уеее мене ми успеа со туторијалот на страна 5, со овој првиот не можам да погодам никако, а со другиот од прва успеав, само овој првиот поубаво ми изгледа, некако тешко ми е
Косата ја виткам и јас исто како на првата страна што го има поставено линкот и ми успева, смао треба подолга коса да имаш, а и до душа и да имаш кратка коса ке ги навиткаш само врвовите изгледа убаво природно и заводливо, со малку шминка, лежерно фустанче и топ си.. Прекрасно, многу сакам да виткам со пегла ( а јас многу ретко се виткам така да ... ) позравче
^ Мене со пегла повеќе ми се допаѓа, а со крпчиња не се оштетува косата, ама испаѓаат некако апла локни. Тие со пегла ми се некако поелегантни и не се толку намотани. Кога си ја виткам косата со крпчиња, обавезно ми испаѓаат локните како федери. Ми цркна пеглата, сега користам една од времето на Адам и Ева, со која нема теоретски шанси да се витка косата. Инаку лесно е, мене од втора ми успеа и тоа онака, рандом, без видеа. Виткам слично како што се виткав со фигаро. Спојлер Во потрага сум по нова која ќе ја тормозам со витканици.
Мене повеќе ми се допаѓа кога ја виткам со крпчиња, со пресата ми се груби некако локните. Често на мајка ми и ја виткам косата со преса. На почетокот како фатена во рацете да бев, се мачев и не ми успеваше, ама после се испраксирав, сега како профи сум
Јас знам само сиските да ги извиткам со преса знаци нагоре да ги кренам а и видеово е интересно ке пробам
Со крпчиња ми изгледува испрекршена, а со фигаро треба да знаеш на која страна да ги моташ и како да ги вртиш прамените, а јас незнам , така да никогаш не ми изледгува косата како што сакам сепак во потрага сум по некое подебело фигаро за покрупни локни
мене ми ја витка сестра ми косата со пегла и многу убави испагаат локните, а и долго трат мене 2 до 3 дена ми трат обично. Поздрав
Блазе тебе, навистина се чудам кога некој ќе каже дека цели денови им трае виткана коса. Јас ја виткам и да навистина излегуваат прекрасни локни но ми траат по 5 минути. Па те молам GoodGirl99 и сите други жто ви траат долго локните ај кажете користите ли некое козметичко средство на косата плус за да ви држи толку многу.
Баш вчера се виткав со пресата и навистина добив супер виткани локнички и еве ги денес се уште стојат. Нема врска пеглата, треба да се знае како да се наврти праменот околу пресата. Мене ова видео ми помогна најмногу и од тогаш скоро секој викенд се виткам. Интересно ми е. Пусто женско се да проба http://www.youtube.com/watch?v=A_KxtTVMOxQ Пробајте женски
На другарка ми пред некој ден и ја виткав косата со лажиче и пегла за коса. Ско сакате можете да пробате: на дршката од лажицата го намотувате праменот и го стегнувате со пеглата, половина минута доволно е да почувате, зависи од температурата на пеглата. Убави и интересни локни излегуваат ситни, слично како кај црнкињите не разгледав на другите страници од темава, можеби некоја го напишала ова, но ајде нека стои и од мене ..
^ Наместо лажица, може и со молив. Испробано кај една колешка. Има скроз права коса, а преубаво и испадна и и‘ стоеше цел ден.
Викате успешна техникава со лажички и моливи... А дали ако најдам нешто поголемо, ќе испаднат поголеми локни? Пошто мене не ми стои премногу ситно навиткана, немам баш долга коса за тоа.