Ги сакам и двете ама повеќе витканата... Значи виткана,ама со големи локни и не премногу густо навиткана нешто вака: како на султанката или вака: како на Ѓулу...
Epa vaka .. Najcesto po mienjeto kosata ja susam so fen, delumno mi e prava, a potoa samo pominuvam so presa. A koga sakam da mi e vrtena, zatoa sto imam prilicno dolga kosa, samo ja mijam, ja ceslam i ja ostavam sama da se susi ili koga seuste e mokra pravam vnatresna pletenka, potoa ja susam so fen i spijam so pletenkata, utredenta mi e prekrasno nakrsena
Виткана. Велат секогаш е обратно, кој има виткана сака права и обратно. Епа кај мене не е така. Косата под вода и voila, фриз без пари. Единствено кога многу си ја хејтам косата е кога ќе направам еден прамен во француска плетенка и сите мислат некој чвор ми се задесил во глава.
Мене ми е права и си ја сакам си правам секакви фризури на неа некогаш ја виткам со фигаро но ми се исправува за 15 минути така да права..
имам права коса и мислам дека е полесна за одржување.. една другарка има виткана и едвај се справува со косата!! така да права Спојлер и ретка
Правааа... Бидејќи мене само таква и ми стои и плус ми е поедноставна таквата фризура,а витканата некако ми е за дотерување,за искачање..