ги прифаќам тие што доаѓаат од другите. Пред недела-две паднавме на муабет со мојата матична докторка (која исто така е мала) и ми рече дека висината не е мерило за успех, а јас се согласувам со тоа. Не значи дека ако си низок нема да успееш во животот (секако, имаш шанси да те прегази некој :D). Прост пример-Ким Кардашијан :D (оф топик е ова знам ама морам да го кажам-ЈА МРАЗАМ)

Ослободете се девојки, отровот секогаш се чува во мали шишенца :P

Едит, ми текна уште нешто:
    "Ако мислиш дека си многу мал за да влијаеш врз нешто, пробај да заспиеш со комарец до креветот"

На SparkyAngel и MarchelineAmaru им се допаѓа ова.