леле си се пронајдов !! ама ипак си ја чешлам после капење и после редам нешто за витканје и локни абе муа
Јас сум презадоволна од Лорвен шапмонот, маската и пената. Преубаво ги дефинираат локните. Цената му е како и на другите шампони, 170 и 300 денари маската. Дека нонстоп ја носам косата врзана почна да ми се исправа, ама ми се враќа пак од шампонот. Пената не ми ја лепи косата ко другите пени.
Го има во ДМ, Космо, низ Тинексиве го имам видено еве вака изгледа: Ова е целата линија за виткана коса.
Јас имам еден метод за да ја смирам оваа мојава виткана коса.чешел употребувам само кога ќе станам од спиење а откако ќе се избањам чешел НИКАКО. користам шампон на нивеа немам некој постојан, каков ќе ми дојде на рака таков, исто така и регенератор на нивеа Diamond Gloss и понекогаш ставам маска Аgli Acidi di Frutta додека се бањам нормално си се мијам а на крај пред да испаднам ја поминувам со ладна вода,тоа и дава сјај. со фен никако не ја сушам бидејќи го губи сјајот и ми се исправува па ќе немам никаква форма кога е скоро сува ја фаќам во пунџа и ми стои така додека не се исуши и кога ќе ја пуштам косата е скротена. инаку мојава коса не е спирално виткана туку брановидна ама збиено брановидна и мноогу густа
И јас немам совршено виткана коса, па затоа користам витлери.. но сепак поради ова влажно време косата ми се разбушавува, и се губи формата... Што да користам? некој посебен шампон за виткана коса.. или нешто др?
Јас користам орзене за виткана коса, и шампонот и регенераторот, и ептен ја витка косата, а и мириса преубаво. Го купувам во рамстор затоа што во другите маркети никако не можам да ја најдам колекцијата за виткана коса. А во рамстор маркетот го има сигурно.
Значи имам голем проблем со мојата коса., многу е бушава и виткаава и никогаш неможам да ја средам. кажете преедлози што да правам.
Идеално ми беше ова чудово (најдесно) на Сансилк за виткана коса, но мислам дека престанаа да го произведуваат и го заменив со ова Hobby со портокалово капаче - спас за мојата виткана коса. Го има во рамстор и во Godlen Rose, чини 120 денари, мириса прекрасно. Јас откако го пронајдов престанав да користам пена за коса, многу ми ја сушеше и ми ја правеше како слама, а сите други креми и слични ствари за виткани коси ептен ми ја правеа мрсна, како немиена. Хобиво е супер и прекрасно ги дефинира локните. Се мислам дали да си набавам резерви немој случајно да го снема како Сансилкот
zdravo baram sovet,pred nekolku dena ja napraviv kosata minival,ama so vitleri za spirali,dodeka ne ja izmiv kosata bese ubava,koga ja izmiv,loknite ne mi stojat kako sto bev od na frizer,izgleda kako busava,bez volumen,i meka kako volna,kazete mi sto bi bilo najdobro da kupam za da mi se oformat loknite ,da dobijam na volumen,i da mi potrae vitkanoto
Користи неутрален шампон и обавезно маска.Немој да ја триеш косата со пешкир или да ја сушиш со фен.Наведнија главата и полека виткај ја со рацете на врвовите и ќе ти се оформат локните.
ненормално исфрустрирана сум со косава моја, утре идам у ДМ, се мислам дали да го земам комплетот Балеа или тој др како се викаше нема везе во секој случај, не очекувам големи резултати... ама ке видиме, вреди да се проба.
Јас користам од коприва од Илирија,словенскиот оти мислам дека е најубав од сите други шампони со коприва,а баш ќе ти помогне и доколку имаш мрсна коса,ќе ти го регулира мастењето на скалпот. Маска можеш да пробаш од Пантене онаа со маслинки мене ми е најдобра,бидејќи дава влажност на косата што спречува сувост и е потребна за оформување на локни. Позз