Прво најбитно е на степен да се шишаш па после мора рутина да си воведеш... еве пример јас ја сушам обавезно со дифузер па на скоро исушена ставам крем за локни и на крај малку гел и дава добар ефект. Иначе без ништо да ставаш не стојат локните.
Пробај со кокосово масло од тегла како маска. Јас лично гледам тоа да е преку викенд, да преспијам навечер. Ептен убаво ми ја прави косата, имам сјај и солидно оформени локни (ја оставам природно да ми се суши, така ми излегуваат поубаво). Сепак не претерувам со него, во месец и пол дали двапати ставам. @DarkStormm
Имам малку степен. Не сакам многу. Сепак уживам во долга коса. Значи до половина ми е, се шишам на 3-6 месеци, зависи колку ќе порасне. Не сакам да ми биде пократка од нешто што јас сум си замислила дека е кратко. Степенот се разликува од другата должина едно 5-6 цм, не повеќе. Напред само предните прамени од страна се шишани со поголем степен како скалесто. Мислам дека знам за што ми зборуваш, butterfly cut претпоставувам. Тоа не би можела. Еднаш се имам шишано со малце повеќе степен од сега и ќе полудев, тоа си сака фенирање, делење прамен по прамен... А може да споделиш кој крем за локни и каков гел ? Јас по препорака на Златокоса правев сама гел од ленено семе, изгледаше ужасно светкаво и закоравено. Па ај купив од натура сиберика кремот за локни тоа синото пакување, убав беше ама не ми помагаше многу за дефинирањето. земав од ДМ traum locken цела линија, и кремот и гелот за локни, не ми даваат баш никаков ефект.. или не ги користам правилно, јас кремот пред сушење со дифузерот ставав, а гелот дали 2 пати го имам употребено, обично пред да биде целосно сува косата ставав.. @eliesaab јас кокосово масло ставам години наназад пред миење на косата, 3-4 часа го држам па мијам, меѓутоа толку ми е сува косата што веднаш го впива, и 10 саати да ми стои мислам ист ќе е ефектот.
Те разбирам мене овие ми се топ комбинација,а тие што кажуваш дека си ги пробала исто и мене не ми одговараа... Ова како лосион што е баш ги зацврстува локните и на крај една капка да размачкаш на рацете од овој гел и испаѓа супер барем кај мене... иначе мене ми е мека косата а виткана немам некоја густа и сува па овие продукти ми помагаат. Едит: сега видов дека си пишала и овој на Балеа дека си го пробала....
Да тој на балеа буквално не знам како да го користам. На моменти се мислам класична пена да купам и да пробам.
Мене обичната пена таа на Тафт розевата ја имам, косава ми ја правеше ужасно залепена и како сено, не препорачувам Истиот ефект и кај мајка ми и сестра ми и двете со виткани коси…