Виткање на косата со преса

Discussion in 'Коса' started by blue.rose, Apr 22, 2010.

1. ana-girl

ana-girl Популарен член

пред некое време ми беше така извиткана и ми изгледаше исто како и со фигаро

2. Lepaaa

Lepaaa Популарен член

Многу лесно! До скоро неможев да се снајдам, ама ете пред некое време се извиткав и ми стоеше. :)

3. Mishela

Mishela Модератор Staff Member

A само со тенка преса можам да ја извиткам косата?
    Мојата е малце поширока, не знам дали ќе ми фатат локните, и дали воопшто ќе успеам да навиткам нешто. :^)

4. t.w.e.e.t.y

t.w.e.e.t.y Истакнат член

моментално ми е така извиткана.
    мене ми се допаѓа, и еве воопшто не ми е растурена до сега!
    ако успеам и слика ќе ставам :)

5. cecilia

cecilia Популарен член

Пробав неколку пати но мислам дека многу ми се гори косата. Локните никогаш не ми излегуваат исти и особено ми е тешко да се виткам одпозади. Ех да беше тука сестра ми ќе ме дотераше како бомбонче. :lol:

6. Lina24

Lina24 Истакнат член

успешно и јас го фатив теркот, ама не како по видеото туку нз како :lol: ми стоеше цела вечер ама надвор е никакво времето и малку ми паднаа локните а плус тоа ми беше виткана само на врвовите не цела коса, убава ми беше си прснав малку лакче, за промена добро е!

7. lovelygirl39

lovelygirl39 Популарен член

8. cvetce93

cvetce93 Популарен член

Неколку пати ја имам виткано косата со преса и задоволна сум, почнав веќе да се усовршувам :D И повеќе ми се свиѓа така него со фигаро :)

9. Maeeeee

Maeeeee Истакнат член

Јас пробав еднаш но не успеав...Сега се спремам за одново... :D :D :D ....;)

10. unique-S.S.13

unique-S.S.13 Активен член

значи имам многу пати пробувано но и се ќе ја направам но на крај не е то, то...на првото видео јасно се гледа дека на крајот локните и се некако споени една со друга и заедно формираат неколку поголеми локни надолж цела коса, како се постигнува тоа??? :|

11. Arianna

Arianna Истакнат член

Со чорап(знам дека е смешно :lol: ) многу убави локни излегуваат :)

12. elena855

elena855 Активен член

13. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Vака сега јас постојано цитам ниZ темава коса. E ова за виткајме коса порано с. Kупувасе фигаро а з. Pрава пегла. Oва сега со локни како н. Vидеото сто е поставено н. Pрвата страна тоа е преса како пегла сто е??? Gледам на видеа некои с. Pеглат некои ја виркат с. Tоа сто е како пегла( тоа е преса или) :$ извинете али сега со овие нови апарати се сбунив. I подетално ?.. :$

14. Anastasia94

Anastasia94 Истакнат член

да,тоа е преса(за пеглање на коса)но со неа можеш и да се виткаш,ама само ако пресата ти е со потенки плочки,а со подебелите преси не можеш да ја виткаш косата :)

15. Shana

Shana Истакнат член

Јас имам преса на која рабовите на плочките се заоблени и многу убаво ја виткаат косата.

Attached Files:

16. Magnolija

Magnolija Популарен член

Јас не сакам да ми биде премногу локнеста пошо многу теткински ми изгледа така. Сакам или ептен крупни локни или да ми биде како искршена целата.
    И заебете сите тие туторијали има многу едноставна финта за тоа ;) Ќе ја извиткате добро со фигаро и косата треба да ви биде екстра грда :D Потоа прамен по прамен ќе чешлате и ќе си ги обликувате локните како што сакате. И плус, косата ви добива и волумен :clap: Ќе напрскате лак и толку :)

Shoe-Gal likes this.
  17. Shoe-Gal

Shoe-Gal Истакнат член

дајте некој туторијал како да ја извиткаме косава на природен начин, без горење...

18. kikikikirika

kikikikirika Популарен член

И јас така правев многу одамна кога немав фигаро :) Навистина убави локни излегуваат. Го сечев чорапот по должина и од него си правев парталчиња со кои ја мотев косата. Планирам пак вака да направам од фагаро и пегла многу ми се гори, а и многу лесно ми паѓаат локните.

19. Arianna

Arianna Истакнат член

изгледа ти на друг начин :) овој што јас го знам е следен: го сечиш чорапот од крајната страна и го виткаш до другата, косата ја собираш во реп и потоа репчето го виткаш во чорапот :) а тоа што ти го правиш јас со крпчиња го правев и супер изгледа, ама и со чорап не ти е лоша идеата :lol:

20. SOVRSENSTVO

SOVRSENSTVO Популарен член

Неколку пати пробав и не успеав само си ја испогорив косата, за виткање едино што ми успева е со крпчиња и баш пред некое време така си ја направив и супер ми испадна