јас ги пробав и 2те туторијали за виткање со пегла едната за внатрешно полукружење на прамен и цел круг од внатре и другиот надворешно вртење и едно завртување со пеглата бидејќи немам тенка пробав со дебела и така ми успеа само не толку виткана туку како брановидна повеќе значи нема врска пеглата туку тоа како го правите јас не пробував на мене туку на вештачка коса
ЈАс пред малце си ја навиткав косата и тоа со обична пегла една од дедо Ное што ја имам од пазар купено со коцкасти плочи и презадовлна сум како ми испадна.Баш онака брановидна ми е .Ко за прв пат колку да пробам одлично ми излезе.
Сега првпат пробав да си ја извиткам косата со преса , си правам генерална проба за идната сабота на свадба Кога видов , што ќе видам - страшило! Арно што ме поднаврна и ми се исправи ,не знам кај ќе шетав таква со рецки од пресата насекаде низ косава. Заклучок - подобро да не експериментирам пред излегување или пред некој важен настан.
Јас само кога ќе ја извиткам косата клавам лак за коса за да држи поцврсто и толку, друго не користам.
Јас често си ја виткам со преса и многу убаво ми испаѓа.. Посебно сум приметила дека следниот ден ми е уште поубава
Секогаш ја виткам со преса, со фиграро смешна сум Јас успеав од првиот пат ама ако не ти оди, вежбај и секој пат ке биде се подобар
пробај полека да ја влечеш пеглата. јас тоа грешев, многу брзо ги поминував прамените и не ми се виткаа убаво
мојата коса никако не може да се извитка,не знам во што е проблемот ќе ја извиткам и по пола саат пак се исправува
Со мојата преса може да се витка косата, но многу се гори, така да јас обично ја носам права зашто таква ми е природна, најпрвин ја сушам со фен, ама не се фенирам и после со преса само пминувам, така косата ми е некако поздрава
Баш мислам дека е подобро да пробаш со фен прво да ја исправиш, колку-толку. Така помалку ќе треба да ја поминуваш со пегла и да ја гориш. А локни може да се прават и со потенка и со подебела пегла. Со помалата нормално, помали ќе бидат и повиткани. А со поголемата по таласести.
И мене не ми успеваше (исто и јас тоа го пишав во темата) ама тајната била во тоа да при виткањето косата да не е целосно сува, туку и малку влажна и локните остануваат долго. Пробај па пиши
Девојки сакам да ве прашам дали некој ја има виткано косата со ваква преса од орифламе, пошо јас пробував милијарда пати и не ми испага никако