Жалам што пробав еднаш, косата чури како со оган да ја горам, а фризура имав точно 40 минути, другиот ден ми беше како г***о
Па не би рекла дека се гори којзнае колку, кога ќе размислам исто како со пеглање. Кога ќе ја виткам, бидејки ја имам усовршено техниката од прва ми успева да ја направам локната, па претходно ми само миена (не ја пеглам ниту фенирам, само ја сушам) чури точно, али кога ја пеглам за да ми се исправи не чури, а морам со пеглата едно 3-4 пати да ја поминам. Кога ќе видиш исто ќе ти дојде, ова само зошто наеднаш чури изгледа многу, ваму не чури али малку по малку пак си гори. Инаку јас си правам многу убави локни со пеглата, имам на Грундинг имам во друга тема пишувано и морам да кажам дека заштедив доста пари кои ги фрлав по фризери.
никогаш не ми успева да си ја извитка колку и да се мачам и на крај ја пеглам а на фризер ми ја витка така со преса и баш мие убава штета шти не знам и сама да си ја прам
јас немам проблем со тоа. мајками е фризерка и нонстоп ми ја витка косата со преса. Со пресата косата само се пркшува и изгледа поубаво и поприродно виткана, за разлика од оние локни со фигаро шо ги прават мене лично ми се бабински. а за да не се оштетува јас би ви препорачала да користите силиконски какпи и страјт тонер и локните кје стојат подолго време
Мене воопшто не ми се допаѓа изледот на ваквите локни, премногу вештачки за мој вкус. Еднаш имав вакви локни на свадбата, и се чувствував како чудак, ама ајде да не бидам чудак пред другите луѓе (невеста без локни нема шанси) ми направија, ама никогаш повеќе.
вака.. страјт тонерот е течност која се прска на косата додека е водена и со неа фризурата трае подолго. несамо локните туку и фенирана коса, пеглана итн. иначе мајками ја користи професионалната линија на субрина така да ако саакаш ја има по фризерските салони.
А што пари е чудово ?[/quote] па мислам дека не е повеке од 250 денари.еве ти слика како изгледа шишенцето http://www.subrinaprofessional.com/en/Flexible_4/
па мислам дека не е повеке од 250 денари.еве ти слика како изгледа шишенцето http://www.subrinaprofessional.com/en/Flexible_4/[/quo а каде може да се купи ова, оти не сум видела по маркетиве вакви чуда, има по парфимерии , се нарачува или ?
Јас мојата коса не сум ја виткала никогаш, но на дригарка ми и ја виткав со преса, многу е едноставно и и траеше дури 2 дена а кога ја витка со фигаро побргу и се исправува. Таа има скроз права коса, јас и ја виткав со моливче, навиткав на молив еден прамен и после поминав со преса неколкупати. Кадриците и беа прекрасни
А откако ќе ја извиткате ставате лак за коса да ви стои подолго или ..? Бидејќи јас секогаш кога ја виткам стaвам лак ама по 1 час ми се пушта а ако ставам повеќе лак па не изгледа убаво .
Kaжало девојчето (некоја страна поназад) дека е од некоја професионална линија на Субрина и може да се нарача само во фризерските салони.
Сум пробала ама мнооогу време ми одзема затоа јас ќе речам НЕ сега за сега на виткање на косата со преса.
Мојата коса не трпи виткање со преса, за неколку часа локните ми се отпуштаат и изгледаат прекршени. Затоа практикувам твистери. Ем не ја горам косата, ем долго ми трае.
Јас ја виткам вака косата,најчесто само долниот дел од косата и супер изгледа,за 10-15 минути ми е готова фризурата
И јас ја виткам косата,но јас со фигаро и многу брзо ми се исправаат...А ако ставам гел ми се плетка многу и ко тесто ми е косата.Иначе ми се свиѓа како ми стојат.Што да ставам место гел да ми ги зацврсте?