Imam prirodno mnogu gusta i kadrava kosa, porano mnogu ja peglav i gorev, no sega svativ deka prirodna kakva sto mi e mnogu poubavo mi stoi, i ne ja peglam kosata veke 1 godina i poleka mi se obnovuva. I stavam pivo i mnogu mi e ubava ne mi e mnogu dolga no ocekuvam od pivoto da mi porasne.. Inaku obpzavam da ja nosam sobrana vo rep. Taka sum posimpaticna
Правааа!! виткана имам нон стоп ја пеглам па а чудо не ми се оштетува не знам како...само од толку години исправање веќе ни тоа виткано не е што беше
имам права коса и мило ми е што е така бидејќи витканата коса многу потешко се одржува. оние кои ги познавам, а имаат виткана коса скоро секој ден (ако не секој ден, на два дена или три) ја пеглаат косата што доаѓа до нејзино оштетување. поради овие причини мило ми е што имам права коса.
Косата ми е природно права, а и сега ми е многу долга и повеќе си ја сакам кога ќе ја испеглам малце. Не многу, само 5 минути ми се доволни за да го добијам тој шмек кој го сакам. Таман сега за зимото да ме топле, секако ми е долга. Сега за сега, многу сум задоволна од мојата коса, и дефинитивно права!
Интересна тема за нас дамите. Незнам во што е причината но секогаш оние кои имаат права коса сакаат виткана и обратно! Жени, жени секогаш комплицираме и го обожаваме она недостижното. Јас сум обратна, имам кадрава и густа коса и си ја обожавам, несакам ни права ни виткана, си ја сакам таа што ми е, каква е таква е моја си е! Туку и јас на времето изигравав и ја горев, потоа сватив дека е без врска и горењето и тинтарењето. Да така сакајте си се онакви какви што сте, и правата коса е прекрасна и витканата, се е прекрасно!
Јас имам скроз иста коса како девојката на сликичката што ти е! Башка мислам дека виткана коса ти е пери носи додека прекршена права.. треба повеќе средување
Права и многу си ја сакам. Некогаш кога ме фаќа мерак си ја виткам со пегла ама дефинитивно повеќе си се сакам со права.
Имам природно виткана коса која до пред неколку години си ја мразев, а не знам зошто. Меѓутоа научив да си ги сакам локните бидејќи сфатив дека ме прават уникатна.Убаво ми е кога ќе видам дека сите се со една иста фризура- пуштена испеглана коса, а само јас сум со виткана коса. Дури и да видам некој со виткана коса, сепак нема да има ист изглед затоа што сите виткани коси си се на некој начин различни. Ве читам и се чудам на некои коментари како тоа дека е тешка за одржување. Јас лично не трошам многу време за средување, дури и не ми треба чешлање.
Имам права коса, скоро никогаш не ја виткам.. незнам дали е до тоа што не ми се свиѓа виткана или пак навикната дека сум со права
Права.Едно време имав периоди кога сакав виткана коса.Косата ми е најпогоденото нешто на мене.Пери носи
Prirodna plavusa sum,so prava kosa,sakam i prava i vitkana kosa,no poveke bi sakala da si ja pravam i da mi izgleda kako devojkata sto mi e na avatarot.
Imam prava crna dolga kosa no ima periodi koga sakam vitkana,nekoi duri mi velat deka mn mi bila ubava bidejki koga sum sakala sum mozela da ja vitkam,za razlika od nivnite vitkani mn tesko se peglale.A i dokazano e deka tie sto imaat prava sakaat vitkana,a ti sto imaat vitkana sakaat prava msm kosa