Висок крвен притисок

Дискусија во 'Алтернативна медицина' започната од slada, 5 јули 2012.

1. Mucika

Mucika Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    2.993
    Допаѓања:
    4.807
    Дали има вишок килограми, дали е физички активен? Не е само пушење, пиење и солено, треба да се внимава на храна, ако има вишок кг да се намалат и да се вежба, пешачи, некое умерено кардио. Нека си го мери притисокот 1 месец насабајле и навечер и нека запишува па нека отиде на лекар пак со резултатот. И пред да мери нека седне некоја минута па да почне да мери. Може да стави и холтер ако треба. Закажете си преглед кај интернист/кардиолог да направат ехо, не само екг, интернист може да даде упат и за други испитувања преку крв. 160/100 е висок притисок, ама има терапии.

На silvana4 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Biljana 93

Biljana 93 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 декември 2022
    Пораки:
    98
    Допаѓања:
    100
    Вишок килограми нема напротив слаб е . Физички не сме многу активни ни двајцата. Денес е на интернист па ке видиме што ке му кажат. фала за одговорот поз

3. Vodolija89❣️

Vodolija89❣️ Активен член

Се зачлени на:
    18 јули 2023
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    59
    Здраво ајде едно глупаво прашање ама дали горната граница на притисокот е нервен притисок а долната е срцевиот притисок дали некоја знае да ми објасни?
    Фала

4. FairyRedForest

FairyRedForest Истакнат член

Се зачлени на:
    13 март 2023
    Пораки:
    139
    Допаѓања:
    438
    Да јас многу се нервирам 60 ми е малиот притисок. Тебе како ти е?

5. Milickaa555

Milickaa555 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 ноември 2022
    Пораки:
    620
    Допаѓања:
    198
    Zdravo devojki, neznam dali e aktivna temava ajde da probame...
    Nikogas ne sum imala visok pritisok vo skoro vreme imavme sistematski i mi bes 110 gorniot dolniot 80..
    A pred dva dena koga tatko mi merese na baba mi rekov i mene da mi izmeri i pokaza 128 pulsot mi bes mnogu visok mi rece mnogu ti e visok pulsot i jas kako da se isplasiv uste ednas i posle 138 pokaza, stamuvam utreto pak tolku ama neznam dali e i ispraven aparatot kako ednas taka pokazuva posle onaka, takov e na baterii i tatko mi rece moze ne e ispraven neznam navistina qma se uplasiv, i vikam da ne meram nekoe vreme da se stabiliziram...
    A i ova sto se sluci tragedijata postojano mislam na toa, blizu sum do Kocani i ziveam vo selo sto e mnogu blisko del od zrtvite gi znam, imq dvajca moj skolski koi pocinaa i celo vreme mislev na toa i na niv nemozev da spiam, placev tesko mi e maka mi e ne osekam nekoj simptomi i koga izmeriv ete me fati panika sto e visok ne e mnogu ama takva suk panicarka neznam dali e ma psihicka baza i se toa mi se sobra

6. Bouncing Joy

Bouncing Joy Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2022
    Пораки:
    105
    Допаѓања:
    152
    Пулсот ти го крева притисокот ова што го опишуваш е паничен напад немаш висок притисок престани да го мериш и нассочи ги мислите кон нешто друго

На Milickaa555 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Milickaa555

Се зачлени на:
    30 ноември 2022
    Пораки:
    620
    Допаѓања:
    198
    Neznam navistina od togas natamu koga i da treba da go izmeram mene me faka panika, srceto mi kuca mnogu brzo od strav da ne pokaze visok, velis da ne meram nekoe vreme da ne mislam vo toa bi se normaliziral ? A vaka nisto ne osekam od kako pocnav da mislam na toa kako da si stvaram i simptpmi ova psiha navistina e mnogu losa

8. Martina991

Martina991 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 мај 2024
    Пораки:
    243
    Допаѓања:
    219
    Стрес,анкзиозност, можност за панични напади во иднина.

На Milickaa555 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Milickaa555

Се зачлени на:
    30 ноември 2022
    Пораки:
    620
    Допаѓања:
    198
    Blagodaram, ke gledam da ne mislam na toa kolku sto mozam da ne me faka panika

10. Викичка123

Викичка123 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2018
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    38
    da se gleda vo sonceto?

11. Викичка123

Викичка123 Истакнат член

Се зачлени на: