Регенераторот треба убаво да се исплакне, најчесто не го плакнеме темелно ама и намената му е да ја припитоми косата и затоа е после по тешка. Нека постои во пешкир да се упие цела вода и нема така да ја осеќаш. Секако има разлика него кога не ставаме маска или регенератор. А ова исто расчешлувањето треба да биде со чешел со широки запци, најдобро дрвен ама може и пластичен или четка, на мокра коса дури стои регенераторот.
Без разлика каква е косата, јас би користела регенератор или маска превентивно. Барем на врвовите само, за да бидат хидрирани и заштитени.
Користи си регенератор/маска за виткана коса. Јас го нанесувам и чекам 3мин. Поминувам прво со прсти, па после со чешел со многу широки забци и ја плакнам. 10мин во пешкир и после малце пена, ке ја истакнам убаво со пешкирот и сушам. Инаку маска е попрепорачливо само на врвовите, колку и да ти е мека косата, кај виткано влакно се кине повеќе од правата.
Здраво девојки Имам сува, неухранета и брановидна коса која до пред година-две можев да ја наречам виткана. Ми се смачи од тоа да изгледам како гнездо и сакам да имам подефинирани локни, па почнав да се интересирам за состојките на средствата за коса кои ги користев. Низ интернетов сите се согласни дека добриот шампон не треба да содржи силикони, а за виткана коса се препорачуваат и шампоните без сулфати заради тоа што сулфатот бил многу силен детергент којшто дополнително ја суши веќе природно сувата виткана коса. Се обидов да најдам некој таков шампон и conditioner, но избор за такви препарати во нашиве маркети скоро и да нема. Дали некој може да сподели мислење или искуство поврзано со ова?
Овој шампон е без сулфати и силикони, го имаш во ДМ. За виткана коса и оформување локни многу помага кокосово или маслиново масло, пред да ја измиеш косата стави масло, замотај ја во ќеса, нека отстои саат време отприлика и после измиј ја.
Масло е масло, незнам за какви состојки мислиш. Најубаво земи обично ладно цедено кокосово прехранбено масло.
Здраво, имам виткана коса но сакам убава форма на локни и да не се разбушавуваат, што би ми препорачале маска, шампон..? Инаку користам тафт розев но не ми се допаѓа исто и на фирмата balea но ни тоа не ми одговара..
Малку е смешно но еднаш гледав како една девојка си ја сушеше косата со цедалка и си реков зошто да не пробам секако не губам ништо...Луѓе неверојатно е косата ќе ви стане премногууу виткана.Јас сум пресреќна Неможам да најдам видео
Јас никако да ја начекам новата пена во ДМ за виткана коса од Нивеа. Ја проба ли некој, пред некој ден имаше за волумен останато само, ме копка да видам каква е иако досега ниту една пена не ми се погодила.