Се карале три црнчиња чиј татко е поцрн: - Татко ми кога ќе се исече, црна крв му тече! - А татко ми кога ќе се исече, црна коска му се гледа! - А татко ми кога ќе прдне дома, три дена сме во темница!
Кој ја измисли математиката?- Македонците! Ќе се СОБЕРАТ во кафана, ќе влезат внатре и ќе се ОДЗЕМАТ.
Се тепаат двајца на улица. Доаѓа полицаец и ги смирува и им вели: - Податоци молам! - Горан Митревски. - Горан Петров. - Не ви е срам, двајца браќа и се тепате!
Плавуша во Грција на одмор. И приоѓа некој Грк, и подава рака, и вели: - Христос Пападопулос. - Навистна Пападопулос!
Si bile dve plavusi i ednata vika: kaj si ma ti rodena? I ednava vika pa doma a ti? Drugava vika vo bolnica a drugava i vika iiiiiii sto ti bese?
Оди перица на итна операција лежи на креветот и докторот вели: сестро инструментот ве молам. Перица одговара: докторе не ми е баш до музика.
Наставникот по физика прашува: -Кој ке повтори за електрична енергија? - Повекето ученици кренале рака но најмногу Цветко. Наставникот го стана Цветко. Цветко: -Електричната енергија доаѓа од зоолошката градина! - Наставникот се зачудил и го прашал: -Зошто Цветко од зоолошката градина? - Цветко: -Па вчера кога имавме слава и кога наеднаш снема струја дедо ми рече "Пак некој мајмун ни ја исклучи струјата".
Маж и жена си седат во соба, но во не баш добри односи односно поткарани и скоро еден час си ќутат. После некое време мажот и вели на жената: - Жено ај да играме ВЕЛИКИ БРАТ? Жената онака ладнокрвно во духот на добрите односи вели: - Е па ај да играме ВЕЛИКИ БРАТ. И мажот почнува во собата да преуредува, и заградува еден дел од собата со завеса, става фотеља и и вели на жената да седни а тој од позади завесата и вели: - ЖЕНО ОВДЕ ВЕЛИКИ БРАТ, ИМАШ ДВА МИНУТА ДА НАПУСТИШ КУЧУ !!!!!!!!!!!!!!! хехехехеххехехех
На час по биологија. Ајде деца кој ќе ми каже некое убаво цвеќе. - Љубичица! - Браво, многу убаво. - Нарцис, учителке.. - Браво, многу убаво. Малиот Трпе. - Оргазам учителке! Тоа не е цвеќе Трпе! - Да учителке ама, многу, многу е убаво!
- Твојата девојка изгледа ужасно! - му вели таткото на синот. - Го знам јас тоа, ама со твојот стар автомобил неможев да најдам ништо подобро Две деца раговараат. - Е дури сега ми е јасно зошто штрковите одат на југ. - Е зошто? - Па и црнците сакаат деца!
"Nikogas ne se izvinuvam. Zal mi e ama takov sum"-Homer Simpson "Podobro e da si bide bogat i zdrav otkolku siromasen i bolen"-Marfi -Koj ima koeficient na inteligencija 180?- 180 policajci -koj ima prijateli kakvi sto imam jas-sto ke mu se neprijateli. Turcizmi: Pijanica- kor kutuk;ananas-masala sisarka;ogledalo-karsi surat;raspustenica-sikter anama
bija si kumanovac i se ozenija ss hrvaticu.I na svadbu se napija nemogaja ni na noge da stoi i da si legnev vecer prva bracna nok on nemoze ..probue pa pa isto i ona mu vika STRAGA,STRAGA (da proba od pozadi kude njima toj znacilo) a on vu vika more ne ga stra ne mu e dn dnska.........
Se vraca zena od pazar cela iznenadena, lele mazu sto sum videla auuuuuuu, -sto bre zeno aman sto se slucilo? -eden covek na penisot si imase istetovirano ALEKSANDAR MAKEDONSKI - pa sto e toa tolku cudno sega tatovazite se vo moda? -kako be sto e cudno pa ti be nemozes ni ACE da napises be
Si bile dvajca velgostani,maz i zena..i izlegle carsija.Setale so setale i doslo vreme da si odet.Arno ama mazot na pol pat videl kafana i i rekol na zenata:"Zeno odi ti doma jas ke vlezam da matnam nekoja rakija." I si osla zenata doma..cekat ,cekat..cekat..i satot se storil tri sabjle i mazov vlegvit pijan i ta mu vikat:"Maj bre mazu kaj si tri e satov..". I toj i velit: "Maj mor zeno i doma da bev pak tri ce bese" Umrele cetiri kalugerki i odet kaj gospod pred da gi pustit vo rajot i toj gi prasvit so grev imet napraeno i prvata vikat:" Imam videno gol maz" i toj i vikat:" izmij gi ocite vo svetata voda.Vtorata vikat:" imam fateno maski polov organ." i toj i vikat:" izmij ja rakata vo svetata voda" i pred da ojt tretava ojt cetvrtava i vikat:" gospode mozit jas da ja isplaknam ustava pred ova g'zon da go piknit ovde? Samo Cak Noris moze da dobie datum za pregovori. Samo Cak Noris moze da go smeni mislenjeto na grcite.