Имам природно виткана коса но помека од бебешка. Сум пробала различно да ја стрижам но никако да најдам идеална фризура. Сум ја оставала долга,но од што ми е премногу мека на тилот ми е ко залепена и ми се развлекуваат локните и ја губат формата. Кратка пак ми оди целата нагоре ко кокошки да ме претале. Дали некој знае за меки кадрици како е најдобро да биде истрижена? И уште нешто, што користите за дефинирање на меки кадрици (оние кои имате), бидејќи ми се расипуваат локните. Сум користела и пени за кадрава коса и субрина и хоби и креми разноразни, но не ми ги оформуваат локните, само ме чеша кожата, ми создаваат првут и локните ми се лепат, немам волумен.
zdravo zhenski slucajno go najdov forumot gledam deka e malku po oddamna otvoren ama aj da prasham mozhe nekoj ke odgovri imam mnogu meka kosa i malku cudna...dolniot del sto mi e kaj tilot mii se vitka mnogu a gornite prameni mi se bash pravi ..nekakvo reshenie za da imam celosno vitkana kosa ima ili ? se nadevam deka nekoj ke odgovori.. pozz
Имам природно виткана коса. Вообичано користам шампон, маска за коса и на крај гел за да ги обликувам локните но сакам да пробам нешто ново. Дали имате некој предлог за продукт по пристапна цена за виткана коса?
Uf imam vitkana kosa i mnogu si ja mrazam kosata sakam da imam prava kosa a od penite stavam taa sto e od oriflame i sampon od avon i toa e nisto drugo
Ако евентуално имам желба да наликувам на Хагрид тој ден, да, секако ќе ја исчешлам. Се шалам, јас не ја чешлам никогаш тоа само фризерката мака си мачи кога ќе стигне за шишање и мора да ми ја исчешла. Инаку ја расчешлувам со прсти додека ми делува маската при бањање.
Јас ги користам тие во туба што се од балеа професионал за виткана коса. Има мислам цела линија од таа за виткана коса. Јас само шампонот го користам. Има убав мирис, не е многу јак, без силикони е, ја прави косата мека.
Планирам утре да одам во ДМ и сакам да си купам лосион за дефинирање локни, па ме интересира како се употребува. Ако некој употребувал нека ми каже како и дали навистина се прават локни.
Тој на Балеа јас шо го имам купено(крем е),не знам дали правата коса ќе ја извитка.Мене ми е виткана природно и само помага да се дефинираат локните.А,многу е убав,не ја мрси,ниту лепи косата.На водена коса го користам и сушам со фен (со дифузер).
Фен со дифузер за виткање коса има некој користено? И ако имате дали со дифузерот добро се витка косата?