1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Витамини, витамински препарати и суплементи

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од supergirl20, 8 март 2010.

1. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.380
    Допаѓања:
    17.581
    Општи прашања

Да не знае некој во каков облик има цинк по аптекиве и од околу која цена се. Некако во Зегин ми изгледаа доста скапи во вид на таблети, околу 300 или 400 денари беа :o , поевтина варијатна има ли?

2. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.929
    Шумливи таблети :)

На Abeja му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.380
    Допаѓања:
    17.581
    Општи прашања

За магнезиум и калциум знам дека го има како шумливи таблети ама не знаев и цинк дека има како шумливи :?:
    Некако ми нема логика со цениве, ако се толку скапи, подобро да си купам храна која содржи цинк па ќе си внесувам по природен пат, барем ќе знам што внесувам во организмот (ма да и тоа не е сигурно во денешно време).

На Alex.T му/ѝ се допаѓа ова.
  4. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.929
    Општи прашања

Па јас имам пиено цинк шумливи, ако не грешам... Провери си за секој случај...

5. midnight.flower

midnight.flower Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    541
    Допаѓања:
    1.051
    Мислам дека имаше на Kruger цинк шумливи таблети. Кога ќе споредуваш цени, провери ја содржината, како и за колку дневна терапија се (шумливите се обично 20 таблети, а таблетите во аптеките може да се и по 30 или 50 броја). Преку храна секако дека можеш да примиш цинк, но дали ќе биде во доволна количина? Доколку ти е препорачано од лекар - земи си таблети (или шумливи).

6. MIA-SK

MIA-SK Популарен член

Се зачлени на:
    18 октомври 2012
    Пораки:
    908
    Допаѓања:
    561
    Да ми препорачате некои мултивитамини - кои се најдобри според вашето искуство?

7. pisces7

pisces7 Активен член

Се зачлени на:
    18 август 2013
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    3
    jas pijam vitamini od vreme na vreme a najpovekje vnesuvam preku hrana ovosje i zelencuk taka najdolgo se zadrzuvaat vo organizmot so tableti i ne e bas najdobro.

На Vojdana му/ѝ се допаѓа ова.
  8. cicamacak

cicamacak Истакнат член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    167
    Допаѓања:
    46
    производов ги содржи сите можни витамини изолирани од 21 тип на овошје и зеленчук , топло ви го препорачувам бидејќи е навистина ефикасен, за повеќе информации пратете ми порака

Прикачени фајлови:

• 3e.jpg
      3e.jpg
      Големина на фајлот:
      16,2 KB
      Прегледи:
      314
  9. MIA-SK

MIA-SK Популарен член

Се зачлени на:
    18 октомври 2012
    Пораки:
    908
    Допаѓања:
    561
  10. MIA-SK

MIA-SK Популарен член

Се зачлени на:
    18 октомври 2012
    Пораки:
    908
    Допаѓања:
    561
    Во Зегин ми ги препорачаа овие мултивитамини!
    Првите се 480 ден. за 30 таблети, а вторите се некои нови, 300 ден. за 60 таблети.
    Некакво искуство со овие или пак препорака за други мултивитамини?

Прикачени фајлови:

• A-Z.png
      A-Z.png
      Големина на фајлот:
      66,9 KB
      Прегледи:
      245
    • Centrum.jpg
      Centrum.jpg
      Големина на фајлот:
      7,8 KB
      Прегледи:
      247
  11. Tearful

Tearful Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    383
    Допаѓања:
    72
    Мене ме интересира дали како што има таблети витамин Ц, или б-витамини, дали има такви со цинк, магнезиум, витамин- Е.Во вид на таблети и дали без рецепт како првонаведените може да се купат ?

12. pipi06

pipi06 Активен член

Се зачлени на:
    8 септември 2013
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    1

За цинк сигурна сум дека има зашо ги имам пиено...не се сеќавам дали имаа некое име ама знам дека пишуваше витамин Ц со цинк.Јас имав вирусна настинка со мала температура и ваљда од нив ми помина.А магнезиум имам пиено во вид на шумливи таблети.

13. MIA-SK

MIA-SK Популарен член

Се зачлени на:
    18 октомври 2012
    Пораки:
    908
    Допаѓања:
    561
    Дали некој користел препарати од Swanson? Случајно им ја видов продавницата во Рамстор, а никогаш немам слушнато за нив, еве што им пишува на веб-страната:

Swanson Health Products произведува и дистрибуира широка палета на нутриционистички додатоци како што се: витамини, минерали, олигоелементи, антиоксиданти, производи од лековити билки, производи од животинско потекло, аминокиселини, хомеопатски средства, есенцијални масни киселини, ензими, ајурведски, вегетаријански, спортски и козметички производи и многу други видови продукти.

Производите на Swanson Health Products се од органско потекло и се со загарантиран квалитет и чистина. Тие се сертифицирани од ФДА (Food and Drug Administration) Институтот во САД и имаат „А” Класа или врвна класа во ГМП (Good Manifacturing Practices) - организацијата која го репрезентира и штити највисокиот квалитет на суровини, индустриско производство и комерција на нутриционистички додатоци во САД, Кина, Европа и ширум светот.
    Оваа „А” Класа означува дека сите производи кои се маркирани со брендот на Swanson се произведени во согласност со најновите технолошки, нутриционистички и биолошки достигнувања на експертите и се едни од врвните висококвалитетни диететски додатоци во светот.

14. bubac

bubac Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2013
    Пораки:
    884
    Допаѓања:
    1.867
    само цинк во шумливи нема, може во некоја комбинација да ги има.
    Го имаш во облик на таблети, можеш да си ги купиш и на делење само не од Зегин, од некои други аптеки , јас 10 таблети ги зедов од 50 до 100 ден не се сеќавам сега точно

15. tea20

tea20 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 септември 2014
    Пораки:
    267
    Допаѓања:
    366
    редовно си пијам витаминска терапија ( Vit.C, Vit.A, Vit.B6 и B12, фолна киселина, San Spirulina, таблетки за имунитет ), затоа што од мала сум склона на болести и инфекции, сега најново почнав да ги користам и Sugar Bear Hair, ми ги донесоа од САД, тука кај нас ги нема, иначе таблеткиве се за цврста и јака коса, периодов многу ја изнамачив косава, менував боја на секои месец дена и многу ми ослабе, затоа мислам дека таблеткиве ќе ми ја зајакнат косава... почнати се со пиење па да видиме како ќе се покажат и нормално ќе добиете и рецензии за нив :*

16. i13dk

i13dk Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2010
    Пораки:
    696
    Допаѓања:
    834
    Јас ги пијам А-З Витамини од Фармавитал, стварно се добри витамините, ептен ми го средија имунитетот и кожата. :rock:

17. MoonHighlight8

MoonHighlight8 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2017
    Пораки:
    175
    Допаѓања:
    5.521
    Имам едно прашање ..дали кафето ги уништува витамините?
    На пример: пијам витамини и после 5мин пијам кафе по нив

18. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.852
    Допаѓања:
    5.193
    zinc picolinate апчиња каде можам да најдам?

19. Kataklinkers

Kataklinkers Популарен член

Се зачлени на:
    10 септември 2014
    Пораки:
    1.515
    Допаѓања:
    9.209
    Дали некој користи Ацерола таблети на Алкалоид? Ме интересира и цената за оние од 500мг

20. Агнес :D

Агнес :D Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    117
    Допаѓања:
    146
    Здраво, не знам дали сум во добра група (ако не сум слободно избришете го постот) заинтересирана сум за апчињата што се од рибино масло. Дали некој од вас ги има користено и да ми даде некое мислење за нив ако може? Фала