Не го ставај директно на корен, туку од ушите надолу. Ставам повеќе, ама го држам со часови за да има подобар ефект (некогаш и на спиење, ако ја мијам сабајле. Користам од капите за коса, нели дека е мрсно па да не извалкам ако легнувам). Врзувам со стегач најгоре на теме. Тоа е тоа, после си миеш со шампон. @Gosh
@Gosh , батали советите, еве ти еден трик https://www.youtube.com/shorts/13eU0J4Y4X0 п.с. @Bratot , еве нешто корисно за муабетот што го правевме
Еххх лекот бил пет пари шо вели нашиов народ, ама ко ќе не го знајш то е Ајде преземи акција сега и среди ја фризурата
Можете ли да ми препорачате убав шампон без сулфати и силикони? Почнав да користам еден на природна база ама не ми одговара баш и сакам откако ќе го потрошам да го сменам.
Овој е одличен, го користам од неодамна, еден од ретките кои би ги купила повторно. Супер ги дефинира локните, а не ја отежнува косата. Баш те читав дека имаш виткана коса. Инаку, додека бев Мк. на Натура Сиберика виолетовиот и сивиот одлично ми одговараа, а тука само првут ми создаваат. Да се чуди човек. Претпоставувам дека е и до водата.
Баш ќе ѕирнам фала ти. Јас користев еден на природна база ама некако воопшто не ми одговара за косава, ми го прави коренот ептен како мрсен.
Инаку, си прашала и за дефиниција на локни. Тоа е цела една рутина, прво шампон, па маска, па пиво, па leave-in крема, па гел, или пена и конечно сушење. Може те чуди малку ова со пивото, ама се нанесува деалкохолизирано, или претходно испарува до пред точка на вриење (отприлика 90 степени) или се остава отворено два-три дена претходно. Сега ретко го практикувам ова со пивото, бидејќи не одам на работа и најчесто ја собирам косата, ама дефинитивно со редовна употреба на секое миење со пиво, косата како да фаќа некој калап и е предобро дефинирана. Ова го има низ YouTube, ама најпрво го видов пред многу години кај едни србинки на Инстаграм. Сега за жал споделуваат премалку информации, заработуваат преку онлајн консултации. Место пиво, опција е исто домашно изработен гел од ленено семе. Исто, најбитен е балансот на состојки во сите производи. Пр. две миења имаш со хидратантна маска, едно со протеинска, па на три миења се менува некој појак шампон итн.
Фала ти многу, сега за сега почнаа веќе да ми се враќаат локните само сакам да видам со шампонов дали ќе продолжам или нов. Инаку ставам се, пени, гелови креми триста чуда хахахха
Update: Mi tekna deka prasuvav za Hobby kremata za lokni i ovde ii konecno ja najdov vo skopjevo Ja ima vo east gate, na shtandot sproti Kiko.
Здраво ,да не знае некоја членка како се користи овај регенератор за виткана коса од Hobby.Дали се плакне после ставање?или се користи како Leave in?
Јас го зедов во помал маркет во мојот град.Ако го начекаш најверојатно.Го нема сретнато во поголемите маркети.
Се измива после користење Во Скопје Hobby производиве(шампон, регенератор, крема) ги има во East Gate на штандот на Фон Козметик, тоа е спроти Кико Милано
Здраво на сите, во потрага сум по фризер во Скопје кој што навистина знае да работи со виткана коса. Дали имате некои препораки?
И мене ме интересира, не сум од Ск ама во помалите градови нема баш. Дали на инста имаш видено какви трансформации прават на виткана коса? Постојано гледам, мене неколку фризерки не ме погодија сега сама се шишам Мојата не е ситно виткана туку брановидно накај покрупни локни. На инста од она што гледам значи од каква коса направат убави кадрици со волумен со се. Јас свашта пробав, каква не крема за виткана коса. Постојано лутам од едно на друго ми треба некој фризер што добро ќе ми ја оформува и што знае со виткана коса. Некој кој ќе ме советува и што ќе знае што треба за мојата коса не само за пари да ми тупнува производи кои чинат богатство.
јас користам tangle teezer коа ќе ја измијам за да ги подигнам врвовите да не се сплеска. ја имам пробано и денман али ништо посебно не ми беше и многу работа за дефинирање е. а за сува имам со големи забци чешел шо ми одговара поише за да ги раздвои локните али да не стане пуф скроз сеа ја гледам оваа bounce curl edge lift се мислам да ја пробам, ако ја има некој пробано може да сподели искуство ^^