A само со тенка преса можам да ја извиткам косата? Мојата е малце поширока, не знам дали ќе ми фатат локните, и дали воопшто ќе успеам да навиткам нешто.
моментално ми е така извиткана. мене ми се допаѓа, и еве воопшто не ми е растурена до сега! ако успеам и слика ќе ставам
Пробав неколку пати но мислам дека многу ми се гори косата. Локните никогаш не ми излегуваат исти и особено ми е тешко да се виткам одпозади. Ех да беше тука сестра ми ќе ме дотераше како бомбонче.
успешно и јас го фатив теркот, ама не како по видеото туку нз како ми стоеше цела вечер ама надвор е никакво времето и малку ми паднаа локните а плус тоа ми беше виткана само на врвовите не цела коса, убава ми беше си прснав малку лакче, за промена добро е!
Неколку пати ја имам виткано косата со преса и задоволна сум, почнав веќе да се усовршувам И повеќе ми се свиѓа така него со фигаро
значи имам многу пати пробувано но и се ќе ја направам но на крај не е то, то...на првото видео јасно се гледа дека на крајот локните и се некако споени една со друга и заедно формираат неколку поголеми локни надолж цела коса, како се постигнува тоа???
Jas koristam presa MOSER mini so mnogu tenki plocki so koi si pravam preubavi lokni http://22maj.com.mk/aparati-za-licna-ne ... dit&id=564
Vака сега јас постојано цитам ниZ темава коса. E ова за виткајме коса порано с. Kупувасе фигаро а з. Pрава пегла. Oва сега со локни како н. Vидеото сто е поставено н. Pрвата страна тоа е преса како пегла сто е??? Gледам на видеа некои с. Pеглат некои ја виркат с. Tоа сто е како пегла( тоа е преса или) извинете али сега со овие нови апарати се сбунив. I подетално ?..
да,тоа е преса(за пеглање на коса)но со неа можеш и да се виткаш,ама само ако пресата ти е со потенки плочки,а со подебелите преси не можеш да ја виткаш косата
Јас не сакам да ми биде премногу локнеста пошо многу теткински ми изгледа така. Сакам или ептен крупни локни или да ми биде како искршена целата. И заебете сите тие туторијали има многу едноставна финта за тоа Ќе ја извиткате добро со фигаро и косата треба да ви биде екстра грда Потоа прамен по прамен ќе чешлате и ќе си ги обликувате локните како што сакате. И плус, косата ви добива и волумен Ќе напрскате лак и толку
И јас така правев многу одамна кога немав фигаро Навистина убави локни излегуваат. Го сечев чорапот по должина и од него си правев парталчиња со кои ја мотев косата. Планирам пак вака да направам од фагаро и пегла многу ми се гори, а и многу лесно ми паѓаат локните.
изгледа ти на друг начин овој што јас го знам е следен: го сечиш чорапот од крајната страна и го виткаш до другата, косата ја собираш во реп и потоа репчето го виткаш во чорапот а тоа што ти го правиш јас со крпчиња го правев и супер изгледа, ама и со чорап не ти е лоша идеата
Неколку пати пробав и не успеав само си ја испогорив косата, за виткање едино што ми успева е со крпчиња и баш пред некое време така си ја направив и супер ми испадна