права ми е ама не скроз права туку ми се витка на крајовите и природна не ми изгеда многу добро и многу често ја виткам
Јас имав брановидна и прекрасна коса кога и ставав пена за коса ми се оформуваа прекрасни локни ама пуста желба за права коса и така нонстоп ја пеглав . Но пред половина година косата ми се исправи праава и почна многу да ми опаѓа . Па ја правев со бланш омбре и така ми изгореа врвовите и морав да терам решение како да си ја вратам косата. Решив да барам решение за косата, повеке го немав тој волумен како порано , го купив шампонот Орзене за оштетена и сува коса, балзам за косата користам обавезно , на секое миење чај од коприва , кокосово масло и сега косата ми е порасната , повеке не ја пеглам , си ја барам поранешната коса што ми беше .Сега и најдов нов начин си ја виткам со чорати и косата ми е прекрасна, излегуваат локни како со преса . Затоа немојте многу да претерувате со пеглите
Имам виткана и густа коса ама цело време ја пеглам и сакам да имам природна права. Се би дала да ми е права,ама ете...
Јас имам права долга коса понекогаш ја виткам но кога ќе ја извиткам ако не ми се допаѓа нешто веднаш ја педлам
Имам природно прекршена коса, не ми е баш виткана, и ретко ја носам таква. Повеќе сакам да ми е права, затоа и ја пеглам стално убаво ми изглеа и со убави пуштени локни, ама незнам да ја виткам сама
Права ! а таква и имам сите ме прашуваат дали ја пеглам а ја гордо си кажувам НЕ ! а кога сакам да си изменам нешто за испагање или за свадби,забави ако не правам флизура знам со фигарото да си направам локнички
Права. Ретко многу ретко ми доаѓа желба да ја извиткам, а и не ми стои долго, бидејќи и природно ми е права, а и доста ми е густа и тешка.
-Права така ја обожавам! -Виткана несакам некако не ми стои,чудна сум дали оти се имам навикнато на права коса незнам