Виткање на косата со преса

Discussion in 'Коса' started by blue.rose, Apr 22, 2010.

1. sikica7

sikica7 Популарен член

Jas mojata kosa ja vitkam so presa ali mnogu retko mozebi vo mesec ednas bidejki voopsto ne koristam presa imam dosta dolga i prava kosa, no obicno od vidovi lokni gi obozavam BEACH WAVES samo sto mnogu tesko gi pogoduvam dali moze nekoj da mi pomogne da mi kaze kako da napravam idealni BEACH WAVES ?
    Vi blagodaram odnapred zenski :D

2. YoungandBeautiful

YoungandBeautiful Популарен член

Итно е женски! Може некако да се направи косата како на сликата со преса? :?: И дали знаете некое видео на јутјуб барем приближно вака, ама со преса? :)

11246249_1081092345262714_1728372277930151777_o.jpg

3. x-MajaEsposito-x

x-MajaEsposito-x Популарен член

Јас едвај се научив да виткам со пегла. Мој совет е на што е можно поголема температура, поефикасно е и земајте помали прамени коса. Иначе јас се научив од ова видео

Acka22 and Carolin. like this.
  4. katedelrey

katedelrey Активен член

ughh.jpg сакам ваква коса некој нека кази како да ја навикам вакааа

Afroditaaa likes this.
  5. Avery

Avery Популарен член

Повели :)

6. SlAtKi4ka.SlAtKi4ka

SlAtKi4ka.SlAtKi4ka Популарен член

За нова година закажав во еден фризерски салон, што може да се каже дека е еден од поскапите и демек најдобар во градот, косата ми ја направи т.е ја навитка со преса но сега еве веќе колку денови се поминат од нова година мојата коса мириса гадно на изгорено:puke:. Дали на некој му се има случено нешто слично и ако знаете кажете ми како се ослободам од овој мирис.

7. Avery

Avery Популарен член

И откако ја изми со шампон и регенератор (маска) сеуште ти мириса косата на изгорено?
    Дај пиши ако сакаш кој салон е тоа :o

8. SlAtKi4ka.SlAtKi4ka

SlAtKi4ka.SlAtKi4ka Популарен член

Да пробав со се маска и ставив потоа капки за регенерација на косата но мирисот е сеуште тука, особено се осекја на мокра коса, кога ќе се исуши косата мирисот не е толку интензивен навистина незнам што да правам освен да почекам некое време да заздрави. Имав здрава коса не ја горев а сега ми е заникаде инаку салонот е ЏетСет во кавадарци.

9. Avery

Avery Популарен член

Направи домашна или купи некоја маска за коса за длабока регенерација и држија од половина час па нагоре, ставај и кокосово масло ( од тегличка) пред секое миење за малку да ја живнеш косата, а потоа скрати и ги врвовите. Мене многу ми помага ако измешам во еден сад маска/ регенератор за коса, малку кокосово масло и малку маслиново масло и го нанесам по должината на косата, но не на коренот. Ја собирам косата во мала пунџа, ставам кеса и покривам со пешкир. Ја држам така косата најдолго што можам, гледам и да преспијам, а потоа мијам со благ шампон.Се надевам дека за брзо ке ти се опорави косата.

10. LadyMary92

LadyMary92 Нов член

Посети го Styling Studio Rosanno Feretii - Aleksandar Mindev и направи третман за длабинско чистење и ботокс,ќе ти се регенира и ќе се отстрани миризбата за брзо доколку го имаш уште проблемот. Има и страна на фејсбук можеш да си прашаш за цени,јас правев ботокс третман после нијансирање и ме фана околу 700 денари со фенирање и косата ми е перфектна.Истиот ботокс кај дадар во скопје го наплаќаат 2000 денари.

11. LadyMary92

LadyMary92 Нов член

Вакво виткање само на фризер.

12. Babyby

Babyby Популарен член

Најдоброто виткање на косата во мојов живот сум го добила со фигаро , а најкатастрофалното со преса :lol:

13. JoanaS

JoanaS Популарен член

Јас го имам пробано ова ама да знаете дека многу многу го оштетува влакното :)

14. poenta

poenta Форумски идол

Косата ја виткам со сунѓерести витлери. Тоа е наједноставен начин за средена коса со убави кратки локни, а воедно и "најбезболен" за влакното. Се останато што работи на принцип на електрична енергија ја оштетува косата.

15. beauty.princess

beauty.princess Истакнат член

здраво феминки.. веке цел месец сум на пегла и фигаро за коса.. знам оти не треба нон стоп но многу ми се допаѓа кога сум средена во главата... но сега веке влакната почнаа да ми летат кога ја пеглам или кога ке ја расчешлам.. дали е од премногу третирање и со што да ги смирам разлетените влакна... хелпп??!!

16. bella.s

bella.s Популарен член

Da mi peredlozite nekoe dobro figaro ilo nekoja presa,imam gusta i teska kosa koja ne trpi frizuri,vo smisla,mn.brzo mi se isprava kosata ,pa sakam da probam so nekoe pokvalitetno figaro ama neznam koi se dobri?i @poenta ,ako ne ti e poroblem da mi kazes koi vitleri gi koristis?blagodaeam.

17. Waka-waka

Waka-waka Популарен член

Каква преса е најпогодна за виткање на косата со неа? Помали,поголеми плочки има некои преференци или? Во потрага сум по добра преса,што ќе можам да ја користам и за исправување и за виткање.

18. Mishela

Mishela Модератор Staff Member

Ако земеш многу широка, ќе ти прави пошироки локни, а претенка нема да ти врши работа при пеглање - ќе треба да фаќаш помали прамени и со тоа ќе ти треба многу повеќе време за да се испеглаш.
    Земи некоја средна, со керамички плочки. Ровента и Грундиг имаат фини модели, јас имам и од двата модела - ми се погодија и двете преси, немам никакви замерки навистина.

Waka-waka likes this.
  19. realGirl

realGirl Популарен член

Полесно со преса ги правам локните отколку со фигаро. А и плус поубави ми се со преса.:)

20. Vegegirl

Vegegirl Истакнат член

Да ми предложите некој во скопје за третман на коса, освежување