Мене кратка некаде до рамениците ми е посимпатично, послатко. А ако не е многу виткана туку такви нежни локни, без размислување боб фризурче. Многу убаво изгледа.
Мислам дека зависи до обликот. Кога јас се ишишав,мене не ми се допадна како ми стоеше кратка виткана коса. Бев буквално како пуцвалче Но,сепак мислам дека долга виткана коса стои некако поубаво
Цел живот виткана долга, би сакала да ја шишам кратко до рамења ама немам храброст, убаво би било во случај да не ми се допадне кратка, да си ја вратам повторно долга
Дефинитивно долга..!! Јас имам виткана коса цел живот и ми беше ептен долга,откако ја ишиишав маки мачам со неа Плус тоа што бавно ми расте
Па кратка коса, над рамена, ми изгледа симпатично единствено токму виткана или брановита. Инаку, преферирам долга пред кратка, секогаш. Антипатично ми делуваат кратки, машкуданести фризури кај жени.
Сакам кадрици безразлика дали се на кратка или на долга коса, на кратка ми изгледаат помладешки, шармантно, диво, на долга секси и елегантно. Кога ми беше пикси и ми потпорасна ја носев малку извиткана, сега често си ја правам на ситни кадрици и многу ми се допаѓа така. Спојлер
Многу зависи од видот на локните и густината на косата. Не секоја виткана коса стои добро кога е кратко, и не секоја виткана коса стои добро кратко. Особено грдо ми изгледа густа коса и ситни локни, па и уште плава да е изгледа ко нудли несварени. @1209 Прејака ти е косата aко ти се природни локните, имам идентично виткана коса како твојата и собирам храброст да се шишам баш вака. Инаку ја носам до клучните коски, пошто брзо ми расте некогаш ја пуштам долго и ми отежнуваат локните па ми е побрановита, натежнува косата.
@Оленка* фала ти, не ми е природна ваква, имам права коса, ама оти бев шишана скроз кратко и додека ми е у фаза на растење не можам ништо да и правам па ја виткам скоро цело време. Ама ми се допаѓа на ваква должина како ми стои делува природно, ако не ти е многу густа веројатно убаво ќе ти стои, собери храброст.
@1209 Браво, многу природно стои заради структурата на влакното, а и те видов на друго место деновиве, те замислувам плус со косава и доаѓам до заклучок дека ја имаш носено како дел од себе. Не стои на секоја девојка виткано, ако не знае како да се носи целосно. Летово изгледа ќе ја освежам малку, ми даде стимулација.
Со што ја виткаш косата? Ми личи ко да е виткана со оние гумени долги виклери, ми се допаѓа како изгледа. Јас обожавам кратка и малку брановидна коса, па најверојатно во лето ќе си направам боб како на Розамунд Пајк и ќе ја носам така. Такви бубачки ми влегоа во глава периодов. Имам слична боја (малку потемна), па ќе видиме што ќе ми кажат на фризер.
Мишелке со еден необичен метод кој р многу напорен ама единствен што дава ваков резултат, со молив и пегла. Многу убави и природни локни се добиваат. Моја препорака да не ја шишаш ептен како на сликава ото колку и да изглрда едноставно на таква должина многу тешко се добиваат вакви бранови. Верувајте ми за секоја должина можам да кажам предности и слабости оти последниве три години ја носев секако
Леле вака ја немам правено косата со години. Ќе пробам некогаш, фино изгледа на секаква должина. Инаку сум приметила дека кога ја шишам пократко, некако природно ми се витка косата сама од себе и добивам нешто слично на ова од сликата горе, па затоа сега сакам да пробам скроз рамна, без шишки од страна затоа што ми ја грдат фризурата кога е вака кратко шишана. Со малку стилизација би требало да биде океј, ама не правам ништо пред да се консултирам со фризерката. Да се порадувам уште малку на долга коса, имам доволно време сепак. Непишано правило е дека кога ќе ми порасне косата, со душа чекам да ја исечам што е можно пократка и кога ми е кратка, бројам месеци дури не ми порасне пак.