Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Виткање на косата со преса

Дискусија во 'Коса' започната од blue.rose, 22 април 2010.

1. eloves

eloves Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    2.669
    Допаѓања:
    7.606
    Имам пробано ама не ми оди. Имам комшика фризерка ми ја правеше за една свадба косата преубаво излегоа ама сама дома неможам. :(

2. Cat-Lover

Cat-Lover Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2014
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    14
    Мене мајка ми ми ја виткаше косата со преса за роденденот од братучетка ми, преубави испаднаа локните и 3-4 дена ми стоеа.

3. naturally

naturally Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    1.035
    Допаѓања:
    3.478
    И мене на почетокот ми беше тешко сега полесно ми е иако сум почетник :lol: . Многу убaви и природни излегувaaт локните :inlove:

4. Momichka

Momichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    2.049
    Допаѓања:
    6.541
    Има преса од Fonex, целосно метална,идеална за локни
    многу е важно за добри локни да е целосно метална пресата.

5. SleepyBeauty

SleepyBeauty Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2014
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    58
    Мене никако да ми успее |( . Ќе направам едвај неколку локни и се откажувам. А толку многу сакам такви локни. :(

6. Yeeah

Yeeah Популарен член

Се зачлени на:
    23 јули 2012
    Пораки:
    706
    Допаѓања:
    2.822
    Ќе сака ли некоја од Вас да ми објасни како да ја навиткам косата со пегла...?
    Треба да го фатам само врвот на косата и да ја вртам околу пеглата или како?
    Гледам сте ставале видеа но за жал неможам да ги гледам изминат ми е нетот од моб.а нет на пцто немам..
    Ве молам објаснете ми со зборови,сакам да ја навиткам на веридба сум задутре...

7. Dazey

Dazey Истакнат член

Се зачлени на:
    24 ноември 2011
    Пораки:
    311
    Допаѓања:
    123
    Треба да го фатиш делот од каде што сакаш да ти биде виткана косата и потоа да ја вртиш косата околу пеглата. Не знам дали сум доволно јасна но друг начин и не ми текнува како да ти објаснам.

8. pipi123

pipi123 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 март 2014
    Пораки:
    114
    Допаѓања:
    128
    Со пегла стојат повеќе локните или со четка?

9. kate89

kate89 Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    743
    Допаѓања:
    1.562
    Зависи каква коса имаш.
    Мене со четка не ми држи ич, дури и мн тешко ми се витка, а со преса се прават локни ама треба мн лак за да ми стојат повеќе време. Така да мислам дека се зависи од косата, колку лесно може да се обликува

На pipi123 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Ivy89

Ivy89 Популарен член

Се зачлени на:
    23 април 2014
    Пораки:
    122
    Допаѓања:
    1.056
    Јас до сеа не сум користила фигаро, само пегла и многу е лесно и убаво стојат. Косата ми е мека , колку и лак да ставам не ми траат локните :( ама додека излезам од дома, саат -два подоцна, супер изгледаат. :f:

На toogood, faye и sinorinJa им се допаѓа ова.
  11. Devil's Mistress

Devil's Mistress Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    220
    Допаѓања:
    181
    И јас ја виткам само со пегла барем мене така подобро ми испаѓаат. Иначе морам многу лак да ставам затоа што многу брзо почнувам да се распаѓам без него.

12. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.090
    Да ви кажам фигарото поубаво ги прави локните отколку пеглата. Јас користам фигаро но за цела коса ми одзема 1,до 1и30 мин време.

13. Sw3et.Ang3l

Sw3et.Ang3l Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2012
    Пораки:
    1.261
    Допаѓања:
    2.096
    Најдов еден туторијал за виткање на косата со преса и изгледа прилично лесно, јас цело време ја виткав на поинаков начин но вака е полесно. Се извинувам ако претходно го има постирано туторијалов.

На Fatalnata, nadja29, Oneo и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. KhalDrogo

KhalDrogo Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јануари 2015
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    9
    Мене косата ми е премногу права значи буквално ми е како пеглана, имам тенко, остро и право влакно. И сега проблемот е што не знам да пронајдам начин за да ја навиткам и да ми држи. Eдна од причините е затоа што ми е долга, малку над половина и има тежина. Ама сакам да се шишам некаде до рамена и сега не знам дали ако се ишишам ќе ми држи или пак ќе се пушта. Не знам ни какво фигаро да користам и на кој начин да ја виткам. И дали е подобро да ја прскам со лак пред виткање или не. Ајде искусните нека споделат околу оваа проблематика, многу имам мерак на виткана коса :D

15. cinderella7

cinderella7 Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2014
    Пораки:
    150
    Допаѓања:
    1.603

На JANAz му/ѝ се допаѓа ова.
  16. KhalDrogo

KhalDrogo Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јануари 2015
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    9
    Колку го дрви оваа додека да почне да се витка, напета е. Ова кај мене не знам баш колку би успеало јас само што ќе поминам со рака низ праменот се исправува sad story.

17. JANAz

JANAz Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2015
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    16
    Super

18. odbojkarka

odbojkarka Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2011
    Пораки:
    264
    Допаѓања:
    82
    Само еднаш ја имам виткано со преса и навистина добро ми искочи. Порано ја виткав со фигаро , ама сега ако ми текне да ја виткам обавезно ке ја правам со преса. Поголеми ми се локните и изгледаат некако поприродно, Само лошо е тоа што многу малце време ми стојат така иако ставам кило лак на нив :x

19. CatherineTheFox

CatherineTheFox Активен член

Се зачлени на:
    27 март 2015
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    81
    На почетокот изгледа комплицирано, ама кога ќе се увежба се гледа колку е едноставни, а притоа се добиваат прекрасни кадрици кои траат и по неколку денови. Мене лично многу повеќе ми се допаѓа вака отколку со фигаро коа ќе се навиткаат и нема да ги расплетат локните убаво па доаѓа до оној изглед саламици. Иначе ако сакате да научите полесно би ви препорачала да го гледате овој клип

На mssuniquee и only44you им се допаѓа ова.
  20. MamaYette

MamaYette Истакнат член

Се зачлени на:
    20 мај 2013
    Пораки:
    224
    Допаѓања:
    618
    Само мене ли не ми траат локните со преса? ;( Баш денес ја измив косата, ја исушив, ја извиткав, сто кила лак ставив... излегов на кафе, и за 3 саати кога се вратив - од локните ни Л. А квалитетна пегла имам, кога ја исправувам косата нема гајле по неколку дена. ;(