Имам пробано ама не ми оди. Имам комшика фризерка ми ја правеше за една свадба косата преубаво излегоа ама сама дома неможам.
Мене мајка ми ми ја виткаше косата со преса за роденденот од братучетка ми, преубави испаднаа локните и 3-4 дена ми стоеа.
И мене на почетокот ми беше тешко сега полесно ми е иако сум почетник . Многу убaви и природни излегувaaт локните
Има преса од Fonex, целосно метална,идеална за локни многу е важно за добри локни да е целосно метална пресата.
Мене никако да ми успее . Ќе направам едвај неколку локни и се откажувам. А толку многу сакам такви локни.
Ќе сака ли некоја од Вас да ми објасни како да ја навиткам косата со пегла...? Треба да го фатам само врвот на косата и да ја вртам околу пеглата или како? Гледам сте ставале видеа но за жал неможам да ги гледам изминат ми е нетот од моб.а нет на пцто немам.. Ве молам објаснете ми со зборови,сакам да ја навиткам на веридба сум задутре...
Треба да го фатиш делот од каде што сакаш да ти биде виткана косата и потоа да ја вртиш косата околу пеглата. Не знам дали сум доволно јасна но друг начин и не ми текнува како да ти објаснам.
Зависи каква коса имаш. Мене со четка не ми држи ич, дури и мн тешко ми се витка, а со преса се прават локни ама треба мн лак за да ми стојат повеќе време. Така да мислам дека се зависи од косата, колку лесно може да се обликува
Јас до сеа не сум користила фигаро, само пегла и многу е лесно и убаво стојат. Косата ми е мека , колку и лак да ставам не ми траат локните ама додека излезам од дома, саат -два подоцна, супер изгледаат.
И јас ја виткам само со пегла барем мене така подобро ми испаѓаат. Иначе морам многу лак да ставам затоа што многу брзо почнувам да се распаѓам без него.
Да ви кажам фигарото поубаво ги прави локните отколку пеглата. Јас користам фигаро но за цела коса ми одзема 1,до 1и30 мин време.
Најдов еден туторијал за виткање на косата со преса и изгледа прилично лесно, јас цело време ја виткав на поинаков начин но вака е полесно. Се извинувам ако претходно го има постирано туторијалов.
Мене косата ми е премногу права значи буквално ми е како пеглана, имам тенко, остро и право влакно. И сега проблемот е што не знам да пронајдам начин за да ја навиткам и да ми држи. Eдна од причините е затоа што ми е долга, малку над половина и има тежина. Ама сакам да се шишам некаде до рамена и сега не знам дали ако се ишишам ќе ми држи или пак ќе се пушта. Не знам ни какво фигаро да користам и на кој начин да ја виткам. И дали е подобро да ја прскам со лак пред виткање или не. Ајде искусните нека споделат околу оваа проблематика, многу имам мерак на виткана коса
Колку го дрви оваа додека да почне да се витка, напета е. Ова кај мене не знам баш колку би успеало јас само што ќе поминам со рака низ праменот се исправува sad story.
Само еднаш ја имам виткано со преса и навистина добро ми искочи. Порано ја виткав со фигаро , ама сега ако ми текне да ја виткам обавезно ке ја правам со преса. Поголеми ми се локните и изгледаат некако поприродно, Само лошо е тоа што многу малце време ми стојат така иако ставам кило лак на нив
На почетокот изгледа комплицирано, ама кога ќе се увежба се гледа колку е едноставни, а притоа се добиваат прекрасни кадрици кои траат и по неколку денови. Мене лично многу повеќе ми се допаѓа вака отколку со фигаро коа ќе се навиткаат и нема да ги расплетат локните убаво па доаѓа до оној изглед саламици. Иначе ако сакате да научите полесно би ви препорачала да го гледате овој клип
Само мене ли не ми траат локните со преса? Баш денес ја измив косата, ја исушив, ја извиткав, сто кила лак ставив... излегов на кафе, и за 3 саати кога се вратив - од локните ни Л. А квалитетна пегла имам, кога ја исправувам косата нема гајле по неколку дена.