Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Виткање на косата со преса

Дискусија во 'Коса' започната од blue.rose, 22 април 2010.

1. ljubicicaa

ljubicicaa Популарен член

Се зачлени на:
    14 декември 2010
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    559
    незнам зошто мене не ми успева :( пробав баш за велигден ама ништо не ми испадна од фризурата :( :lol:
    незнам кај грешам :?:

2. Noemi

Noemi Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2010
    Пораки:
    2.180
    Допаѓања:
    8.314
    Локните ќе ти траат подолго ако НЕ ја пеглаш косата пред виткање. Секако ќе ти се измазни бидејќи додека ја виткаш истовремено и ја пеглаш :)

3. bal0n43

bal0n43 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    135
    Допаѓања:
    81
    Со преса косата ја виткам само кога фигарцето ме зезнало и му фали нешо, па додека татко ми го среди морам да бркам работа со пресата. Но не ми траат локните долго кога ги виткам со преса. :/

4. mishulence

mishulence Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2010
    Пораки:
    116
    Допаѓања:
    16
    Порано ја виткав со преса и ја зафркнав пресата,зашто нели фигарото,кај кабелот што почнува од кај фигарото(незнам како се вика) има такво за вртење за да можеш слободно да го вртиш кабелот.И ја така си правев со пресата,а на неа нема вртење и сега ми зафркава.
    Затоа си купив фигаро и само со тоа си ја виткам.

5. kankus

kankus Популарен член

Се зачлени на:
    31 декември 2010
    Пораки:
    1.472
    Допаѓања:
    871
    Косата редовно ја виткам со преса а последниов пат ја виткав со витлери и ми излезе ок. ;)

6. Annie.mk1

Annie.mk1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2011
    Пораки:
    1.631
    Допаѓања:
    3.742
    Мене ми е природно брановита косата... Мн ретко ја виткам, почесто ја пеглам :D

7. ragazzamacedone

ragazzamacedone Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2011
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    2
    Многу е лесно само немојте да виткате премен на кој претходно сте ставиле лак затоа што се исправува и лакот се лепи на пресата па почнува да лепе и не се витка.

8. Plavusa.17

Plavusa.17 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    Не изгледа тешко, ќе пробам иако постојано си ја носам косата пеглана. Ме имаат виткано на фризер со витлери и сама ми се исправи косата а долго ја држев и што се не и ставија - џабе. Може дека тогаш ми беше природната моја мека кафена коса. Фигаро имам дома, знам како со него ама кога ќе почнам да го употребувам се сплеткувам и џабе губам време а косата се гори. Со преса ќе пробам само лелеава да ја направам на врвовите, не локни туку само шишките кај што ми се малку нанадвор ама не знам ни со што :^)

Или вака сакам, ама не знам ова како и со што :?:

9. kolovoz

kolovoz Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2011
    Пораки:
    1.666
    Допаѓања:
    6.223
    Е ЈАС ОВА НЕЗНАМ ДА ГО ПРАВАМ :$ ... ;( косата само ми се прекршува на едно место ....не сваќам треба да ја влечам пресата по праменот ...што треба да правам :?:

10. soncicko

soncicko Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    336
    Допаѓања:
    73
    Зашто неможам да го видам првото видео?ке може некој да го стави пак линкот?

11. BettyBoop25

BettyBoop25 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2011
    Пораки:
    177
    Допаѓања:
    1.107
    И јас ја виткам косата со преса и убаво стои така навиткана, али за жал не стои долго виткана.И не практикувам да ја прскам со лак и други ствари зошто несакам, ја оставам онака.И патем одвај се научив да ја виткам со преса :) Порано со крпчиња ја виткав и многу убаво се витка косата, некои можи ја имаат виткано косата со крпчиња и знаат дека убави локни излегуваат.Стар начин на виткање но практичен и лесен и се заштедуваат пари :)

12. Linn1

Linn1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    1.221
    Допаѓања:
    1.936
    За полуматура сакав да ја извиткам со преса малку, ама дали до пресата беше, дали до косата, ептен ситно и ништо не се познаваше.. Можеби на светла коса повеќе ќе се познава, штознам :?:

13. Dejana.M

Dejana.M Истакнат член

Се зачлени на:
    23 април 2011
    Пораки:
    143
    Допаѓања:
    411
    и јас си ја витка косата со преса и излегуваат преубаво дефинирани локни,но претходно и кога ја пеглам и кога ја виткам ја фенирам сакам да ми е така малку по набушена не сакам да ми биде залепена за главата...

14. MissSpark

MissSpark Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2011
    Пораки:
    696
    Допаѓања:
    1.287
    Па ако станува збор за она виткање со преса со посебно цик цак делче што се додава на пресата - тоа ми е тотално аут, џоа пудлица да се избацам, ноу уеј. А инаку со новите потенки преси, изводливо е, но сепак ја гори многу косата и не го практикувам.
    Бидејќи имам долга коса, јас најчесто ја виткам во топче, поцврсто и излегуваат убави локни.. Доколку сакам нешто покејжуал лабаво ја фаќам во топче и ми изгледа совршено.

15. LadyBug.k

LadyBug.k Истакнат член

Се зачлени на:
    29 октомври 2010
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    13
    и јас со крпчиња ја виткам само што кај мене не стои подолго од пола саат за жива глава :@ а јас па јадна пукната сум за виткана коса ама ништо :( :(

16. Giselle

Giselle Нов член

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    1
    Секој ден користам преса за коса. За да не се истоштува после станување ставам кристали за коса.

17. salty.dreams

salty.dreams Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јуни 2011
    Пораки:
    79
    Допаѓања:
    32
    Често ја виткам косата со преса, пошо неам фигаро. И после тоа обавезно ставам производи на Диксон. Многу се квалитетни и мн сум задоволна.

18. Sephora

Sephora Популарен член

Се зачлени на:
    5 декември 2010
    Пораки:
    2.690
    Допаѓања:
    4.481
    Нема врска бојата со тоа како ќе испадне. :)

Корисни видеа:

19. cvetce93

cvetce93 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2011
    Пораки:
    1.434
    Допаѓања:
    576
    Секогаш користам преса за виткање на косата, бидејќи така локните ми се поубави отколку оние направени со фигаро. И да, се учев според тоа клипчето на youtube и многу е лесно, на крај малку лакче и имаш фризура и другиот ден хаха :D

20. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.974
    Пре, пре, преееееемногу се гори. :x Леле, пареа почна да излегува, мислиш скара распалував, ц ц ц. Од 11 па до сега тоа правам, се занимавам со виткање.

Ми беше страв да почекам подолго време да се навитка, мислев дека секој момент ќе ми се запали косата. Шишката да, испадна убаво, ама страв ми е заради тоа убаво да не ми падне пола шишка. :emo:

Изгледав еден куп видеа, ја сфатив поентата, треба вежбање и мислам дека наскоро ќе можам да ја навиткам цела без проблем. Само не би препорачала за секој ден, дефинитивно, како индијански шатор ми стана главата, си чуреше константно. Уф, за специјални прилики да, ама ако почнам ова да го правам преку еден ден, ќе си ја собирам косата од земја.

И морам да купам спреј за заштита на косата од топлина, дефинитивно.